2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Attól hogy ingyenes, mintha értékét vesztette volna" - interjú Vranik Krisztiánnal
Kanadai és holland kísérleti elektronika a Hajón
Ízelítő az Elevate fesztiválból az A38 Hajón 
A Magashegyi ezer napja: különleges koncert a Müpában 
Kapcsolatok
Realistic Crew
Kapcsolódó események
Electronic Beats Festival Budapest 2011 by Telekom
[2011. október 28.
péntek 20:00]

Electronic Beats Festival a Millenáris Teátrumban 

Az idén májusi teltházas Electronic Beats Live Special Budapest Launch Party után a Millenáris Teátrum nagyobb terében még több táncorientált élő fellépővel október 28-án érkezik az Electronic Beats Festival. 

Fellép az Apparat Band, a Buraka Som Sistema, az FM Belfast, a Does It Offend You, Yeah? megtámogatva olyan hazai tehetségekkel, mint a Realistic Crew és Crimson! A különleges látványt az Electronic Beats nemzetközi csapata és többek között a Moderat, Ellen Allien, vagy Paul Kalkbrenner látványvilágáért felelős Pfadfinderei garantálja majd.

Apparat, azaz polgári nevén Sascha Ring a berlini elektronikus zenei élet egyik meghatározó pontja, szorosan a nevéhez fűződik a szintén a német fővárosban működő, 1999-től T.Raumschmiere-vel közösen vezetett Shitkatapult kiadó is. Bár a meglehetősen széles hangzásvilágban mozgó producer a tánctér meghódítását eleinte a techno-vonalon képzelte el, később átevezett a lágy ambient zenék világába.

Zenéjében a torzított glitch, a szintetizátoros IDM és a melankolikus popzene élő hangszerekkel vegyített harmonikus keveréke olyan érzelmeket hoz felszínre a hallgatóban, mint a velőkig ható boldog melankólia, vagy a gyönyörű keserédes elvágyódás. Szeptemberben megjelent Apparat “Devil’s Walk” című legújabb lemeze, amit zenekarával élő felállásban fog fő fellépőként bemutatni a budapesti rajongóknak.

A Buraka Som Sistema portugál triója 2006-ban alakult, zenéjükben a tradicionális angolai tánczenét, a kuduro stílust építik rá techno és más elektronikus zenei alapokra. A progresszív kuduro projektjük az urbánus tánczene legmélyebb bugyraiban felfedezett zsigeri örömtánc újraértelmezésének igényéből született. Energikus fellépéseik teljesen új fejezetet nyitnak azoknak, akik eddig azt hitték, hogy már táncoltak igazán önfeledten.

A kicsi, hideg, de annál pozitívabb és életigenlő Izlandról származó FM Belfast elképesztő mennyiségű energiáját talán a forró gejzírekből meríti, de a reykjaviki elektronikus csapat bárhol bukkan fel, ott mindenki táncra perdül. Nem csoda, hogy az eredetileg stúdióprojektként indult zenekar kevéssel a 2005-ös indulása után máris kitört a négy fal közül, hogy a legnagyobb izlandi fesztiválon élőben zenélhessen, a taglétszám három és nyolc között mozog, attól függően, hogy éppen ki bírja az irgalmatlan lendületet.

A Does It Offend You, Yeah? egy brit elektro-rock zenekar, akik nem igazán kedvelik a rövid neveket: első lemezükkel, a "You Have No Idea You're Getting Yourself Into"-val robbantak be a köztudatba 2008-ban. Második albumuk nemrég jelent meg, a szintén hosszú című "Don't Say We Didn't Warn You"-t tavasszal nálunk is bemutatták egy önfeledt zúzda keretében. Élő fellépéseiken a felszabadult headbang áll a főszerepben, amit köztudottan az sem zavarhat meg, ha néha a nagy hevületben eltörik egy-egy hangszer.

Az absztrakt és experimentális hiphop határán egyensúlyozó hazai üdvöske, a gyakran változó felállású Realistic Crew csapata Vranik Krisztián és Kalotás Csaba köré rendeződik. Tavasszal jelent meg “Blind Musician” című EP-jük, zenéjükben a mély basszusok, lassú ritmusok és szuggesztív vokálok mellett MC Zeek utánozhatatlan megmondása ad egyfajta különös egyveleget, ami egyfajta kísérteties mozifilmhangulatot képes előidézni.

Az ikz duó egyik fele, a Lick the Click! sorozat rezidenseként ismertté vált Crimson house, new disco, deephouse, indie és funk zenékkel fogja a lábakban tartani a ritmust 

[2011.10.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még