2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Háborús jelenetek a KÁOSZ Központ forgatásán - képekben
Képgalériák
KÁOSZ Központ Éjjel jön, klipforgatás
Kapcsolatok
Káosz Központ

A KÁOSZ Éjjel jön - megérkezett Kovács Áron együttesének új klipje  

Kovács Áront a legtöbben műsorvezetőként ismerik: legyen szó akár a Popdaráló című műsorról, akár Az áll az alku vetélkedőről, emellett pedig rádiós hangként is sokszor találkozhattunk vele az éterben.

Valószínűleg azt kevesen tudják róla, hogy Áron már a '90-es években énekelt és zenélt, mégpedig a Smith and Session zenekarban. Az együttes a legtöbb akkori tehetségkutatót megnyerte, az egyik keretében pedig óriási lehetőséget is kaptak, mégpedig mint győztesként, az Omega előtt léphettek fel a Népstadionban 70.000 ember előtt.

Sajnos azonban jött egy zenei újhullám, ami a techno-t részesítette előnyben, így a rock valahogy feledésbe merült, és az akkori csapatnak is új dolgok, új lehetőségek után kellett néznie. Ahogy Áron írja jelenlegi együttesének, a KÁOSZ Központnak az oldalán:

„Három lehetőség állt előttem:

1. Vagy elmegyek Tibetbe és leborotvált fejjel, sárga ruhában mantrázgatok, amíg valahogy feldolgozom a magyar zeneipar változásait,
2. az egyre kevésbé kúl bőrmellényben kötél nélküli bungee jumping-ot hajtok végre a Szabadság hídról,
3. vagy beállok média katonának, ahol mutatkozott már némi érdeklődés irányomban.”

Így hát a frontember beállt média katonának, igyekezett ott a lehető legjobban teljesíteni, ami valljuk be, sikerült is neki, hiszen inkább ismerjük műsorvezetőként, mint énekesként.

Eljött 2009, és Áron úgy döntött, visszanyúl a zenéhez; visszatért egy kicsit a hite, úgy érezte, kellene valamit csinálni, valami jót, amire igény lehet, és ami igényes. Összeszedte a régi csapatot (Kékkői Zalán szólógitárost, Markos Gergő basszusgitárost), illetve Huszár Endre dobost, aki annak idején az Omega Országos Tehetségkutató Versenyében zsűritag volt, s 2011-ben életre hívta új együttesét KÁOSZ Központ néven.

Első videoklipjük a „Töltsd újra még” című számukhoz készült, ami a 2011-es OPEN ROAD Fesztivál hivatalos dala lett - egy igazán zúzós, rockos nóta, aminek dallama könnyen az ember fülébe mászik.

És most íme a várva várt második dalukhoz, az „Éjjel jön” című slágerhez is a klip, ami Füle Zoltán és Grátz Márk által közösen rendezett második világháborús filmhez, a „Drága Elza!” című alkotáshoz készült (a klipben lehet is a filmből jeleneteket látni). A hangszerelésben nem más vett még részt, mint az a Szakos Krisztián, akinek keze munkáját dicséri például Ákos új lemeze, illetve jelenleg Kozma Orsival is együtt dolgozik legújabb közös albumukon.

A klipben látható még egy fiatal gimnazista srác is, név szerint Elek Pál, aki szerepe szerint megmenti Áron életét a jelenetsorok végén, és így ő hal meg három golyólövés által.

A klipforgatásra egy verseny segítségével jutottam be, ami a facebook közösségi oldalon lett meghirdetve a zenekar által. Az volt a feladatom, hogy a legtöbb like-ot megszerezzem - ebben segítségemre voltak nővéreim, Elek Melinda, Mariann és Adrienn, illetve a legjobb barátom, Mikola Hajnalka is. Mikor már csak 24 óra volt hátra már majd megőrültem, hogy tudjam, ez tényleg a valóság, és nem csak a képzelet szüleménye. Néha még most is elgondolkodom rajta, hogy vajon álmodtam-e ezt az egészet” – meséli Palkó, aki ahhoz képest, hogy ez volt az első ilyen szereplése, nagyon profi módon oldotta meg a rá kiszabott feladatokat.

Két jó barátommal érkeztem a forgatás helyszínére, ahol a rendező, Füle Zoltán várt, hogy kiválasszuk a nekem megfelelő zakót és hogy letisztázzuk, mit is kell eljátszanom. Nagyon közvetlenek voltak - ezen rendesen meg is lepődtem, olyan érzés volt, mintha már tizedjére találkoznánk. A forgatás számomra nagy álom volt, amit Áronék váltottak valóra - ezzel esélyt adva annak, hogy színészeti pályán folytassam tovább tanulmányaimat. A szimpátia szerencsére nem csak egy klip erejéig volt jelen, a srácokkal a mai napig is tartom a kapcsolatot.”

Azt még nem lehet biztosan tudni, hogy Palkót fogjuk-e még látni a KÁOSZ Központ valamelyik következő klipjében; ő nem zárkózik el az újabb kihívástól, a többi már csak Áronékon múlik.

További fotókért kattints!

A dal egyébként vasárnap debütált az éterben a ClassFM-en az este tíz órakor kezdődő Class Magyarok című műsorban, úgyhogy innentől kezdve, akinek nagyon megtetszett, az kérheti a kívánság műsorban is.

Hamarosan egy hosszabb zenei anyagot is olvashattok az oldalon a zenekar tagjaival, addig is hallgassátok sok szeretettel az „Éjjel jön”-t, dúdoljátok, terjesszétek az igét.

„Már mindenkiben Őt látom, már mindenhol csak Őt várom...”

– Rosta N. Napsugár –

[2011.10.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még