2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az Alvin és a Mókusok együtt zúz a Depresszióval
Ingyen letölthető a Fish! új lemeze
Dupla albummal jelentkezik a Superbutt
Hétórai rock és metál, nap mint nap 65. - indulj be velünk
Magyar zenekarral turnézik a Jethro Tull
Uriah Heep a Barba Negrában
Kapcsolatok
Ten Years After
Barba Negra Music Club
Kapcsolódó események
Ten Years After
[2011. november 20.
vasárnap 20:00]

Ten Years After a Barba Negrában

Remekül végződik az év a klasszikus rock/blues-rock rajongóinak: nagyon kedves, visszajáró vendégünk, Woodstock legendás bandája ad koncertet november 20-án a Barba Negra Music Clubban. A Ten Years After az angol blues-rock egyik legnagyobb, a hatvanas-hetvenes évek fordulójának kulcsfontosságú együttese. A dal, ami a világsikert meghozta, az I'm Going Home szinte nemzedéki himnusszá vált, hasonlóan a két évvel később megjelent I'd Love to Change the World című kompozícióhoz.

A Ten Years After a hetvenes évek elején ért sikereinek csúcsára. Ezért is volt drámai hatású, amikor a kultikus gitáros-énekes, Alvin Lee túl szűknek érezte a blues rock-kereteket, és a zenekarral szakítva más utakra tért: elsősorban a klasszikus rock and roll és a country rock felé fordult.

Úgy tűnt, a Ten Years After nem éli túl Alvin Lee távozását: több mint 15 évet kellett várni az újjáalakulásra. A TYA 2004-ben nyerte el mai formáját, amikor az eredeti tagok az 1977-ben, vagyis jóval az első formáció feloszlása után született Joe Gooch személyében megtalálták Alvin Lee méltó utódját. Leo Lyons basszusgitáros a honlapon karácsonykor röviden beszámolt az elmúlt év sikereiről, a régóta várt DVD-jük megjelenésének viszontagságairól és jövőbeni terveikről.

Tavaly is számtalan koncertjük volt a nagyvilágban, s valószínűleg az idén sem adják alább, ami a koncertek számát illeti, ami azt mutatja, hogy van rájuk igény Alvin Lee nélkül is: megkedvelték a népek a még mindig nagyon fiatal, de zseniális képességekkel megáldott gitárost, aki zsenge kora ellenére remekül illik a zenekarba. Egyrészt teljes az összhang közte és a zenekar eredeti tagjai között, másrészt sajátos módon ötvözi a mai értelemben vett virtuóz gitárjátékot a hagyományos blues/blues-rock alapú zenével.

S ami a legfontosabb: november 20-án a Barba Negra Music Clubban újra megcsodálhatjuk megunhatatlan játékukat. A Ten Years After koncertjén a fiatalok is átélhetik mindazt, amiről eddig csak a hallottak. Ismét sor kerül egy nemzedéki találkozóra, a megbonthatatlan blues-rock barátság szellemében. Hogy mit játszanak majd a bulin, az szinte mindegy, annyi biztos, hogy rendkívül energikus rock koncertben lesz részünk, hagyományos blues elemekkel tarkítva, ami ismét bebizonyítja, hogy a régi klasszikusok manapság is éppoly jól szólnak, mint egykor.

[2011.10.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még