2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Lázadó ritmusok fapapucsban - interjú a holland Percossa együttessel
Megérkezett a Passive Control - interjú Yonderboi-jal
Energia a köbön: a Dürerbe látogat az Impericon Never Say Die! turné
Nyolcszázan építik a Hangfoglalás kiállítás
Új lemezzel jelentkezik a Balkan Fanatik
Kapcsolatok
Firkin zenekar
Psycho Mutants
Kapcsolódó események
Világgödör: Frenk, Intim Torna Illegál, Nemjuci, Korai' s Banditos
[2011. október 21.
péntek 20:00]

Pump Jump fesztivál a Gödörben

„Ugrálj, és engedd el magad” mottóval október 1-jén a Gödörben pörög az első Pump Jump fesztivál. A fesztivál célja, hogy önfeledt táncba vigyen mindenkit és feledtesse a szürke hétköznapokat, mindezt olyan zenekarokkal, akik saját stílusuk legjobbjainak számítanak.

A fergeteges buli egyben az őrült ír zenekar – a fesztivál házigazdája - a Firkin 3. születésnapi bulija is. Az első Pump Jump vendégei a pécsi western-swing fenegyerekei a Psycho Mutans, és a 20-as évek blues-ait elektronikus alapokkal és effektekkel megbolondító Mississippi Big Beat. A három banda dinamikus zenéjével és előadásmódjával számos klub és fesztivál rongylábú közönségét perdítette már táncra.

Firkin – the crazy irish band

A 3 év alatt már 7 országban turnézó Firkin zenekar közel 200 koncertet adott klub-koncertektől kezdve a nagyszabású fesztiválokon keresztül az egész estés Ír Kocsma Sókig.

A zenekar sikerrel szerepelt a Szigeten, a Hegyalja Fesztiválon, a SZIN-en, a Pannónia Fesztiválon, a FEZENen, a Kaláka Fesztiválon, a Savaria Karneválon, valamint számos vidéki és budapesti szabadtéri rendezvényen. Az egyik legnagyobb elismerésként 2010. június 25-én a Művészetek Palotájába kapott felkérést a zenekar egy önálló koncertshow-ra

Első lemezük ’’Firkinful Of Beer’’ címmel 2009 májusában jelent meg a Universal Music gondozásában és egy év alatt elérte az Aranylemezhez szükséges eladott példányszámot. A zenekart Fonogram Díjra jelölték, valamint a 2010-es Fonogram Díjátadó gálán élőben is fellépett a banda. Egy német válogatásra is felkerült a világ legjobb folk-rock zenekarai közé, a ’’Firkinful Of Beer’’ című nótájával. Németországi és ausztriai fesztiválokon is világsztárok mellett szerepelt főzenekarként.

A második nagylemez 2010. november 5-én jelent meg ’’WHUP!’’ címmel Az album 14 dala Ausztria egyik legjobb stúdiójában került rögzítésre. A második album megjelenését követően meghívást kaptak Kanadába, Svájcba, Németországba, Csehországba, Ausztriába, valamint a hazai fesztiválokon is elengedhetetlen szereplőkké váltak

Psycho Mutans – western-swing

A Psycho Mutants 2003-ban alakult pécsi együttes, amely a kezdeti években Psycho Mutants From The Planet Billy néven a maitól jelentősen eltérő stílusú zenét játszott, de a zenekar 2005 őszére kinőtte magát, és megtalálta mostani hangját. 2009 szeptemberében, egy sajtóközleményben tájékoztatják közönségüket a zenekar szüneteltetéséről. 2010 júniusában a Quart-on közzéteszik a hírt, hogy folytatják a stúdiómunkákat és a koncerteket. Kiadják be nem fejezett nagylemezüket 2010 őszén, melynek címe "Tango With Me" lett az előre bejelentett "Raw" helyett. A zenekar tagjai mind évtizedes zenei munkát tudhatnak maguk mögött, egymásra találásukkor sajátos hangzást hoztak létre. A zenekar nyitottságára jellemző, hogy néha csellóval, trombitával, vagy hegedűvel gazdagítják a hangzást.

Mississippi Big Beat – Nu blues beat

Az alkimisták a rap szlengjével, a népzenék nektárjával, a bigbeat ritmusával érkeztek és jól összekeverték ezeket a blues kormos fazekában, amibe véletlenül beleesett egy kis varázs gomba is!

Gál Csaba Boogie és Oláh Andor az együtt végig muzsikált több mint tíz éve alatt közelebb hozták a közönség számára a blues nálunk addig még ismeretlen, fekete gyökerű alapjait, és utat nyitott számos hazai fiatal nyomukba lepő bandának előadónak!
 A mostani felállás a régi zenekarban gyűjtött ismeretek és a mai kornak megfelelő, friss hangzásvilág ötvözetét hozza létre, vizuális háttérrel erősítve az összhatást! Az elektronikus zenei háttérről Máté Szabi /Secta Chameleon/ gyúr effektek, elektromos dob stb, és hivatottak gondoskodni.

A blues ősatyjaként és a műfaj megújítójaként tisztelt Robert Johnson születésének századik évfordulóját
ünnepeljük ebben az évben. A Mississippi Big Beat folytatja a műfaj modernizálását, a blues alapokat a elektronikus alapokkal és effektekkel turbózza fel, és repítenek 1920-években született nótákat a 2011-es hangzásvilágba! A műsoron belül Andor és Boogie a húszas, harmincas évek dalaival indít és antologikusan építi fel műsorát az akusztikus zenétől a big beatig. A Blues Beat hazai apostolai, akik már nemzetközi vizek Nu blues irányzatának jegyzett bandájának számítanak, nagy sikert könyvelhettek el külhonban is! Ezen az estén hamarosan Angliában vagy Hollandiában megjelenő lemezük anyagából fognak játszani!
 

[2011.09.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még