2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Remek lehetőség, ha szeretsz énekelni - Új tagokat vár a Bolyki Soul&Gospel kórus!
Kapcsolatok
Bolyki Balázs

Miért is érdemes jelentkezni a Bolyki Soul&Gospel Kórusba?

A választ megtudhatjátok két oszlopos tagtól is.

Varga Kata már az induláskor csatlakozott a kórushoz. Nem képzett zenész, de zenei általánosba járt, és mindig is szeretett kórusban énekelni.  Amikor megkérdeztük, hogyan tudná összefoglalni a Bolyki Soul&Gospel kórusbeli élményeit, így válaszolt: „Van néhány meghatározó dolog, amivel máshol még nem találkoztam. Ilyen például maga a közösségi élmény, ami Bali vezetésével kialakul. Emlékszem, a harmadik próbán ki kellett állnom mindenki elé valamit elénekelni. Óriási szorongás volt bennem, de Bali ezt pillanatok alatt feloldotta, és el tudtam énekelni egy dalt. Ma már ez teljesen természetes élmény, sőt, olyan improvizációs gyakorlatokat csinálunk minden feszélyezettség nélkül, amire soha nem gondoltam, hogy képes leszek. A kórus tagjai ma már nem csak együtt énekelnek, hanem igazi alkotóközösségé váltak.”

Kata az éneklés terén is új élményeket szerzett:

„Egy teljesen új, különleges hangképzést tanulunk Balitól, mely minden más kórusétól eltér, melyekben addig énekeltem. Óriási élmény, hogy a próbák során addig kísérletezünk az egyéni képességekkel, amíg mindenki átlépi a korlátait, és teljesen felszabadulva, az eddig rejtett képességek aktivizálásával a teljesen szabad éneklés élménye marad. Ez persze óriási felelősség is, hiszen érezzük: ebben a kórusban mindenkire szükség van, és a maximumnál kevesebb teljesítmény soha nem elég.”

Kocsis Krisztián a Magyar Rádió gyermekkórusában „nőtt fel”, és egész életében meghatározó volt az éneklés. Szólistaként, kórustagként, vagy az Acapellers együttes tagjaként bőven van tehát viszonyítási alapja: „Össze sem lehet hasonlítani a többivel ezt a kórust. Azt már régen észrevettem, hogy a kórusvezetőtől függ minden, de ez még nem minden. Egy hónapja jártam a kórusba, amikor feltűnt, hogy itt mindenki normális fazon! Így egyáltalán nem esik nehezemre a közösségbe való beolvadás, sőt most már az zavar, ha úgy érzem, kilógok – akár emberileg, akár az éneklés terén.” A szakmai munka kapcsán így fogalmazott: „Ez a kórus más dimenzió: más minőség, más mennyiség, más hangulat. Képzett zenész vagyok, és megdöbbenve látom, hogy bár a kórus tagságának zöme amatőr, e rövid idő alatt olyan minőséget értünk el, amit máshol még soha. Ha ez így folytatódik, szerintem nincs felső határ, csak tőlünk függ, hova jutunk el.”

Ahhoz, hogy te is velük énekelhess és ezzel egy igazi csapat tagjává válhass, csak annyit kell tenned, hogy eljössz a próbaéneklésre és megmutatod, mit tudsz.

A próbaéneklés időpontja: 2011. október 5. (szerda) 15-21 óra között

Helyszín: MOM Művelődési Központ, Budapest, 12. kerület

A jelentkezésedet és bármilyen felmerült kérdésedet a probaenekles@brothersmusic.hu címre írd meg.
 

[2011.09.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még