2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Quimby

"Kaland a karma" avagy 20 év zenével, (szín)játékkal, bulikkal, 20 év a QUIMBYvel!

20. Születésnapját ünnepli és ez alkalomból nagyszabású koncertre készül a hazai legnagyobb underground zenekar, a QUIMBY.  

Rajongóikat, barátaikat, korábbi zenésztársaikat és mindenkit, aki amolyan Quimbys módon szeretne ünnepelni, november 12.-én a Budapest Sportarénába várják.

A sajtó képviselőit - nem véletlenül - a volt Tilos az Á klubban, most Zappa Caféban meglepetés mini koncerttel, örömzenéléssel fogadták a fiúk.

A ’hely szelleme’ csalta vissza ide őket, hiszen 1991-ben ezen a helyen kapták a nevüket, több névváltoztatást megélve, itt léptek fel először, mint Quimby.  

A zenekar szószólói, Varga Líviusz és Kiss Tibi egymásnak adva a mikrofont, meséltek az előkészületekről, arról, hogy a Sziget óta (a ZP bezárása elleni demonstrációt kivéve) tudatosan vonultak vissza. 

Azért, hogy minden velük ünnepelni vágyó barátjuk, a közönségük (és persze maguk a fiúk is) ráhangolódjanak a megismételhetetlen eseményre (hisz csak egyszer 20 éves a QUIMBY!!!) november 12.-ig itthon már nem koncerteznek. Sőt, tervezetten ez a buli lesz az utolsó, legalábbis addig biztosan, amíg új, a tőlük megszokott színvonalú, de semmi máshoz nem hasonlító, igényes produkciót ki nem találnak.

Ez a leállás, a hogyan, merre tovább, az ötlettelés időszaka lesz, lehetőségeket keresve, még inkább a maguk által kitalált lehetőségeket megvalósítva. A külső nyomásnak nem engedve, mindig a saját elképzeléseik, belső indíttatásuk vitte előre a zenekart. Az igény a változásra, ha úgy tetszik a másra, mindig belülről fakadt, nem lesz ez másképp ezután sem.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.

Kiss Tibi örökbecsű sorait idézve: „Az ajtó előtt türelmetlenül, tömött sorokban állnak a vágyak, és arra várnak, hogy valóra váljon mind- az a jó, ami van, amit még nem láthattam, nem éreztem, nem hallottam.”

Az előkészületekről megtudtuk, ahhoz, hogy mindannyian elférjünk és a 20. szülinapi partihoz méltóan ünnepeljünk, a zenekar számára nem maradt más alternatív helyszín, mint az Aréna. (De ne ijedjen meg senki, nem lesznek ’sportcsarnokzenekar’, továbbra is a hozzájuk legközelebb álló helyeken és módon, klubokban, meghittebb viszonyok között fognak zenélni.)

És ha már az Aréna a helyszín, ahhoz, hogy küllemében, stílusában, hangulatában a zenekarra jellemző legyen, olyan, ahol komfortosan érzik magukat, Ágh Marci, fiatal színházi látványtervező segítségét kérték, közösen megálmodva az egyedi színpadképet. 

Mindent megtesznek, hogy jól sikerüljön a buli, de nem lesznek zenésztársak a múltból (ők barátként szórakozni jönnek) viszont olyan embereket hívtak meg maguk mellé, fúvósokat, vonósokat, akik segítenek a teljesebb hangzás elérésében, hogy úgy szóljanak, mint a lemezeken.

Még nincs végleges repertoár, Gerdesits Ferenc (Faszi) által előzetesen összeállított listából szemezgetnek majd időbeli sorrendiséget mellőzve, de „minden korszakból a zenekar kedvencei fognak sorjázni” – mondta Líviusz.

Lesz meglepetés is, amiről természetesen nem beszélhetnek, közölték cinkosan összemosolyogva Tibi és Líviusz, az viszont már biztos, hogy a koncertre megjelenik egy CD, amely csupa olyan dalt tartalmaz majd, amit ritkán játszanak. Amelyek eddig nem, vagy nem ebben a formában láttak napvilágot.

A CD mellett készül még valami, ami klipnek indult (eredeti ötletük szerint, minden számukhoz készítenek klipet- Instantban forgattak) de menet közben ’agyalásuknak’ köszönhetően, különböző jelenetekkel tűzdelték meg, így a végén a kliptől jóval több, egy koncert ’filmecske’ alakult, amit DVD-n is kiadnak majd, ezzel is megünnepelve 20 éves évfordulójukat.

„Viharon túl, szélcsenden innen.” Mi ott leszünk!

VEDD MEG A JEGYEDET ITT!

-MJ- 

[2011.09.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még