2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
15 év, 15 DJ, 15 remix
Utolsó negyed: Merlin záró-nyitó hétvége
Több száz zenei program a Hangfoglalás 2011-en
Közkívánatra: Lamb koncert Budapesten!
Joris Voorn: Rejected jubileum és letölthető Soundcloud-mix
Kapcsolatok
Laurent Garnier
Kapcsolódó események
Laurent Garnier pres. L.B.S.!
[2011. szeptember 23.
péntek 20:00]

Laurent Garnier új projectjével látogat el hozzánk

A Tales of a Kleptomaniac (Egy kleptomániás meséi) turné után Laurent Garnier nemrégiben ismért útra kelt. Az új sztori neve: L.B.S., amit szeptember 23-án a magyar közönség is élvezhet.

Az L.B.S. egy igazán dögös kluborientált projek, melyben Laurent a gépek és a dj-pult guruja, Benjamin a bűvös billentyűs, Scan X pedig szintén a gépek mezejére lép. Laza hat méter hosszú színpad építésével már van is hely a fentiek kivitelezésére.

"Az Egy kleptomániás meséi szerzői album turnéjának zenészeivel kifejlesztettünk egy meglehetősen szokatlan előadási stílust: interaktivitás, improvizáció, szabad önkifejezés jellemezte e kalandot, holott korábban azt hittem, ezt a sajátosságot csak dj-szettjeim során érhetem el. A tizennyolc hónapig tartó turné alatt bejártuk a világ legnagyobb fesztiváljait, és közben arra vágytam, hogy visszatérjek a gyökereimhez: lemezjátszós klubokba akartam menni! De mégis, az elképzelés, hogy egyedül állok a dj-pultban, többé elképzelhtetetlennek tűnt. Szóval azt gondoltam, miért ne hozzak össze valamit a kettő kombinációjából? Miért ne játszhatnám mások felvételeit a saját szerzeményeimmel vegyítve élőben? Miért olvadhatna egymásba két élvezet? Több mint húsz év dj-tapasztalatával bőven megértem arra, hogy tovább lépjek. Manapság nem egyszer látom, hogy a djk unatkoznak a pultban. Teljesen egyértelmű, miért jött az L.B.S. ötlete: nem csak újjászületik életem munkája, de totálisan új és minden korábbitól eltérő élménnyel ajándékozza meg a klubbereket!"

Garnier lelkesedése könnyen ránk ragadhat, ha adunk egy immár magától értetődő esélyt az LBS-nek. A planéta patinás klubjaiból Budapestre érkezve 3 zenész áll 6 méteren, ahol billenytűk, gépek, klasszikus dj-eszközök mellett még egy lassan antikvitásba vonuló Rhodes is helyet kap a minimum 4 órás LBS-show alatt.

"Tulajdonképp a kreativitás motivál továbbra is, akár dj- akár live-előadásokról van szó. Ugyanakkor célom, hogy egy fesztiválélménynél sokkal közelebb kerüljek a közönségemhez. Az LBS során új trekkeket játszok és fejlesztek élőben a közönség orra előtt, és velük! Egyvalami biztos: a tánctér sosem hazudik. Benjamin és Scan X oldalán az LBS turné alatt máris új zenéket készítek a következő turnémhoz és jövőbeni megjelenéseimhez." - folytatja a francia techno szíve-csücskeként létező maestro, aki az LBS projektet 2010 tavaszán dobta be tesztre.

Októberben jött a mélyvíz, azaz a turné tétre szóló kezdete. Laurent Garnier, Benjamin Rippert, Scan X : a trükkös trió valóra váltotta Garnier álmait. Az L.B.S. szeptember 23-án Budapesten, a Cinema Hallban teszi próbára vájtfülűségünket.

[2011.09.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még