2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szeifert ismét a Papp László Sportarénában
Jól halad a Mayday előkészülete
Képgalériák
Képek a videóból
Kapcsolódó események
Mayday
[2006. március 18. 18:00 - hajnalig]

GYORSHÍR! - Letiltotta a VIVA az erőszakos Mayday-klipet?

Ezúttal már ötödik alkalommal rendezik meg hazánkban az elektronikus zenei élet legrangosabb eseményének tartott Mayday-t.

A Mayday partik kommunikációja másfél évtizede szerte a világon egy-egy aktuális kulturpolitikai, vagy politikai üzenetet hordoz, így például a magyarországi EU csatlakozásról döntő népszavazás előtt a "Password: Europe" szlogennel jelentek meg a rendezvény plakátjai.

Idén a jelenleg komoly aktualitással bíró választásokra, illetve a politikai harcokra, a pénz és a hatalom kapcsolatára fókuszáltak a szervezők. Erre utal az idei szlogen, a Power Recycling (A hatalom újrahasznosítása) is.

A kommunikáció része évről-évre egy új dal, ún. Mayday Himnusz és egy videoklip megjelentetése is, hiszen ez a forma tökéletesen képes ezeket az üzeneteket közvetíteni. Az idei sláger a Collins&Behnam duó valamint a Freestylers Mc-je, Mc Sir Real közreműködésével készült el és természetesen középpontban az idei szlogen, a Power Recycling áll. A kisfilm azonban - akárcsak nem ritkán a kampányok - kissé durvára sikeredett, így a VIVA úgy döntött, nem hajlandó sugározni.

A videoban a főszereplő DJ Sir Real kampányol, plakátot ragaszt, szónokol, gyakorlatilag két párt harcát mutatja be. A vitatott képsorokon "pártcserét" hajt végre, egy baseballütővel alaposan helybenhagyja azt a pulpituson prédikáló politikust, akit szintén saját maga alakít.

A zenetévé menedzsmentje szerint ez az erőszakot sugalló jelenet nem kerülhet a fiatalok szeme elé.

- A klip öncélúan erőszakos, félelmet keltő, tiltott önkényuralmi jelképekre emlékeztető formák jelennek meg benne, egyértelműen politikai összefüggésben, ami egyébként sem, de különösen a választási kampány alatt nem felvállalható. - mondta Lengyel Attila a VIVA programigazgatója.

Maros Róbert, a Mayday magyarországi licenctulajdonosa elmondta: - A klippel nem azt akartuk elérni, hogy erőszakra buzdítsunk bárkit, vagy félelmet keltsünk. A jelenleg folyó politikai kampányt azonban túl durvának érezzük, a pártok és híveik sajnos nem riadnak vissza erőszakos, törvényellenes megoldásoktól sem. Mi éppen ez ellen szeretnénk felemelni a szavunkat, kifejezni egyet nem értésünket.

Megértjük és elfogadjuk azonban a VIVA szempontjait is, döntésüket felelősnek és megfontoltnak tartjuk. Mindemellett úgy gondoljuk, hogy napjaink Híradói jóval több erőszakot, brutalitást közvetítenek, mint a Power Recycling kisfilmje.

Március 18-án este 6-tól reggel 10-ig pedig a Budapest Sportarénában bulizhat Westbam, Marco Bailey, Sonique, Seb Fontaine, Chriss, Newl, Andro vagy éppen Szeifert szettjeire a zenefüggő közönség.

[2006.03.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még