2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Vallomások a foci vb-ről 1: Kozma Orsi és Skrapits Erik
"A közönség szeretete mindenek felett" - művészportré Kozma Orsi énekesnővel
Szűcs Gabriella énekesnő: "Nem haragban váltunk el"
A nap képe: Kozma Orsi a Quartettjével remekelt
˝Ezzel a zenekarral értem révbe˝- exkluzív interjú Kozma Orsival
Gesztival - Lázban az ország!
A Gesztival hibátlan volt Gesztivel
Képgalériák
Kozma Orsi és Szakos Krisztián
Kapcsolatok
Kozma Orsi
Szakos Krisztián
Jazz+az
Cotton Club Singers

"A kalóriaszegény, az manapság alternatív." - interjú Kozma Orsival és Szakos Krisztiánnal

A Jazz+Azból, a Cotton Club Singers-ből és saját dzsesszkvartettjéből ismert Kozma Orsi harmadik poplemeze előfutáraként két vadonatúj dallal jelentkezik, amelyek szerzője ismét Szakos Krisztián.Laza beszélgetés zenéről, közös munkákról, szakmáról és barátságról az énekesnővel és zeneszerzőjével.
 

Orsi! Ismerünk a Jazz+Az-ból, a Cotton Club Singers-ből, elkápráztatsz bennünket a dzsesszkvartetteddel, most pedig a sorban harmadik szóló poplemezed megalkotásán dolgoztok Szakos Krisztiánnal. Jogfolytonosság, merőben új hangzásvilág – milyennek képzeljük el az új lemezt?
— [Kozma Orsi] Vissza kell kanyarodnom oda, hogy Krisztiánnal 2005-ben ismerkedtünk meg. Akkor még a Cotton Club Singers tagja voltam, de már erős késztetést éreztem arra, hogy mást is csináljak, s ehhez kerestem partnert. Végül – ismerősökön keresztül – találkoztam Krisztiánnal, és elkezdtünk beszélgetni. Hamar rájöttünk, mennyire hasonló az ízlésünk, a zenei világunk, hogy egyformán gondolkodunk a világról, az emberekről, a zenei életről. Aztán belevágtunk. Mutatott pár dalt, ami már ott lapult a fiókjában, és én lettem az a szerencsés, aki elénekelhette többek között a Holnap című dalt, amely egyébként a Kozma Orsi Quartet új lemezén is rajta van. Annyira szeretem azt a dalt, hogy azóta, minden körülmény között eléneklem.
Az Egy szó című első szóló poplemezem szépen, csendben, 2005-ben jelent meg, amelynek Krisztián volt a szerzője, mi ketten pedig a producerei. Ez még elég öncélú, önmegvalósító volt, ahol igazából a bennünk ragadt mondanivaló, az éppen aktuális világfájdalmunk kiordítása kapott zenei szárnyakra. Aztán 2007-ben megváltam a Cotton Club Singers-től. Az Igazi szerep című, második lemezem már a Magneoton kiadó gondozásában jelent meg, túlnyomórészt ismét Szakos-szerzeményekkel, magyar nyelven. Ezekből három dalhoz (Túl szép, Az igazi szerep és Gyere velem) videoklipet is forgattunk, amelyet felvállaltak a rádiók, az egyiket pedig a VIVA TV rogyásig játszotta. Az új lemez tulajdonképpen ennek a 2007-es kiadványnak a folyatása, amiből már négy dal elkészült, s amiből most kettőt közkinccsé teszünk; a soundcloud.com/orsi-kozma oldalon meghallgatható. Arra törekedtünk, hogy a számomra kicsit a 80-as évekbeli hangulatot idéző Szupererő (ehhez készített a Neoból ismert Milkovics Mátyás remixet), valamint a mai modern, táncolható popdalnak bátran nevezhető Csillagfény egyaránt slágeres, csajos, dinamikus és életigenlő legyen.



 

További képekért kattints!

–  [Szakos Krisztián] Az új anyag lesz a nagy trilógiánk záródarabja, szép keretbe helyezi mindazt, ami zeneileg lezajlott bennünk az elmúlt hét évben. Nekem a kezdetektől szívügyem ez a dolog, imádtam koncertezni is a közös dalainkkal. Aztán persze jött egy nagyobb szünet, amikor is közös megegyezéssel felfüggesztettük az élő fellépéseket ezzel a popformációval. Akkor indult Ákos 40 elnevezésű turnéja, és nekem ez hangszerelőként, zenészként masszív, két éves elfoglaltságot jelentett. Orsi akkor teljes mellszélességgel a dzsesszkvartettjének szentelte az életét. Telt az idő, s mégis megformálódott az igény a további közös alkotásra. Bár az elmúlt években kipróbáltam magamat mindenféle zenei projektben…

A következő oldalon meghallgathatod Kozma Orsi legújabb dalait!

– [KO] …mégsem tudtál elfelejteni.

–  [SzK] Rengeteg kreatív energia halmozódott fel, de azt hozzá kell tenni, hogy nagyon nehezen kaptuk el újra a fonalat, mert…

– [KO] …rossz úton indultunk el eleinte.

–  [SzK] Különféle elvárásokat támasztottunk, valamint be kellett látni, hogy elteltek évek, s mi is másképp állunk már a dolgokhoz. Visszanézve, az elmúlt időszakban 150 körüli dalkezdemény született, amiből nagy nehezen választottunk ki egy albumra valót. Egy lemez elkészítése nagyon sok munkába és pénzbe kerül, idegileg szétszedi az embert. Ezért úgy döntöttünk, hogy kiválasztunk két különböző hangulatú dalt az újak közül, és elsőként ezeket jelentetjük meg. Hogy aztán a végén összeáll egy egész albummá, vagy sem, majd útközben kiderül. A régi, megszokott lemezkiadási metódust valószínűleg már nem tudjuk magunkon alkalmazni.
A mostani két új dal és a remixek letölthetőségével egy virtuális kislemezt, ehhez pedig jó minőségű, letölthető borítót készítettünk. Megvan a kiadvány jellege, csak épp nem kézzelfogható…

–  [KO] Emellett tervezünk egy videókipet a Szupererő című dalhoz, és nagyon reméljük, hogy a rádiók, zenei tv-k szívesen játsszák majd. A közönségnek szánjuk a dalainkat, nem csak magunknak.

Lapozz, az interjú a következő oldalon folytatódik!

[2011.09.13.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még