2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Apokrif

Folytatódik a Nagy lehetőség! Bemutatjuk az Apokrif zenekart

A zenekedvelőknek fontos hogy naprakészek legyenek a kedvenceket illetően, vagy ha bővíteni akarják ismereteiket, hiteles forrásból informálódhassanak. Éppen ezért a zene.hu felhívást intézett az eladókhoz, hogy akinek van kedve, az mutatkozzon be a lap hasábjain: beszéljen az eredményeiről, a munkásságáról és avassa be az olvasót a terveibe. Folytatjuk a Bemutatkoznak című rovatunkat!

Az Apokrif zenekar 1999-ben alakult Solymosi László a Bocs, hogy Élünk frontembere kezdeményezésére, Puskás István gitárossal és Szilágyi Attila billentyűssel együtt. Magyarországon az úgynevezett New Grade zenei stílus megteremtői. Ebben az irányzatban sajátosan ötvöződnek a new wave, az alternatív zene, a rock, a szintipop és a népzene elemei, az angol nyelvű későbbi daloknál pedig a sinthycore elemei. A modern, de dallamos muzsika mellett hangsúlyos a dalok szövegének mondanivalója is. Koncertjeiken a saját dalokon kívül rendszeresen játszanak Depeche Mode dalokat is. A 2001-ben rögzített első lemezük hivatalosan 2003-ban jelent meg Újkor címmel Emellett készült 2004-ben egy angol nyelvű keményebb anyag is.

Manapság a formáció leginkább Depeche Mode Tribute Band-ként játszik. Manapság az Apokrif sorozatosan koncertezik az ország különböző területén. A közönség visszajelzése alapján a köztudatban ma már úgy könyvelik el a zenekart, mint a szinti pop és a rock sajátos és egyedi ötvözetét kialakító együttest, a New Grade megalkotóját.

Ismerd meg a zenekar tagjait is!

Puskás István:  Az Apokrif zenekar gitáros-zeneszerzője. Középiskolás korában kezdett el zenét tanulni a Százhalombattai Zeneiskolában, majd magántanárnál tanult tovább, néhány év alatt professzionális gitártudásra tett szert. Kipróbálta szinte majdnem minden stílusban magát. Tanult dobolni és billentyűzni is. Eredetileg a G-Pont nevezetű jazz-rock-blues formációnak volt a tagja. Ezt követően a Soul Divers progresszív, hardcore, punk-rock elemekből építkező zenekarba lépett be gitárosként. 1998-ban Solymosi Lászlóval együtt alapították meg az Apokrif zenekar első formációját. vokálokkal.
A ma hallható Apokrif dalok több mint felét ő írta, a többi dalnál pedig társzenszerzőként közreműködött. Az Apokrif mellett session zenészként játszott a Wild Horses country zenekarban, majd a Hitrock Pink Floyd Tribute zenekarban. Jelenleg a Trottel oszlopos tagja. Kedvenc előadója Peter Gabriel, kedvenc zenkarai: Depeche Mode, Pink Floyd, Kraftwerk.

Zajlik a nagy lehetőség: mondjátok el kik vagytok! Részletekért kattints ide!

Solymosi László: Középiskolában kezdett gitározni. Zeneiskolában rövid ideig zongorát, majd gitárt tanult, énekelni magántanárnál csak a Bocs, hogy Élünk megalaptítása után kezdett. Elsorban, hangképzéssel és klasszikus énekkel foglalkozott a tanulmányai során. Középiskolás korában néhány társával mint gitáros alapította meg a Hisztéria nevezetű zenekart - ez nem azonos a később ismertté vált Hisztériával -, amely elsősorban dark és punk elemekre épült. Itt indult énekesként a ma már Magyarországon ismert CHFB punk formáció mai dobosa, Urbán László is. Ebből a zenekarból nőtt ki a később alternatív vonalon ismertté lett Rituális Rémtettek. A főiskolai évei alatt - magyar-történelem szakon tanult Egerben - a szólógitárról basszusgitárra váltott és rövid ideig blues és progresszív zenével foglalkozott. 1992-ben Nagykátán néhány barátjával megalapította a ma már kultikusnak számító Bocs, hogy Élünk nevezetű dark-ghotic formációt. Ennek frontembereként vált igazán ismertté Magyarországon. A BHÉ 1997-ben megszűnt, ekkor fogott hozzá az Apokrif megszervezéséhez, amelyet végülis 1998-ban Puskás Istvánnal együtt indított útjára. A ma már 3 tagú formáció az ő irányításával alakította ki új, egyedi stílusát, amelyet New Grade-nek nevezünk. Kedvenc zenekarok, előadók: Dead Can Dance, Marillion, Loreena Mc. Kennit stb

Szilágyi Attila: A hagyományos megszokott úton kezdte zenekari pályafutását, hiszen 6 év zeneiskola után Siklós Péternél a mai magyar jazz egyik kiemelkedő előadó-tanár egyéniségénél folytatta tanulmányait. Stílusában is a blues, és a jazz vonalán indult. Első jelentősebb formációja a Stephenson Rocket blues csapat volt, majd a Jack Danielsbe került. Session muzsikusként is közreműködött elsősorban ebben a zenei stílusban. Számára így jelentős váltást jelentett az, amikor 1999-ben csatlakozott az Apokrif zenekarhoz. Elsősorban a dalok hangszerelésében, apróbb zenei ötleteivel járult hozzá a zenekar mai hangzásához. Kedvenc zenekarai: Emerson Lake and Palmer, Toto, Keith Jarret.

Ha tetszik a zenekar, nyomj egy lájkot, mert ezzel remek lehetőséghez juttathatod a csapatot!

- zene.hu -

[2011.09.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még