2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kelis koncertjével zárult a SZIN, véget ért a nyár
Visszatér hazánkba a Danko Jones
The Kooks: szeptemberben új album és új single
Mogorva svájci urak: Samael koncert Budapesten
SzeptEmber Feszt a Népligetben
Kapcsolódó események
Fúzió Kert - A Dörögdi repeta Parti - 1. nap
[2011. szeptember 2.
péntek 20:00]
Fúzió Kert - A Dörögdi repeta Parti - 2. nap
[2011. szeptember 3.
szombat 20:00]

Fúzió Kert: fesztivál az R33-ban

Idén a Művészetek Völgye fesztivál keretein belül került megrendezésre a taliándörögdi Óvoda kertjében a Fúzió Kert, ahol tíz napon át rengeteg izgalmas programmal találkozhattak az alternatív műfajok kedvelői. Az esemény sikereire alapozva a szervezők és a fellépők úgy döntöttek, hogy tartanak egy ráadást, amolyan “repeta partit”, az Óvodakert legizgalmasabb programjait két napra összesűrítve.

A két napos fesztivál ezúttal Budapesten kerül megrendezésre, hogy azok is találkozhassanak a fellépőkkel, akik esetleg nem jutottak le Taliándörögdre. Az esemény bukéját adja, hogy a szervezők egy erre kifejezetten izgalmas helyszínt választottak, a Közvágóhíd területén található, nemrégiben megnyílt R33 Kulturális Egyesület kertjében és báltermében.

Az esemény egyben egy jótékonysági rendezvény is, hogy a szervezők és a fellépők kifejezzék hálájukat Taliándörögd Önkormányzatának, és a falu lakóinak önzetlen segítségéért, a fesztivál két napján adománygyűjtést szerveznek taliándörögdi Óvoda részére. Ez alkalomból a fesztivál kiemelt vendége lesz Kajdi István, Taliándörögd Polgármestere és Szőke András, akikkel a programokat megelőzően délutánonként együtt bográcsolhatunk, így a gazdag programok mellett finom ízekre is számíthatnak az odalátogatók.

A fesztivál első napján a blues, a jazz, a világzene, és az alternatív zene kapja a főszerepet.

A sort a blues zene két megkerülhetetlen alakja, Fekete jenő és Vojnits Attila duója indítja, nevüket a közönség a Palermo Boogie Gangből, és a Zappa Emlékzenekarból már jól ismerheti.

A jazz műfaj egyik legigéretesebb fiatal basszerosával, Tomor Barnabással folytatódik a program, aki ezúttal Trió formációjával lép színpadra, ez alkalommal a Smárton Trióból ismert kiváló jazz gitárossal, Sütő Mártonnal kiegészülve, így kétség kívül egy igazi csemegével találkozhatunk a színpadon. Az est hátralévő részében már inkább a pattogósabb, energikusabb hangvétel lesz a mérvadó, egy meglehetősen fiatal, de annál igéretesebb balkáni formációval, a Fran Palermo zenekar koncertjével egy igazán pörgős ívet kap az este.

Ezt a hangulatot íveli tovább a már inkább alternatív vénával felvértezett, immár legendásnak mondható Sajnosbatár zenekar koncertje. A levezetéshez méltó képpen egy élő legendákból álló formációval, a Kettős Tamás és a Vadszamarak zenekar fellépésével zárul a koncertprogram, a bandát Kettős Tamás mellett olyan legendás nevek alkotják, mint efZámbó Öcsi Bácsi, Keszei Krisztián, vagy Pernye – az R33 ősatyja.. A koncertek előtt-közben és után a Fúzió rádió, és a Tilos rádió DJ-i: Dj ER, Ezüst, GabOn, és Qtewly szolgáltatják a talpalávalót.

A fesztivál második napján az alternatív zenei műfajokon belül már inkább az elektronika kapja a főszerepet, a koncerteket megelőzően a Moszkva Tér koraesti Live-Act műsorát követően azonban két különleges performansz előadással folytatódik a fesztivál programja: Árik Zsófi előadásában a 2011 Űrodüsszeia egy különös utazásra invitál minket. A performansz ezúttal egy nem mindennapi élő zenei improvizációval egészül ki: Rovar17 experimentális noise hatásaival, Dóra Attila szaxofon játékával, és Salomé Nina Sisa énekhangjával együttesen alkotják az űrutazás élményét fokozó zenei masszát, így az összhatásnak köszönhetően kétség kívül egyedülálló élményben lehet részünk.

Ezzel egy időben már figyelmesek lehetünk egy három méter magas monstrum építményre, melynek vázát hatalmas fém elemek, hordók, háborús időkre emlékeztető légvédelmi szirénák, és egy V4-es Zaporosec motor alkotja: A VATAFAKA Hódmezővásárhelyről érkezik indusztriális performansszával, és készül a földdel egyenlővé tenni a Vágóhidat, melyhez három teherautónyi, több tonnás felszerelésüket egy 12 fős legénység helyez majd üzembe.

Amennyiben mégis sikerül túlélnünk a két órás performansz előadások nyújtotta sokkhatásokat, kezdetét veszi a fesztivál utolsó koncertblokkja: ska, reggae csapatás a P.E.Z (Pedig Ez Zene) koncertjével a bálteremben, akiket az Óperentzia zenekar követ Natalie Dimanovskyval a mikrofon mögött - kétség kívül felfűtik a bálterem hangulatát.. ezt a hőmérsékletet fokozza, a Plastic Heaven, az együttes énekesnője Mira már számtalanszor bizonyította, hogy nincs ember a talpán, aki ellen tudna állni varázsának.

A koncertek előtt, és közben az Audestin csapata: ER és Mr.Herb, és Piry a Fúzió rádió, Steiner a pécsi Periszkóp rádió, valamint Popec a Tilos rádió színeiben szolgáltatja a zenét.

[2011.08.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még