2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
RTL Klub
X-faktor 2011 (X-faktor 2)

Komoly változások az RTL Klubnál

Augusztus 29-e médiatörténeti pillanat lesz a magyar kereskedelmi televíziók életében, hiszen hétfőn, az RTL Klub elsőként a 4:3-asról áttér a 16:9-es képarányra. A szélesvászon jobb minőségű, a valósághoz jobban közelítő képet tesz lehetővé. A váltás kiváló alkalom volt arra, hogy a csatorna hír- és magazinműsorai megújult díszlettel, főcímmel, zenével jelentkezzenek esténként. 

„Hosszú hónapok óta dolgozunk rajta, hogy új látványelemekkel, díszlettel jelentkezzenek a hír- és magazinműsoraink, de a váltás kapcsán határoztuk el, hogy áttérünk az új látványvilágra. Jelen pillanatban is zajlanak a munkálatok, miközben készül a napi műsor, ezért a Híradó is másik stúdióból jelentkezik. Remélhetőleg semmit nem vesznek észre a nézők a készülődésből”– mondta Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója.

A Híradó teljes arculatváltáson megy keresztül: változik a díszlet, a főcím, a zene, a stúdió színvilága.

„A zenéhez minimálisan nyúltunk hozzá, mert a nézői visszajelzések azt mutatják, hogy a nézők szeretik azt. Egy nagyzenekar játssza a főcímdalt, annyi változás azonban lesz benne, hogy hétfőtől egy kórus is felcsendül. Magyarországon egyedülálló abban az RTL Klub Híradója, hogy emberi hang hallatszódik a főcímdalában. A Híradó logójában azonban nem sokat változtattunk, mert büszkék vagyunk rá, hogy az RTL Klub hírműsorát, tartalmához hűen Híradónak hívják ” – tette hozzá Kotroczó Róbert.

Lájk, ha érdekel az X-faktor.

Ugyancsak nagy változásokon ment át a Fókusz. Más lesz a főcím, a háttér és a zene is. A Fókusz zenéjét két, nemzetközileg is elismert magyar DJ, Tommyboy és Agebeat szerezte. Egyebek mellett amerikai filmsorozatokhoz is írnak zenét.

Megújul a XXI. Század is, a nézők úgy érezhetik magukat, mintha egy képzeletbeli város közepén, a főtéren mondaná el nekik a felkonferáló szöveget a riporter, hiszen épületek, lépcsők alkotják a hátteret.

A Fél Kettő – mivel egy délutáni magazinműsorról van szó – egy nappali szobát idéz majd a képernyőn. Jelentős átalakuláson ment keresztül az időjárás-jelentés és a művészeti-, kultúrális klip, az Üzenet is.

„A nézőknek elsőre mindig szokatlan egy új stúdió vagy egy új főcímdal, de a tapasztalatok azt mutatják, egy napi műsor esetében olyan gyorsan megszeretik és megszokják a nézők az új stílust, hogy egy héttel később már nem is emlékeznek az előzőre” – vélekedett a hírigazgató. 

Nyerj 300.000 forintot (A játékinfo eléréséhez előbb csatlakozni kell a Zene.hu facebookoldalához.

[2011.08.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még