2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Asian Dub Foundationnel búcsúztatják az EU-elnökséget a VOLT-on
VOLT Fesztivál: Újabb 3 színpad, újabb 80 név
Szerepelj a VOLT Fesztivál reklámjában!
Nem lesz készpénz a szigetes fesztiválokon
Kedden indul a VOLT!
Az idei év slágere a drága tequila
Környezetbarát programajánló okostelefonokra
Kapcsolatok
VOLT Fesztivál

Ez történt a VOLT Fesztiválon: Változatosság minden szinten

A csütörtöki vihar után kíváncsian vártuk, hogy milyen idővel fog meglepni minket a Volt. Idén sajnos csak egy napra tudtunk Sopronba utazni, a program alapján a pénteket választottuk. Ezen a napon délután osztották ki 7 év után újra a VOLTfolió díjat, amit az zenei portálok és blogok versenyében a zene.hu nyert meg.

EU záróbuli, új fizetési mód, hatalmas érdeklődés

Kedden indult a Volt, a nulladik nappal, ami már hatalmas tömegeket vonzott. Bemelegítésként Kispál koncertfilm vetítést, Budapest Bár koncertet élvezhetett a nagyérdemű.. Szerdán Schmitt Pál köztársasági elnök nyitotta meg hivatalosan a fesztivált, ami a Gipsy Rocks-nak elnevezett nappal indult, ahol a cigány zenéjé volt a főszerep. Felálítottak egy Európa falu nevű helyszínt, kialakítottak egy népek konyháját, az eddigi sátras helyszín helyett új színpaddal is gazdagodott a fesztivál, a MOL színpaddal. A Sziget fesztiváljain idéntől megszűnt a készpénzes fizetés, helyette bevezették a metapay kártyát, amit mindenki megkap a jegye mellé, majd a fesztivál területén több helyen is lehet rá pénzt tölteni.

Tapasztalatunk szerint nagyon praktikus így a fizetés, nem kell a visszajárót számolgatni, csak a feltöltésre kell figyelni, hogy a jó összeg kerüljön a kártyádra, mert nekünk ez az első próbálkozásra nem sikerült... Idén először fordult elő, hogy az összes bérlet elfogyott már szerdán, azóta csak napijegyet lehetett venni. Általában a Volton eddig nagyából minden évben volt olyan nap, amikor bőrig ázott mindenki, eddig ez valamilélyen csoda folytán elmaradt. Igaz, hogy csütörtökön hatalmas szélvihar csapott le a fesztivál területére, eső nem volt. Pénteken egy kicsit szeremrkélt már a délután folyamán, de csak éjjel 3 után kezdett el rendesen esni, úgyhogy még ez is elviselhetően alakult.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.


A legélhetőbb fesztivál

Ebben az évben is bebizonyosodott, hogy az itthoni fesztiválok egyik legkellemesebbje a soproni VOLT. A területe pont akkora, hogy nem fáradsz el a színpadok közötti járkálásban, a jegy még megfizethető árban van, és a benti árak sem szálltak még el annyira, mint a Sziget többi fesztiválján. A 450 forintos sörár még teljesen elfogadható, rengeteg féle-fajta kaja van, 650 Ft-ért már egy óriás hamburgert is be lehet szerezni. A nagyszínpad hangosítása telejesen jó volt, a szél ellenére szerintem egészen elfogadható volt egész délután, majd este is.

Változatosság minden szinten

A zenei kínálat azt hiszem idén is elég kielégítőre sikerült, volt itt minden, mi szem-szájnak ingere. Sajnos mivel csak 1 napra tudtunk idén elmenni Sopronba, elég sok mindenről lecsúsztunk. Szerdán nagyon sokféle program volt, a cigányzenétől elkezdve az emo ikonikus bandájáig a My Chemical Romance-ig. Kiscsillag, Emir Kusturica, Deladap!, Asian Dub Fundation, Erik Sumo Band, Major, hogy csak néhány nevet említsünk a fellépők közül. Csütörtökön is elég eklektikus volt a kínálat: míg a Nagyszínpadon a Tankcsapda zenélt, az MR2-n a House of Pain lépett fel. SUM 41, Brains, Dub FX, Primus – változatos program volt. Mondjuk a csütörtöki koncertek úgy mentek, hogy bármelyik pillanatban vége lehetett volna a fellépéseknek az időjárás miatt, de végül nem így történt.  A pénteki koncertekről a holnapi napon közlünk összeállítást. Kollégáink a helyszínen videóztak/nak is, amit szintén nemsokára közlünk.

-Aretuska-
 

[2011.07.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még