2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Egy kérdés - öt nyeremény 2.
Cascada tarol Angliában
Megvan a VIVA Comet 2010 időpontja és az est világsztárvendége
A VIVA 40 legtöbbet pörgetett klipje - 2. rész 20-tól a 11. helyig
SP az első - A VIVA 40 legtöbbet játszott klipje 5. rész - 10-től a 1. helyig
Rangos díjat nyert VIVA Comet 2010 sztárvendége
VIVA COMET 2010 képekben: Neoton Familia, Barbee, Hien, BNF, Anti Fitness Club, és SP diadalmaskodott
Dred és Doris top10 kedvenc dal - a 6. helyezett
Klipprömier! Cascada: Night Nurse
Zenei csemegék a 7. Szentiváni Fesztiválon
Kapcsolatok
Cascada
Saragossa Band
Magna Cum Laude
Jamie Winchester
Republic
Dobrády Ákos
Lola
Beatrice
Nagy Feró
Lord
Kibiztosított gránát zenekar
Kapcsolódó események
7. Szentiváni Fesztivál
[2011. június 23. - 26. ]

Világszínvonalú show-t hozott az "SZfeszt"- re a Cascada

Győrszentivánon hetedik alkalommal rendezték meg a már hagyományosnak mondható fesztivált, az „SZfeszt”-et. Évek óta hatalmas érdeklődés övezi, és már több hónappal előtte folynak a találgatások, hogy az adott évben ki lesz, vagy kik lesznek a fesztivál legnagyobb durranásai, a külföldi sztárvendégek. Tavaly a román üdvöske, Inna lépett fel, idén viszont egy jóval színvonalasabb műsorral a német Cascada, valamint a Saragosa Band adott koncertet.

Gondoltak a szervezők a kicsikre és a nagyokra, a rock zenét kedvelőkre, a dance, a hip-hop vagy a dance szerelmeseire is. A négynapos rendezvény alatt négy fő színpad közül választhattak az ide kilátogatók. A gyermekszínpad színes programokat kínált a legkisebbeknek, a bűvész előadásával, az Alma együttes fellépésével, Tomi bohóc zenés műsorával, és a Kincsesláda bábszínház előadásaival, valamint az egész napos ingyenes gyermekfoglalkozásokkal. A szervezők még arra is gondoltak, hogy a dübörgő nagyszínpadtól a lehető legmesszebb helyezték el ezt a helyszínt ezzel is a kicsik nyugalmára koncentrálva. A gyermekszínpad mellett vidámpark és gyermek kalandpark is szórakoztatta a kicsiket.

De nézzük, milyen zenei események történtek itt a hétvégén. A rocksátorban egymást érték a rockbandák, nem lehetett unatkozni. Már péntek kora este elkezdődött a Kibiztosított Gránát élő koncertjével. Őket követte az All Incluise és az Europe Tribute Band. Az este fő műsorszáma volt minden rocker szerint az este tíz órakor kezdődő Lord koncert. Az est zárasaként a Blues Company lépett fel.
Szombaton a Paraforme, a Dirty Dogs, és a Power együttesek élő műsorával kezdődött a bemelegítés a Beatrice koncert előtt. Nagy Feró korát meghazudtolóan tombolt, és szórakoztatta a nagyérdeműt. Éjfélkor a DNS nevű banda búcsúztatta a rockereket, és a rock zenét kedvelőket.

A Party arénában pénteken Coronita Commando Nightot tartottak, ez nem más, mint egy országjáró party kommandó. Négy dj pörgette a lemezeket, Sikztah, Manic.N, Andrew Boy, és Becker. Egész este a budapesti Coronita clubban megszokott slágerek szóltak.
Szombaton viszont átvette a helyet a győri Vertigo, vagyis Dj. Marcee és Newik, akik szintén a tőlük megszokott zenéket játszották. Ez az este jóval erotikusabbra sikeredett, köszönhető ez a testfestőknek, és a streaptease show-nak is.

A legnagyobb érdeklődés kétségtelenül a nagyszínpadhoz köthető. Hatalmas volt a tömeg, még a zord és változó időjárás sem szegte kedvét a sok kilátogató embernek. Volt, hogy esett, volt, hogy 30 fok volt, de olyan is, hogy 15 fokra csökkent a hőmérséklet, ám a tömeg nem fogyatkozott. Már csütörtök este a Szentiván-éji varázslatok címen megrendezett estén fellépett a Holdviola, itt voltak a Megasztár felfedezettjei. Bár sajnos az ő koncertjüket elmosta az eső, így a Közösségi házban folytatódott a buli, igaz a fellépők ott már nem folytatták a zenélést, helyette aláírást osztogattak. Kiemelném itt a szervezők talpraesettségét, akik több tervvel is készültek a hirtelen jött viharra való tekintettel.

Amikor az őrület elindult…

Pénteken aztán elindult az őrület, már kora délután a Szívritmus zenekar alapozta a hangulatot, őket követte a Zanza Band, és az LGT emlékzenekar. Este a Csillag születik legjobbjai léptek fel, majd a Magna Cum Laude vette birtokba a színpadot. A fiúk élőben zenéltek a tömeg pedig tombolt és együtt énekelt a zenekarral. Azt hiszem nem kell őket bemutatni, de íme a legnagyobb Magna slágerek: a Vidéki sanzon, a Pálinka dal, a Színezd újra, az Átkozott nők, és a Lehet, hogy eltört

Este tíz óra után elérkezett az első külföldi sztárcsapat, a német Saragossa Band. Az 1977 óta szakadatlanul fennálló banda mosolyt csal az emberek arcára, egyaránt jót buliztak a fiatalok és a szüleik is, annak ellenére, hogy a zenekar a mai napig sem igyekszik követni az aktuális zenei divatot, sőt, kitartottak a latinos hangulatú disco slágereik mellett. Legismertebb slágereik: Agadu, a Zabadak, Big Bamboo, Ginger Red és még sorolhatnám.

Jött a szombat, amelyet már nagyon sokan vártak. Már délután a Való Világ című valóság show-ból jól ismert VV Alekosz, VV Olivér, VV Éva, VV Anikó és VV Béci tartottak közönségtalálkozót. Kora este L.L. Junior énekeltette meg a közönséget. Őt követte Lola, aki a koncert után készségesen fotózkodott is a rajongóival. A programfüzetben Dobrády Ákos és Emilia szerepel következő fellépőknek, ám egyedül Ákos lépett fel, ő azonban előadta a jól ismert Kicsi gesztenyét, a Fekete gyémántot, és a Bolond aki sír című nótákat valamint még párat ami belefért a fél órás műsorába. A szombati nap különlegessége, hogy a tömeget fél perce sem hagyták unatkozni, hiszen az egyes fellépők között Dj. Dominique pörgette a lemezeket és szórakoztatta a közönséget. Dj. Dominique és repertoárja ismerős lehetett azoknak, akik egy héttel ezelőtt kilátogattak a Győri Nyár programsorozat megnyitójára, ahol szintén ezeket a számokat lehetett hallani, igaz egy kicsit más sorrendben.

Színpadon a Cascada!

22:30-kor perce pontosan hatalmas biztonsági intézkedéseket követően színpadra lépett a német Cascada, négy táncos fiúval kiegészülve; és már fel is csendült a Pyromania. A 2002-ben Bonnban alakult banda az elekronikus tánczenét és a dance stílust képviselik. A zenekar frontembere Natalie Horler, angolul próbált kommunikálni a szentiváni közönséggel, mosolygott, kuncogott és szorgosan megköszönte a tapsvihart. Felcsendült az Everytime we touch, amiben Natalie megmutatta mennyire is tud énekelni, a Pyromania, a San Francisco, az Evacuete the dancefloor is. Valóságos show-t hoztak, a fények, a hangeffektek, a táncosok, a csillogó kövekkel kirakott mikrofon, mind a show részei voltak.

Ezután egy kis meglepetés következett, hiszen a színpadra lépett Kiki, az Első Emeletből, és Dj. Dominique-kal közösen elénekelt pár számot.

A vasárnap is tartogatott sok kedvencet, s aki esetleg még most készülne kimenni a rendezvényre, annak is megéri, hiszen Jamie Winchestert és a Republicot még biztosan elcsípheti. A délutánt egyébként a Sic Transit nyitotta, majd jött a fiatalok nagy kedvence Fluor és SP is.

- Pernyész Kitti -

[2011.06.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még