2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Holnap nyit az új rock „szentély” Győrben
A legendák befogadták a RedHeartot!
Telt házas bulit nyomott Győrben a RedHeart
"Az utcán rendszerint utánunk fordulnak" – interjú a Magic Cats Rockabilly Trióval
Képgalériák
Magic Cats Rockabilly Trio, 2011.06.24, Shadows Rock Café
Kapcsolatok
Magic Cats Rockabilly Trio
Shadow Rock Café
Kapcsolódó események
Rockabilly Night, Magic Cats koncerttel
[2011. június 24.
péntek 20:00]

Tényleg varázslatosak voltak a "pápai macskák"

Egyre inkább éledni látszik a győri rockabilly élet, amelyre ékes példa volt a péntek este. A Shadow Rock Café szervezésében Rockabilly Night részese lehetett az, aki kíváncsi volt a Magic Cats koncertjére. Nagy buli kerekedett. Nagyon nagy…

A győri Shadow Rock Café egyre nagyobb népszerűségnek örvend a környéken. Köszönhető ez többek között zenei kínálatának, amely igencsak széles skálán mozog. A legkeményebb rocktól a népzenei koncertig minden megtalálható a Shadow-ban. Ozzy terve, hogy nem csupán egy szórakozóhelyet, hanem közösséget is létrehoz, működik. Számos zenekart nyert már meg annak érdekében, hogy ez a közösség még inkább gyarapodjon, s egyre inkább összetartson.

Pénteken Rockabilly Night-ot tartottak, szólt is rendületlenül a zenegépből a Mystery Gang és Elvis Presley is. Az est sztárvendégei Pápáról érkeztek, a Magic Cats Rockabilly Trio zenészei személyében. A fiúk egyre inkább nevet szereznek maguknak a hazai zenei életben, mind többen ismerik meg zenéjüket.

Olvasd el a három sráccal készült korábbi interjúnkat is! 

Jó volt látni, hogy egyre többen érkeznek a buliba, ráadásul igazi rockabilly-arcok is feltűntek a közönségben, köztük a stílus olyan jeles képviselője, mint a – nemcsak - Győr szerte ismert és elismert Havasi Zsolt, aki a Black Jack's Rockabilly Club tagja.

A Magic Cats pedig belecsapott a hangszerekbe, s kegyetlenül jól szólt a „kettőnégy” a belvárosban. A három fiatal zenész érti a dolgát, bizonyították ezt most is. Hozták a legjobb dalokat, tüzelték a közönséget, s még egy kidőlt bőgőhúr-feszítő sem okozott gondot. A legjobb rockabilly dalok csendültek fel a majdnem két órás koncert során. A legnagyobb sikere talán a Wild,wild, wild című nótának volt, amelynek a refrénjét kapásból ordította a közönség. De remekül szólt a Snap me baby vagy az Everybody’s movin’ here is.



Telve is volt a tánctér, forrt a hangulat, s folyt a sör rendesen. Igazi tánc volt a füstben. Amelyet nem gép produkált, hanem az egybegyűltek... Ám a „varázslatos macskák” megértek némi köhögést és könnyezést, hiszen a show-elemekből sem volt hiány. Elég csak említeni a „hanyattfekve-bőgőzést”… A fiúk megtanulták mindazt, mitől válhat egy rockabilly koncert igazán ütőssé. Ha 22.00-tól nem lenne csendrendelet, talán még most is nyomnák, nehéz volt őket leállítani. Szívesen játszottak, s a közönség is követelte a folytatást. A szabály viszont szabály, így pár perccel és egy ráadás számmal tíz után ismét a zenegépé lett a főszerep.

Nézd meg a helyszínen készült fotókat is a bal oldali képgalériánkban.

Az önfeledt táncoláson és tapsoláson kívül számos közös fénykép és baráti ölelés is bizonyította: nagyon elégedett volt mindenki a Magic Cats Rockabilly Trioval. A srácokat visszavárják Győrbe, ez eldöntött tény. Ahogy az is: most már mindeni tudja, a pápai rockabilly zenekar nem csak nevében varázslatos…

- Havassy -

[2011.06.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még