2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Kormorán a Fővárosi Nagycírkuszban mutatja be a Trója című rockoperát
Nagyszabású folk rock koncert a Kormorán nyomdokain: bemutatkozik az Örökség
Folk, rock és magyaros ételkülönlegességek a Dürer kertben
Kormorán Folk(-Rock) Fesztivál
A Kárpát-medence első Rockmúzeumának megnyitóján jártunk
Kapcsolódó Kiadványok
Kormorán: Magyar Kettős
Kapcsolatok
Kormorán
Koltay Gergely
Kapcsolódó események
Kormorán Koncert
[2011. július 15.
péntek 20:00]

Lemezbemutatóra készül a Kormorán

A 35 éves etno rock zenekar színpadra állítja Honfoglalás című rockoperáját.

A Koltay Gergely vezette, Magyar Örökség-díjas Kormorán július 15-én a New Orleans Music Clubban önálló lemezbemutató koncertet ad. Augusztus 19-én, 20-án és 21-én Koltayék pedig színpadra viszik a Honfoglalás rockopera-változatát, parádés szereposztással – mások mellett Papadimitriu Athinával, Hujber Ferenccel, Pintér Tiborral és Kassai Lajossal –, Komáromban, a Duna mentén.

A Kormorán július 15-én Budapesten lép fel, mégpedig a méltán rangos New Orleans Music Clubban, ahol a Magyar Televízió
rögzíti a koncertet. Az est érdekessége, hogy önálló lemezbemutató koncertet most adnak a fővárosban Koltayék, fél évvel azután, hogy az új zenealbumuk napvilágot látott. A hangversenyt a székelyföldi TransylMania zenekar három tagja unplugged műsorral színesíti.

A Kormorán koncertsorozatát márciusban azokkal a határon túli magyar előadókkal, köztük (a Társulatból is ismert) Vadkerti Imrével, valamint Fehér Nórával kezdte meg, akik a télen megjelent Magyar Kettős című zenealbum szólóénekesei. „Ez a Kormorán egyik legkülönlegesebb zenealbuma.

Ugyanis a felvételen nemcsak az együttes muzsikusai zenélnek, soraikban a székely Gáspár Álmossal, hanem van valamilyen sajátos szimbolikus jelentése annak, hogy meghívást kaptak énekesek a Felvidékről, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és Erdélyből. Mégpedig Vadkerti Imre és Fehér Nóra mellett Pál Eszter, Ferencz József és Simon Adorján” – hangsúlyozza Koltay Gergő zenekarvezető, megjegyezve, hogy a határokon átívelő magyarság tudata hatja át a vad hangzásokkal és lírai betétekkel teli albumot. A turnén az albumot is jegyző dobossal játszik az etno rock együttes: a V’Moto-Rock zenészével, Herpai Sándorral.

Külön érdekesség, hogy a legendás dobos a Barbaro zenekarban már hosszú évekig együtt muzsikált a Kormorán basszusgitárosával, Zsoldos Tamással. Az összeszokott ritmusszekció mellett a gitárt Antoni Arnold – Rúzsa Magdi korábbi zenésztársa – szólaltatja meg a koncerteken.

Nyáron az etno rock csapat Keszthelytől az erdélyi Székelykeresztúrig számos helyszínen koncertezik, így a – tizenkilencedik – paksi Gastroblues Fesztiválon is. A Kormorán-műhely egy megaprodukcióról is gondoskodik: augusztus 19-én és 20-án ugyanis bemutatják Koltay Gergely és Szűts István művét, a Honfoglalás rockoperát, Komáromban, a Duna mentén, 80 lovassal, táncosokkal, kaszkadőrökkel, köztük Kassai Lajossal és Lezsák Leventével. A főbb szerepekben Pintér Tibor, Hujber Ferenc, Vadkerti Imre, Buch Tibor, Sipos Imre, Oláh Sándor, Csákvári Zoltán, Márkos Attila és Hábentius György lesz látható-hallható. A női szereplőket – mások mellett – Papadimitriu Athina és Janza Kata formálja meg. Egy besenyő lány különös énekében pedig Fehér Nóra hangja csendül fel.

A nyári koncertsorozatát augusztus végén a Sitkei Rockfesztiválon zárja a Kormorán, amit a Magyar Televízió szintén rögzít. (Mivel a zenekar 35 éves, ezért a New Orleans-koncertre ajándék CD-t /Magyar Kettős/ kap az első 35 jegyvásárló. Jegyek vásárolhatók a helyszínen, a zenekar honlapján és a Mind-Zene Zeneáruházban).

[2011.06.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még