2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rangos díjra jelölték a Zene.hu-t - július elsején kiderül, megnyertük-e az elismerést
93 ezren buliztak a Pannónia Fesztiválon
Egy hét múlva Fishing on Orfű!
Nem is igazi fesztivál, ahol a portól nem feketedik be a cicakaka - Metalfest 2011
Félévzáró fesztivál a Müpában – Hey, June! 2011
Prodigy a Szigeten!
A sör mindenre jó! - videós összefoglaló a 2011-es Paféról
Kapcsolódó események
Babel Sound Camp 2011
[2011. július 16. - 24. ]

Babel Sound: Interaktív világzenei tábor Fonyódligeten

A Babel Sound Tábor azoknak szól, akik az otthonos, környezettudatos, emberközeli szórakozási formát részesítenek előnyben. Olyan „fesztivál” ez, ahol a nyári zenés rendezvény valódi feltöltődést, kikapcsolódást, pihenést és felhőtlen szórakozást jelent.

A fesztivál viszonylag nagy alapterületen (1,7 Hektár) kapott helyet. Ez lehetővé teszi, hogy az egyes helyszíneket egymástól meglehetősen távol helyezzük el, amolyan hangos szigetekként egy alapvetően „csendesebb” fesztiválon. Így a nyugodt pihenést preferáló, akár kisgyermeküket is magukkal hozó vendégeinknek is lehetőséget nyújtunk a kikapcsolódásra. A programtervezésnél elsődlegesen nem nagy külföldi nevek bemutatása, hanem a speciális közösségi programok (pl: zenei workshopok, táncházak, beszélgetések, közös zenélés, jammelés) és terek kialakítása volt a célunk. Ennek szellemében két klasszikus értelemben vett zenei színpadot terveztek, melyek mellett temérdek kisebb installáció és koncept-helyszín várja a közönséget.

A tábor különböző pontjain délutánonként workshopokat tartanak. Itt mindenki számára nyitva áll a lehetőség, hogy világszerte ismert hangszervirtuózoktól tanulhasson. A workshopokon való részvételhez csak a belépőjegy megvásárlása szükséges. A tábor területén hangszerbérlést is biztosítanak.

Mindemellett egyedülálló lehetőség vár a fesztiválozókra, hiszen több hazai és külföldi zenekar előre jelezte, hogy fellépésük után nem utaznak haza, hanem egy-egy estét a táborban töltenek, azzal a céllal, hogy ők is részesei lehessenek a balatoni tábori hangulatnak. A laza esti bulik után kötetlen beszélgetésekre kerülhet sor a fellépőkkel, miközben beindul a silent disco, szabadtéri kültéri vetítéssel. Lesz 2nd Face DJ set- Bolgár elektro disco kuriózumokkal, Analog Cuvee dj set, DJ Iration DJ set, éjjelente pedig a táncházé a főszerep, igazi kontyalávaló tűzről pattant muzsikával és közös jammelésekkel.

Fellépők:

Boban Markovic Orkestar /RS/ feat. Ruzsa Magdi, !DelaDap! /A/, MAU MAU /IT/, Csík Zenekar és a Ferenczi György & a Rackajam közös projektje a Népzenétől a R’n’R forradalomig, Lajkó Félix, Gipsy.CZ /CZ/ Besh o droM, La Cherga /A/, Indialucia /IND-PL/, Kerekes Band, Budapest Klezmer Band, Horgas Eszter, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Parno Graszt, Dubioza Kolektiv /BiH/, Color/ke/Star, Naked /RS/, United Flavour /CZ/, Kisha (SLO), Gerendás Péter, Söndörgő, Vrelo (SRB) Taram /INT/, Sleeping Camels /INT/, Chalaban /MAR/, Amir Gwirtzman /IZR/, David Yengibarian Trio, Mohammed Antar /EGY/, Bojana Nikolic /RS/, Tariqa /EGY/ Fanfara Complexa /RO/, Tricycle /B/, Egy Kiss Erzsi Zene, Anselmo Crew, Fókatelep, Szilvási Gipsy Folk Band, Cabaret Medrano, Takács Eszter & Darvas Kristóf, Ez a divat, Pluto, Butterfly Effect, Cirkusz-KA, Rutkai Bori & Specko Jedno, , és még sokan mások…

Részletes program!

Program helyszínek

Port.hu Világszínpad
Ezen a helyszínen fenomenális világzenei zenekarok, különböző zenei fúziók, a hazai kisebbségek kiemelkedő zenekarai és a magyar népzene legjava mutatkozik be minden este, 18.00-23.30-ig.

Fonó-színpad
A budai Fonó Zeneház helyszíne, hangszer- és néptáncbemutatók, népzenei koncertek, táncház, valamint népzenei workshopok neves hazai zenekarok, zenészek közreműködésével.

Marokkói sátor és Arab Világ
Ezen a helyszínen egymás mellett két autentikus, egy nyugat-afrikai és egy arab miliőbe csöppenhetünk, dob- és egyéb hangszerbemutatókkal, teával, észak-afrikai és arab ételekkel, hastánctanítással, zenei és táncos workshopokkal neves egyiptomi, marokkói és más arab országok művészeinek közreműködésével.

Afrika-falu
Fekete Afrika ütős hangszerei, zenéje, táncai és zenei kultúrája, gasztronómiája, workshopokkal, laza hangulattal. A helyszínen hangszerkölcsönzőt üzemeltetünk, ahonnan az érdeklődők a zenei műhelyeken való részvételhez kölcsönözhetnek hangszereket.

Latin fiesta:
Spanyol, olasz és latin-amerikai zenekarok, hangszerek, táncok és nem utolsó sorban gasztronómiai ínyencségek bemutatása.

Balkáni világ:
A tradicionális és a mai szerb, horvát és bosnyák zenei kultúra, a balkáni ritmusok és énekstílusok helye, csevappal és ajvárral fűszerezve.

Cigány tábor:
A hazai zenei élet, valamint Európa más országainak legnevesebb cigány zenészeivel, a cigány zenei kultúra legjava, tánctanítással, hangszerek és stílusok bemutatásával, workshopokkal.

Zsidó kulturális sátor:
A zsidó zene és gasztronómia szélesebb körű megismerése, nem csak klezmer zenével.

Jegyek

Napijegy: 2500 Ft! Napi sátorjegy: 3500 Ft (június 30.-ig kedvezményes bérlet vásárlási lehetőség!).

A bérletek ára a következőket tartalmazza:

- 9 nap, 8 éjszaka szállás faházakban, 4 ágyas szobákban vagy sátorozási lehetőséggel

- Napi háromszori étkezés az első napi vacsorától az utolsó napi reggeliig.

- Az összes zenei programon való részvétel, beleértve a koncerteket, különböző sátrak és táborok programjait, a workshopokon való részvételt (előzetes jelentkezések itt szükségesek lehetnek), az esti közös zenéléseket, jammeléseket.

[2011.06.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még