2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Bővebb információ
Összes fotó
Kapcsolódó cikkek
Tóth Gabi az élre tört
Tóth Gabi őrzi az élen a helyét
Tóth Gabi nem tud fellépni az Európa Fesztiválon
Tóth Gabi még mindig az élen
A nap klipje: Tóth Gabi - Jöjj még
Zenei csemegék a 7. Szentiváni Fesztiválon
VIVA Comet 2011: olvasóink szerint a Children of Distance duplázni fog
VIVA COMET 2011 győztesei: Tóth Gabi, Wolf Kati, SP, Fluor, Children of Distance, Geszti Péter
A nap képe: Tóth Gabival meglepőt művelt anyukája
Képgalériák
Képek a győri csapvíz ivási rekordról
Kapcsolatok
Tóth Gabi
Fekete Dávid
SP (Éder Krisztián)
Kapcsolódó események
I Love Csapvíz, Sulizáró buli és Guinnes-rekord-kísérlet
[2011. június 8.
szerda 13:00]

Énekesek: csapvíz ivással a csúcson!

Több mint 35 ezer új rekordert avatott június nyolcadikán Magyarország, köztük Takács Nikolas-t, Vastag Tamást, SP-t, Tóth Gabit, Fekete Dávidot, Molnár Ferenc Caramelt, Kállay Saunders Andrást, Puskás Petit, Király L. Norbertet, Varga Viktort, Janicsák Vecát, Király Viktort, MC/DC-t, Fluor Tomit, Brasch Bencét – és a sor még hosszasan folytatható volna. Ezúttal azonban nem klipjeik letöltésével törtek a csúcsra, hanem csapvízivással.

A Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) még tavasszal hirdette meg akcióját: június nyolcadikára a sztárokkal együtt ezreket vártak az ország több mint húsz városába, hogy felállítsák a legtöbb, egyszerre csapvizet fogyasztó ember rekordját, így népszerűsítve egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszerünket, a vezetékes vizet. Az akció a vártnál is nagyobb sikert aratott.

Győrben 4147-en járultak hozzá, hogy Magyarország beírja magát a Guinness-rekordok könyvébe, mint az egy időben legtöbben csapvizet fogyasztók.

Korábbi cikkünket a témában ITT olvashatod!

A Széchenyi tér már egy órára megtelt rekorder jelöltettek, akiket Fekete Dávid és felesége Cserpes Laura szórakoztatott a két órakor kezdődő rekord kísérletig. A műsort vezető Ada lelkesítette a tömeget, akik pontban két órakor itták meg a poharukba töltött csapvizet. Borkai Zsolt polgármester és Tőke László a Pannon-Víz Zrt. elnök-vezérigazgatója köszöntötte a rekorderjelöltetek és kívántak jó szórakozást a közös csapvízivást követő műsorhoz, melyben Tóth Gabi és SP lépett fel.

Több mint 35 ezren regisztrálták magukat Miskolctól Zalaegerszegig, Váctól Szegedig az ország több mint húsz nagy és kisebb városában, hogy pontban 14 órakor együtt igyanak egy-egy pohár csapvizet. Az akcióra a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) hívta és várta azokat, akik be akarták írni magukat a Guinness Rekordok Könyvébe, és nem utolsó sorban tenni környezetükért és egészségükért. A hazai csapvíz ugyanis világviszonylatban is kiváló minőségűnek mondható; tartalmazza mindazokat az ásványi anyagokat, amelyekre a fiatal és felnőtt szervezetnek is szüksége van. Ráadásul palackozni sem kell, így környezetszennyezés nélkül jut el a fogyasztóhoz. Számokban mérve is figyelemre méltó, mitől óvhatjuk meg bolygónkat csupán azzal, hogy csapvizet fogyasztunk: a világban évente 178 millió liter kőolajat használnak fel azért, hogy előállítsanak 144 milliárd műanyag flakont. Ezek szállítmányozása is szennyezi a környezetet, nem beszélve az utánuk maradó károkról: 450 év kell, mire lebomlik egyetlen műanyag palack.

fotó: Nemes Zoltán "mettor"

Hazánk egyébként kiemelkedően jó vízügyi adottságokkal rendelkezik: csak a felszín alatti vízkészletek utánpótlása évente kétmilliárd köbméter. Ennyiből az egész Balaton medrét fel lehetne tölteni. Ez nem csak, hogy bőségesen elegendő az ország lakosságának, de még „fölösleg” is képződik, vagyis a Földön egyre súlyosabbá váló ivóvízhiány megoldásában oroszlánrészt vállalhat majd Magyarország, fellendítve ezzel saját gazdaságát is. Különösen igaz ez annak ismeretében, hogy a hazai vezetékes vizek kifejezetten biztonságosnak mondhatók. Az évi több százezer átvizsgált minta igazolja, hogy a fogyasztókhoz csak kiváló minőségű, tiszta, egészséges víz jut. Ezért is emlegetik a csapvizet az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszerünkként. Sőt, miközben a fogyasztók érdekében folyamatosan szigorodnak a hazai és nemzetközi szabályozások, Magyarországon szinte egymást érik a tisztább ivóvíz-szolgáltatást biztosító beruházások, így garantálva a folyamatosan javuló minőséget.



A múlt szerdai országos rekordkísérlet mindezekre igyekezett ráirányítani a figyelmet – mondta el a központi, kecskeméti helyszínen Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke, a BÁCSVÍZ Zrt. vezérigazgatója, aki a víziközmű szakma kiemelt feladatának nevezte a felnövekvő generáció ösztönözését az egészséges csapvíz fogyasztására, és környezetünk védelmére. A rekorderek között éppen ezért nagy számban voltak általános- és középiskolás diákok, akik hazánk legnagyobb zenei tehetségeivel együtt válhattak a történelem részéve.

A MaVíz a napokban megküldi a Guinness World Records londoni központjába a kísérletet igazoló regisztrációs lapokat, hogy ez alapján hitelesíthessék a csúcsot. A végeredményre tehát még egy keveset várni kell, de a számok magukért beszélnek: Magyarországon 2011. június 8-án 14 órakor több mint 35 ezren ittak egy-egy pohár csapvizet.

- zene.hu - 

[2011.06.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még