2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Hagyományos értelemben vett slágert ma már nem lehet írni" - interjú Romhányi Áronnal
Elérhető ár, PAFE-életérzés - a PAFE szervezőjével beszélgettünk
Alsóőrsös lép fel a legendás Alphaville
45 éves karrier után, Budapesten is búcsúzott az egyik legnagyobb rock legenda
Új ingyenes zenei magazin jelenik meg
Kapcsolatok
VNV Nation
Kapcsolódó események
VNV Nation (UK), Straftanz (D)
[2011. szeptember 27.
kedd 20:00]

VNV Nation és Straftanz a Dürerben

2011. szeptember 27-én újra Budapestre látogat az angol/ír VNV Nation az Automatic Tour keretén belül a Skalar Music jóvoltából. A zenekar az egyik legmeghatározóbb powerhouse előadó, az alternatív electro színtér élő legendája. Előzenekar a német Straftanz lesz.

Victory Not Vengeance – a beszédes név jól tükrözi az együttes filozófiáját. Klasszikus és modern korok vízióiról, sorsunk irányítása felett vívott harcokról szóló, bátorító, szimbolikus, néhol kissé utópisztikus szövegvilága csak fokozza a zene által keltett felemelő érzést. A VNV Nation nem kiszolgál egy ideológiát, pusztán az önkifejezésre koncentrál. Stílusa széles skálán mozog: elektornikus tánczene, balladák, klasszikus zenei betétek, egyéb instrumentális darabok, kortárs hatások: az eredmény egy tömegek számára élményt jelentő koncepció megvalósulása.

A VNV Nation 1990-ben alakult Londonban. Ronan Harris maga állította össze kezdeti, szimfonikus zenék, táncos elektró és filmzenék inspirálta demóit. A végeredmény kettő, kis példányszámban kinyomott bakelit, a Body Pulse és a Strenght Of Youth. 1994-ben gőzerővel kezdett dolgozni első albumán, az Advance & Follow-on, amely végül 1995-ben meg is jelenhetett.

Ezidőtájt csatlakozott Ronanhoz Mark Jackson. Ő szolgáltatja az élő dobokat a fellépéseken. 1998-ban kiadták a Praise The Fallent, majd három előadó (köztük a VNV is) megalapította a Dependent Records-ot. Itt jelentették meg az Empires-t amely igazi áttörés volt a banda életében. Vélemények szerint a legjobb koncepciózus albumuk, elejétől a végéig jól átgondolt megvalósításban, fokozatosan kibomló központi üzenettel. A Darkangel pedig az egyik legkedveltebb partysláger lett. Az albumból limitált verzió is készült, Burning Empires címmel, eltérő dalváltozatokkal.

2001 szeptemberben jött ki a Genesis single, majd 2002-ben a minden várakozást felülmúlóan sikeres Futureperfect. Az albumról a Beloved című szám mára szinte himnikus magasságokba emelkedett. Készült is a dalból mindjárt három (!) kislemez. A turnék mindeközben már Amerikát ostromolták.

2003-ban aztán létrejött az együttes önálló, saját kiadója, az Anachron Sounds, elérve ezzel a teljes önállóságot. Még ebben az évben boltokba került az Honour single is. 2004-ben jött ki a Pastperfect DVD, amelyből már a megjelenése előtt 20 000 példányt rendeltek meg világszerte. 2005-ben jelent meg a Chrome single, amely az elkövetkezendő teljes album, a Matter And Form előfutára volt.

A következő albumra pontosan két évet (2007) kellett várni. A Judgement olyan azóta slágernek számító számokat tartalmaz, mint a The Farthest Star, a Testament, a Momentum, a Nemezis és a Carry You. Aztán folytatva a „hagyományokat” újabb két év múlva egy dupla CD-s/DVD-s live és remix anyaggal jelentkeztek, melynek a Reformation 1 címet adták. A kiadvány live része részben a 2005-ös Matter and Form Touron lett rögzítve, de található rajta 2006-os WGT-s és 2007-es Judgement Tour- os és M’era Lunas fellépés is, míg a remixelők között megtalálható a Modcom (Ronan önálló projectje), az [:SITD:], az Apoptygma Berzerk és a Frozen Plasma. Még ugyanebben az évben jelent meg a soron következő stúdióalbum, az Of Faith Power And Glory. Ezen is található jópár nagy kedvenc mint például a Sentinel, a Tomorrow Never Comes vagy a The Great Divide. 2011 szeptemberétől lesz kapható a legújabb albumuk az Automatic.

Straftanz: első albumuk 2008-ban jelent meg Forward Ever címmel. A limitált digipack a 3. kiadványa a zenekarnak, a debütáló Straftanz MCD (2006) és a Tanzt kaputt was euch kaputt macht EP (2007) után. A 12 számos teljes albumon olyan vendégek tűnnek fel mint a Miland Petrozza a Kreatorből, a Myk Jung a Fair Sexből és a *:SITD:+.

Jelenleg az új albumukon dolgoznak, de a május végén megjelent Das Bunker “Choice of a New Generation” válogatáson már hallható lesz tőlük egy új szám, mégpedig a David Hasselhoff féle Looking for Freedom újragondolása. A VNV Nation előzenekaraként jól fel fogják pörgetni a hangulatot, szóval érdemes lesz Őket is megnézni!

[2011.06.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még