2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Gocoo
Kapcsolódó események
Gocoo - Japán Taiko Dobshow
[2011. június 9.
csütörtök 19:00]
GOCOO együttes dobkoncertje
[2011. június 7.
kedd 20:30]

Napi nyolc órát gyakorolnak a GOCOO dobosai  

Japán legnépszerűbb dobos együttese érkezik Magyarországra nyár elején. A GOCOO tagjai – hét fiatal lány és négy férfi - napi nyolc órát gyakorolnak, és megtanulták áramoltatni az erőt a testükben. Japán katasztrófa sújtotta területein is felléptek, és együtt imádkoztak a bajbajutottakkal. Legtöbben a Mátrix című filmből ismerhetik őket.

Az Ősrobbanásban 40 dobot, köztük tradicionális taiko-dobot, és különböző experimentális hangszereket szólaltatnak meg. Nem csak a hangzás, a látvány is magával ragadja a nézőket. A zenészek ugrálnak, szinte önkívületbe esve táncolnak, hosszú hajukat rázzák a dobok ritmusára. Mindez hatalmas állóképességet igényel.

- Napi 8 órát gyakorolunk. Úgy használjuk a testünket, mint a táncosok vagy a harcművészek. Nem csak ütjük a dobokat a karunkban lévő erővel, hanem engedjük az erőt áramolni a testünkben egy-egy mozdulat segítségével – magyarázta a zenekar vezető dobosa, Kaoly Asano.

A GOCOO már mind az öt kontinensen zenélt. Leginkább Európában koncerteztek, de végig dobolták Amerikát, Mexikót, Ausztráliát, Marokkót, Kínát is. Idáig összesen 155 fellépésük volt, 28 különböző országban. Magyarországon is jártak, és hatalmas sikert arattak a 2007-es Szigeten Fesztiválon.

A GOCOO zenéjével még a Mátrix című filmben is felbukkant.

- A Gocoo és Juno Reactor pár éve ugyanazon a japán zenei fesztiválon lépett fel. Mikor Juno Reactor elkezdett dolgoznia a Mátrix Reloaded zenéjén, felkérték a Gocoot is, hogy írjon néhány zenei betétet a filmhez. Az egyiknek a címe TEAHÁZ. A dalt abban a jelenetben hallhatjuk, mikor a főszereplő, Neo, harcol a teaházban Seraph ellen, mielőtt még engedélyt kapna, hogy beszélhessen az orákulummal – mesélte Kaoly.

A dobosok minden fellépésükre szívesen emlékeznek vissza, de legmeghatóbb estéjük Tokióban volt, most április 22-én, a Föld napján. Ebben az időszakban rengeteg előadó lemondta a műsorát a Japánban történt tragédia miatt, de a GOCOO úgy döntött, hogy folytatja a dobolást. Ezzel erőt adtak a japán embereknek, és segítettek életben tartani a reményt. Azon a napon a zenekar és a közönség együtt imádkoztak az előadáson.

- Talán most életünkben először érezzük az összetartás, összetartozás erejét. Japán egy éjszaka alatt megváltozott. De újra talpra fog állni – bizakodott a doboslány. Mint mondta, a tragédia által leginkább sújtott területeken a lakosság most menekülttáborokban él, sokan elvesztették szeretteiket. De élni, harcolni akarnak, a zenekar pedig eseményeket, fesztiválokat szervez, ezzel támogatva az embereket.

Mivel minden zenei stílusban otthonosan mozognak, óvodástól a nyugdíjasig, rockzene rajongóktól a technoőrültekig mindenkit várnak, és ígérik, hogy az Ősrobbanás egy felejthetetlen élmény lesz. Aki meghallgatja őket, a dobszó segítségével kapcsolatba kerülhet saját, legbelsőbb világával és talán a természetfelettivel is.

A GOCOO dobosai június 7-én este 20.30-kor szólaltatják meg hangszereiket a Margitszigeti Szabadtéri színpadon, június 9-én este 20.30-kor pedig a pécsi Kodály Központban adják elő az Ősrobbanás című dob-showt.

-Pr Garden -

[2011.06.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még