2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ötórai jazz, nap mint nap 56. - csábulj el velünk
Ötórai jazz, nap mint nap 63. - csábulj el velünk
Ötórai jazz, nap mint nap 70. - csábulj el velünk
 Ötórai jazz, nap mint nap 77. - csábulj el velünk
Ötórai jazz, nap mint nap 84. - csábulj el velünk
Ötórai jazz, nap mint nap 91. - csábulj el velünk
Japán után a MÜPA színpadán mutatja be új lemezét Szőke Nikoletta
Ötórai jazz, nap mint nap 98. - csábulj el velünk
Ötórai jazz, nap mint nap 105. - csábulj el velünk
Kapcsolatok
Szőke Nikoletta

Ötórai jazz, nap mint nap 112. - csábulj el velünk

Ha szereti a jazzt, akkor azonnal írja fel a naptárjába: minden nap este 5 órakor megnézem a Zene.hu-t, ugyanis ekkor egy-egy népszerű jazzmuzsika felvételét mutatják be. Emellett a legfrissebb híreket is megtalálja a videó melletti keretben. Sőt ha lemaradt az aktuális csemegéről, ne szomorkodjon, hiszen ha feliratkozik jazz-hírlevelünkre, akkor rendszeresen mailben megkapja az érdekességeket. Az ajánló szerepét, minden nap a jazz egy-egy kiemelkedő, elismert alakja, vagy szakértője tölti be. Vasárnaponként Szőke Nikoletta, jazzénekesnő ajánlatát évezhetjük.

Bobby McFerrin - Say Ladeo

Jövő héttől átadom a stafétabotot egy kedves kollégámnak (a személye legyen meglepetés), így búcsúzásképpen egy személyes történettel szeretném megköszönni Mindenkinek, hogy nyomon követte az ajánlataimat. A történet pedig egy tízszeres Grammy díjas zseniről, Bobby McFerrinről szól.

Tavaly augusztusban nálunk járt a művész, egy hosszúra nyúlt turné utolsó állomása volt a budapesti koncertje. Egy korábbi magyarországi koncertjét követően már volt alkalmam beszélgetni vele, és a negyedórás szakmai eszmecsere valamint a koncert maga olyan mély nyomot hagyott bennem, hogy jódarabig a hatása alatt voltam. Nemcsak azért, mert remek tippeket adott nekem éneklésre vonatkozóan, hanem mert hihetetlenül erős kisugárzása van, és csakúgy árad a tekintetéből az emberszeretet, a jóság. Ezek után érthető, hogy amikor a szervezők megkerestek azzal, hogy duettet kellene vele énekelnem, a telefon lerakása után csak azt ismételgettem magamban, hogy "ezt nem hiszem el, ezt nem hiszem el".



Augusztus 22-én, a koncert napján éppen a második kisbabámat vártam, a 6. hónap végén jártam. Kolonits Klára operaénekesnő és Szvorák Kati népdalénekesnő volt a másik két énekes aznap este, és hiába kérdeztünk bármit a közös dalokra vonatkozóan a fellépést megelőző napokban, Bobby stílusosan mindig csak annyit üzent, hogy "Don't worry, be happy". Ragaszkodott ahhoz, hogy improvizáció legyen, mert szerinte pont ettől izgalmas a dolog. Nem maradt más hátra így hát, mint izgatottan várni a találkozást. A találkozás pedig nem okozott csalódást, mindhármunkhoz nagyon kedves volt és zeneileg is nagyon alkalmazkodó, hiszen pont az univerzalitása az egyik védjegye. Eljött az este, és előadtuk a Centerpiece című bluest, amelyben Bobby "kísért" engem zenekar helyett, és persze nem volt hiányérzetem. "Huzat volt", ahogy mi zenészek szoktuk mondani. Eddigi pályám egyik legcsodálatosabb élménye volt a vele való éneklés, amelynek az emlékét azóta is kincsként őrzöm a szívemben.

Szeretettel ajánlom az alábbi klipet a legutóbbi, Vocabularies című lemezéről, amely az egyik kedvencem róla.

Köszönjük Nikoletta!

A mindennapos jazz rovatunk sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a 100 fölött tartó megjelenés. Szőke Nikoletta kiváló jazzénekesnő a kezdetek óta a zene.hu rendelkezésére állt, s a vasárnapi ajánlók az ő szakértelmének köszönhetően születtek.

Azonban az a mai nappal elköszönt az Ötórai jazz rovatunktól hogy átadja helyét Fábián Julinak.

Niki hamarosan turnéra indul vadonatúj szólólemezével, otthonában pedig kisgyermekei várják haza, így a továbbiakban nem tudta vállalni, hogy rovatunkban előadókat és zenéket ajánljon.

Köszönjük szépen neki, hogy a kezdetektől velünk volt és segítette azt a törekvésünk, hogy hétről-hétre bemutathassuk a jazz műfajának egy-egy gyöngyszemét. Kívánunk neki sok sikert a lemezturnéhoz, egészséget és boldogságot a családi élethez!

- zene.hu -

[2011.05.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még