2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Van, amikor ihletettebb időszakot élünk meg, van amikor küzdelmeset" - 8 éves a PASO
Sziget 2011: új színpadok, aktuális trendek, tavalyi árak
A Csata nyerésre áll - interjú Rhoda Scott-tal és Varnus Xavérral
Babel Sound Fonyódligeten
A zene, az hangzó matematika - Pozsi&Basic: Analog Cuvée
Jön a Compact Disco második albuma
A horvát zongoraművész Liszt-különdíjat nyert 
Kapcsolatok
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO)
Rúzsa Magdi
The Carbonfools
Compact Disco
Balkan Fanatik

Red Bull Liszt Remix az Urániában

Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója előtt tisztelegve május 26-án egy különleges zenei élményben lehet része az Uránia Filmszínház közönségének. Négy zenei stílust képviselő neves zenei formáció, illetve Rúzsa Magdi vállalkozott arra, hogy a Red Bull Liszt Remix keretén belül újraértelmezze Liszt egy-egy híres darabját, illetve a jellemző Liszt zenei elemek beépítésével egy saját szerzeményüket újragondolják

A könnyűzenei, elektronikus, underground elemek és a klasszikus hangok ötvözetének elegyéből összeálló egész estés zenei darab, mint egy színházi előadás célja, hogy a magyar klasszikus zene egyik meghatározó alakjának munkássága előtt meghajolva közelebb hozzák azt a fiatalokhoz.

A fellépők eltérő személyisége és munkássága önmagában is izgalmas zenei élményt ígér, ám, hogy az egyenként 15 perces zenei megszólalások kerek egésszé álljanak össze, arról az est zenei rendezője Szakos Krisztián gondoskodik majd, többek között különleges átvezető elemek beépítésével. Szakos Krisztián neve többek között az Ákos rajongók számára már ismerős lehet, hiszen 2002 óta a zenekarának tagja, koncertjeinek hangszerelője és közel 10 dalának zeneszerzője, ezen kívül több neves hazai előadóval (például Caramel, SP, Kozma Orsi, Ganxsta Zolee) dolgozik rendszeresen együtt.

A könnyűzenei futam négy tételének előadói között találjuk a hip-hop-electronica-worldmusic stílust képviselő The Balkan Fanatik, a magyar népzenét fűszerként használó tradicionális ska zenét játszó Pannonia Allstars Ska Orchestra; a 2011-ben az Év elektronikus zenei produkciója kategóriában Fonogram díjjal jutalmazott Compact Disco és a new wave, a blues vagy a turbopolka új elemekkel megspékelt pszichedelikus techno űr rock hangzást képviselő The Carbonfools zenekarokat.

Az est folyamán meghallgathatjuk többek között, ahogy a soul-jazz hangulatú Liebestraum-verzió jamaikai rocksteady változatban, exkluzív dalszöveggel és döbbenetes fúvós-párbajjal kel önálló életre, vagy ahogy épp Liszt ugyanezen szerelmi álma a XXI. század realisztikus-futurisztikus, már-már kortárs komolyzenei környezetébe átemelve hogyan „balkanizálódik”.

Ám minden bizonnyal izgalmas élményt jelent majd Ivan Mazeppa kalandos történetének újragondolása is, mely során egy izgalmas, dub betétes, jazz-reggae groove bontakozik ki a liszti dallamvilágból, de hasonlóan érdekes megtapasztalás lesz, amikor is a májsztro La Campanella-ja egy örmény népdal szopránjával lép drum’n’bass-fúzióra. Természetesen a zenekarok saját repertoárjukból is megszólaltatnak majd 1-2 zeneszámot Liszt egyedi stíluselemeivel áthangszerelve vagy épp kiegészítve.

A Liszttel játszunk nagy tisztelettel megközelítés jegyében az estet Rúzsa Magdi vendégelőadó fináléja zárja egy szintén csak erre az estére megkomponált művel, amelyben Szakos Krisztián, mint zenei kíséret is megjelenik. Az est házigazdája Novák Péter énekes, zenész, műsorvezető lesz.

[2011.05.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még