2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hidegzuhany az Eurovision-on! Wolf Kati a 22. helyen végzett, Azerbajdzsán nyert
Azerbajdzsánnak rengeteg pénze van az Eurovízióra
Kapcsolatok
Wolf Kati
Eurovision Song Contest 2011 (Eurovízió, Eurovíziós dalfesztivál,Eurovíziós dalverseny)

Friss interjú Wolf Katival: "Nem bántam meg semmit"

Először Az Estének beszélt hazaérkezését követően Wolf Kati, aki vasárnap délután jött haza a düsseldorfi Eurovíziós Dalfesztiválról. A döntőbe jutott énekesnőt, csapatát és a dalszerzőket rajongók és újságírók várták a repülőtéren. A dalfesztivált közvetítő Magyar Televízió és az MTVA vezetőivel közösen rögtönzött sajtótájékoztatón értékelték az eredményt.

Amikor 35 ezer ember ordította felállva az arénában, hogy What About My Dreams... az nem volt rossz - mondta nevetve Wolf Kati a vasárnapi Az Estében, ahol először adott hosszabb interjút délutáni hazérkezése után. Kicsit persze csalódott vagyok az eredmény miatt, ahogy azt sem értettem, miért nem értékelték az osztrák vagy a holland dalt a nézők. De egyetlen percre sem bántam meg semmit - tette hozzá Kati. A csapatommal mindent megtettünk hogy sikeresek legyünk, és a végére összeállt egy európai színvonalú produkció. Kritikus vagyok magammal, és sok hibát találtam az elődöntő után, amit sikerült kijavítani a döntőre.

Kati azt is elárulta, mi volt a legnagyobb célja az Eurovíziós Dalfesztivállal: Azt szerettem volna, hogy a magyarországi és a határon túli magyarok jobban megismerjenek. Ez így is lett. Nagyon sokan szurkoltak nekem, és persze nagy volt a nyomás rajtam emiatt, hiszen egy országot képviseltem. Nem tehettem meg, hogy nem jutunk tovább, így a fináléba jutással hatalmas kő zuhant le a szívemről. Ezért is sikerült sokkal jobban a döntős fellépés.  Nagyon büszke vagyok arra a csapatra, akik a színpadon velem dolgoztak, és akik a színpad mögött segítettek, köszönöm mindenkinek – ezt Wolf Kati még a repülőtéren nyilatkozta még vasárnap délután. Az énekesnő hozzátette: Hálásak vagyunk az egész országnak az összefogásért, mindannyian éreztük, hogy rendkívül erős volt az összetartás mögöttünk.

Ez a verseny nem kizárólag a dalokról szól

Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója szerint jó dallal és jó előadóval vett részt a Magyar Televízió az Eurovíziós Dalfesztiválon. Büszkék vagyunk Katira, a csapatra és büszkék vagyunk a hazai és határon túli összefogásra. Be kell azonban azt is látnunk, hogy ez a verseny nem kizárólag a dalokról szól, számos egyéb körülmény befolyásolja a végeredményt - mondta. Munkatársainkkal elemezni fogjuk a történteket, megvizsgáljuk, mit kell legközelebb máshogy csinálnunk, hogy a magyar csapat még nagyobb sikerrel vehessen részt a versenyen. Gratulálunk a győzteseknek, elismerésünk Németországnak és a német köztelevíziónak a szervezésért és a világ harmadik legnagyobb tévés produkciójának sikeres lebonyolításáért. Ki kell emelni a magyar közmédiarendszer munkáját is, hiszen a közvetítő MTV mellett a Duna Tv, a Magyar Rádió és az MTI is kivette a részét a magyarországi és nemzetközi népszerűsítésben.

Rákay Philip, a Magyar Televízió intendánsa is csatlakozott az eurovíziós csapathoz az elődöntő és a döntő idejére: "Jó volt magyarnak lenni Düsseldorfban. Katit hihetetlen szeretet és figyelem vette körül, minden nap nagy terjedelmű cikkek méltatták a magyarok teljesítményét, ami sokat javított az ország megítélésén is"

A 56. Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjét, amelynek 25-ös mezőnyébe négy év után először Magyarország is bejutott, Azerbajdzsán nyerte meg, így Baku adhat otthont a 2012-es versenynek. Magyarország a keddi első elődöntőből a hetedikként jutott a döntőbe, ahol Wolf Kati végül a What About My Dreams című Rakonczai Viktor-Rácz Gergő-szerzeménnyel a 22. helyen végzett.

Még több érdekesség Kati Eurovison-os szerepléséről ITT.

[2011.05.15.]

Megosztom:

Azerbajdzsánnak rengeteg pénze van az Eurovízióra
Azerbajdzsánnak rengeteg pénze van az Eurovízióra

A Wolf Katit és a teljes európai mezőnyt legyőző...

Hidegzuhany az Eurovision-on! Wolf Kati a 22. helyen végzett, Azerbajdzsán nyert
Hidegzuhany az Eurovision-on! Wolf Kati a 22. helyen végzett, Azerbajdzsán nyert

What About My Dreams című...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még