2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ez volt a sláger egykor 76. - 1989-ben milliók hallgatták a dalt
Wolf Kati: "Elégedett vagyok"
Kapcsolatok
Eurovision Song Contest 2011 (Eurovízió, Eurovíziós dalfesztivál,Eurovíziós dalverseny)

Azerbajdzsánnak rengeteg pénze van az Eurovízióra

A Wolf Katit és a teljes európai mezőnyt legyőző kaukázusi ország 1 év alatt igyekszik mindent elkövetni, hogy a düsseldorfihoz hasonló színvonalú showt rendezzen. Pénz lesz rá, bőven. 

 Nem fogják a pénzt sajnálni Azerbajdzsánban a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál megrendezésekor, mondta Artur Rasizade miniszterelnök. “Azerbajdzsán minden évben úgy indult el az Eurovízióra, hogy tisztában volt az esetleges győzelem felelősségével, a következő évi rendezés feladatával. Képesek vagyunk méltó színvonalú, látványos és a nyugatiak számára egzotikus fesztivált rendezni.”

Alijev elnök pedig a szombat esti döntő után azonnal felhívta a győztes azeri duettet és személyesen gratulált nekik. Azeri sajtóhírek szerint állami kitüntetés vár Ellre és Nikkire.

Azerbajdzsán órási olajtartalékkal rendelkezik, a Kaszpi-Tengeri lelőhelyei révén. Az azeriek napi 840 ezer hordó olajat termelnek ki, ebből napi 600 ezer hordót exportálnak. Egy Magyarországnál valamivel kisebb területtel (88 600 km2) és valamivel kevesebb népességgel (9 047 000 fő) bíró országnak ez kivételes anyagi biztonságot jelent. Ennek ellenére Azerbajdzsánban sincs kolbászból a kerítés: Míg Magyarország GDP-je 120 milliárd dollár volt tavaly, addig Azerbajdzsáné csupán 72 milliárd dollár.

Egy év alatt bőven lesz időnk felkészülni

Ennek oka az, hogy az olaj és gázkitermelésen kívül elég kevés dolgot tud felmutatni az azeri gazdaság. A Szovjetunió széthullása után pedig az Örményországgal folytatott karabahi háború (mely papíron 20 éve zajlik, a gyakorlatban pedig mindennaposak a villongások) arra sarkallták az ország vezetését, hogy az éves költségvetés igen tekintélyes részét a hadseregre fordítsák.

Amennyiben a Kaszpi-Tenger festői részén fekvő fővárosban, Bakuban rendezik meg jövőre az Eurovíziós Dalfesztivált az azeriek, több létesítmény közül is választhatnak, de azt biztosan át kell majd alakítani. A felújított bakui Olimpiai Stadion túl nagy és fedetlen, a néhány éve épült, moder Jazz Centrum pedig túl kicsi. Az azeri köztelevízió, az AZ TV pedig jelenleg nem HD-képes, technikai színvonala 10-15 évvel ezelőtti. Az azeri vezetés tájékoztatása szerint hétfőn egyeztetnek az azeri televízióval, a sportért, a pénzügyért és a kultúráért felelős vezetőkkel a jövő évi rendezéssel kapcsolatosan. “Országunk vezetői megnyugtattak, hogy presztízskérdésként kezelik a dolgot. Egy év alatt bőven lesz időnk tanulni és felkészülni a világ harmadik legnézettebb televíziós eseményének lebonyolítására. Nem fognak csalódni.” – nyilatkozta Düsseldorfban Arif Alishanov, az azeri köztelevízió vezetője.

- posztinfo.hu -

[2011.05.15.]

Megosztom:

<strong>Wolf Kati:</strong> "Elégedett vagyok"
Wolf Kati: "Elégedett vagyok"

Sajnos nem sikerült még a legjobb 5-be jutás sem a What About My Dreams...

Ez volt a sláger egykor 76. - 1989-ben milliók hallgatták a dalt
Ez volt a sláger egykor 76. - 1989-ben milliók hallgatták a dalt

Nagy népszerűségnek örvendő...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még