2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Fesztivált szervez a Magyar Rádió
Kapcsolatok
Pocsai Krisztina Quartet

Otthon, édes otthon - Hajdu Klára ajánlásával

A Zene.hu csapata céljául tűzte ki, hogy naponta vigye jazz kísértésbe a kedves olvasót. Havi egy alkalommal fokozzuk a hangulatot, és a hazai jazz kiemelkedő alakja, Hajdu Klára énekesnő jazzlemez ajánlóival okozunk újabb meglepetést.

Egy zenészt élete során rengeteg hatás ér, ezalól én sem vagyok kivétel. Most egy olyan hölgy lemezét ajánlom figyelmetekbe, aki számomra különösen kedves, hiszen egy ideig a tanítványa lehettem és ittam minden szavát, hangját. Ő az ország egyik kiemelkedő jazzénekese, hangja olyan finom és bársonyos, hogy a legfagyosabb szívet is felolvasztja. Kevés ilyen kedves, intelligens, életvidám, empatikus emberrel találkozom, talán ezért is lett a példaképeim egyike.

Pocsai Kriszta - Home at last

Kriszta a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolát klasszikus zongora szakon végezte el. 1998-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszékén jazzének szakon diplomázott. Ezt követően az ország különböző városainak művészeti, illetve zeneművészeti iskoláiban tanított jazzéneket, zongorát és szolfézst. Rendszeresen fellép jazzénekesként, de több hazai könnyűzenei együttesben énekelt (Freeport, Not For Sale) és számos lemezen is szerepelt vokalistaként. Műsorvezetőként öt évig volt házigazdája a Magyar Rádió márványtermi jazz koncertsorozatának. 2004-ben megjelent But Beautiful c. balladalemezén a magyar jazz nagy formátumú alakjai, Szakcsi Lakatos Béla és Tomsits Rudolf voltak a legfontosabb közreműködők. Évek óta muzsikál együtt zenekarával, a honi jazz neves képviselőivel Barcza Horváth Józseffel, Mohay Andrással, Cseke Gáborral, akik nélkül ez az album nem születhetett volna meg.

Az énekesnő az elmúlt hat évben két gyermeket is hordott a szíve alatt :) kislányát Pankát és az első önálló előadói-szerzői lemezét. Címe "Végre itthon", hiszen megadatott neki, amire egy nő igazán vágyik, megtalálta a párját, megtalálták közös otthonukat és megérkezett első gyermekük.

A lemezen többnyire Kriszta angol nyelvű saját dalai és hangszerelései valamint általa megzenésített spanyol versek hallhatók, de emellett Cseke Gábor is kivette a részét a hangszerelésből. Az énekesnő férje, a kiváló basszusgitáros Frey György is bábáskodott az album születésénél, olyannyira, hogy közös szerzeményük a "Home at last" lett a címadó dal.

Az összeszokott zenekar kiváló kíséretet biztosít Krisztának, és a közös munka nem csak számukra szerez örömet. Bizton állíthatom, hogy 45 perc kellemes kikapcsolódást nyújt majd a hallgatóknak.

Ízelítőül szóljon a személyes kedvencem, a Really Tricky:



- Hajdú Klára -

[2011.05.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még