2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Eurovision Song Contest 2011 (Eurovízió, Eurovíziós dalfesztivál,Eurovíziós dalverseny)
Wolf Kati

Wolf Kati bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe

Bejutott az 56. Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe a Magyarországot képviselő Wolf Kati a keddi, a Düsseldorfban rendezett elődöntőn. Vele együtt Szerbia, Litvánia, Görögország, Azerbajdzsán, Grúzia, Svájc, Finnország, Oroszország és Írország versenyzői kerültek a döntőbe.
 

Ritka az a pillanat kicsi hazánkban, amikor az egész ország lélegzetvisszafojtva várja az egyik nemzetközi porondon megmérkőző képviselője színpadra lépését, s egy emberként mögötte állva drukkol a továbbjutásáért. Wolf Kati ma este duplán remekelt: lenyűgöző előadással öregbítette Magyarország hírnevét, és sikerült egységbe vonnia a magyarokat.

WOLF KATI ez alkalommal nem a fürge lábú rókával, hanem a mezőny egyik legerősebb hangjával, profi előadásával, nőiességével és kétségbevonhatatlan kisugárzásával bűvölte el a düsseldorfi közönséget és Európa milliónyi tévénézőjét.

Néhány perce, a 15. rajtszámmal induló magyar énekesnő hangja szárnyán töltötte be a németországi arénát a What About My Dreams című sláger.
Részrehajlás nélkül, tiszta füllel és szívvel érzem az egyik legesélyesebb idei versenyzőnek és versenydalnak hazánk delegáltját.

Régen izgultam ennyire, mintha magam álltam volna ott, pedig biztos lehettem Kati énektudásában, előadásának professzionalitásában.Köszönöm, hogy hosszú évek után először büszkeséggel telít el a tudat, hogy magyar versenyző áll ki Európa elé, s megmutatja, mitől döglik a légy! Köszönöm/köszönjük Kati!

Természetesen tisztelettel adózunk a zeneszerzőpáros RAKONCZAI VIKTOR és RÁCZ GERGŐ, valamint a magyar és angol nyelvű szövegért felelős GESZTI PÉTER és JOHNNY K. PALMER előtt.

Modern, mozgalmas, mégis érzelmekben gazdag dal született, amely minőségénél és ütőerejénél fogva önjáróvá vált. Magyarország végre felnőtt az Eurovíziós Dalfesztiválhoz! Kompakt egész, összhangban csengő nóta, előadó és performansz.

Wolf Kati sorrendben a tizenötödikként lépett fel Düssledorfban keddenés adta elő angolul a  What About My Dreams (Szerelem, miért múlsz) című dalt. Wolf Kati nem egyedül állt színpadra, munkáját 3 táncművész és 2 vokalista segítette.

Csatlakozz csoportunkhoz a facebookon és értesülj a hírekről..


"Feel your heart beat!", azaz "Érezd a szívverésed!" a szlogenje az idén Düsseldorfban zajló fesztiválnak. A 43 résztvevő ország közül a keddi elődöntőben 19 dalát hallottunk.

Az egyes országok által kiosztott pontok telefonos szavazás, illetve szakmai zsűrik szavazatai alapján alakultak ki, mely alapján az első tíz helyezett jutott tovább a döntőbe. Nagyon fontos, hogy saját országuk dalára nem szavazhatnak! A magyarországiak nem, de határon túli magyarok azonban szavazhattak Katira.

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntője május 14-én este 9-kor kezdődik. Az, hogy ki nyeri a versenyt és ezzel együtt a jövő évi dalfesztivál rendezésének jogát, valamikor szombat éjfél körül derül ki.

Ha bírtad Kati produkcióját, nyomj egy Tetsziket lent.

- Aigner Ivan - 

[2011.05.10.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
feherlofia 2011.05.11. 10:21 • [2]
És nem mellesleg szerintem az izlandi nóta volt a legjobb, úgyhogy már ezért is szarvashiba ez az "elírás". Nem lehetne javítani?
feherlofia 2011.05.11. 09:14 • [1]
Tévesen szerepel a cikkben Írország. Az írek még fel sem léptek, Izland jutott be.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még