2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Csillag születik
Horváth József (Mr. Joe)
Everdance Táncszínház
Szabó Ádám
Krizbai Terézia (Teca)
Appril Project
Gomes Martins Klaudia
László Attila (Csillag Születik)
Timi Chen

Óriási meglepetés! Mr. Joe kiesett a Csillag Születikből - heten folytatják a versenyt

Appril Projekt, Everdance, Gomes-Martins Claudia, Horváth József „Mr Joe”, Krizbai Terézia, László Attila, Szabó Ádám, Timi Chen – ők nyolcan jutottak tovább a középdöntők során, ők nyolcan azok a szerencsések, akik közül kiválasztódik majd Magyarország új Csillaga. És ma este elkezdődik a harc, nemcsak a képernyők előtt, hanem itt, a zene.hu-n is!

Múlt szombaton nyolc embernek véget ért az álom, ők ugyanis nem kerültek be a Csillag Születik harmadik szériájának elődöntős csapatába. Igen, ahogy Hernádi Judit is megfogalmazta a Cool TV-n futó CSISZ-ben: ez egy kemény játék, megvannak a maga szabályai, és azok szerint csak nyolcan versenyezhetnek a döntők során. Hogy miért pont ez lett a döntős csapat, ahhoz a nézőknek is volt köze, és hogy mennyire jól döntöttek, ezt már az új Csillagdal bemutatásakor is bizonyították. Nyoma sem volt bizonytalanságnak, vagy a színpadi tapasztalat hiányának, mindenki azt adta magából, ami a legjobbak közé juttatta.

Most láthatta őket először és utoljára együtt a színpadon a nagyérdemű, hiszen a szabályok értelmében ma este már valakinek búcsúznia kell. Hogy énekes, muzsikus vagy táncos lesz az „áldozat”, azt most is a nézők és a zsűritagok közösen döntik el.

Mr. Joe-nak igazi hazatérés a Csillag Születik. Pályafutása szülővárosában, Keszthelyen indult el, ahol egyébként zongorázni is tanult. 1984-ben Svédországba költözött, mert nehezen viselte szülei hiányát, akik jobb munkalehetőséghez jutva költöztek a távoli országba. Mr. Joe már a középdöntők során elkápráztatott mindenkit rekedtes hangjával és magával ragadó előadásmódjával, amiből most is ízelítőt kaphattunk a show első fellépőjeként.



Oroszlán Szonjának annyira tetszett a produkció, hogy megemelte nem látező kalapját is, azonban a művésznő hiányolta a férfi arcáról azt a „robbanást”, ami a hangjával történik előadás közben. Hernádi Juci a döntőre való tekintettel kimondta, amit gondolt: ő bizony nem kedveli azt, amit Mr. Joe csinál a színpadon. Viszont nyitott rá, hogy a Horváth József néven anyakönyvezett előadó meggyőzze őt! 30 pontot kapott.

Az Everdance egyik táncosa korábban a 4For Dance alapító tagja volt, de a Csillag Születik előtt kivált a csapatból. Azóta is sokszor feltette magának a kérdést, hogy megérte-e váltania. Nos, a mellékelt ábra azt bizonyítja, hogy igen, hiszen új csapatával bejutottak a tehetségkutató harmadik szériájába, ahol a döntőig meg sem álltak. Az első döntő adás második fellépőjeként matrózok és barátnőik táncát adták elő, Christina Aguilera Candyman-jére.



Szirtes Tamás kritikáját a szeretete vezérelte, mert bevallottan nagy rajongója az Everdance-nek. Ez a koreográfia azonban nem igazán győzte meg a rendező-színiigazgatót. Oroszlán Szonja szerint is „kicsit hibás volt a produkció”, de ő is szeretné még látni a csapatot. Hernádi ezt Fáy Miklós számlájára írta, mert ő korábban azt mondta, nem igazán szereti a különböző tánc- és stíluselemek keveredését. Ebből visszavettek most egy kicsit a fiatalok, ami 27 pontra volt elég.

A tehetség sokszínű

Hogy mennyire, arra Szabó Ádám tökéletes példa. A fiú ugyanis az a nem mindennapi tinédzser, aki a lányok helyett inkább a tangóharmonikájával tölti szabadidejét. Akkor azonban nem a tipikusnak mondható mulatós zenéket gyártja, hanem azon töri a fejét, hogy milyen megoldásokkal színesítse előadását, amivel új élményeket szerez annak, aki hallgatja őt. Ahogy tette ezt ma este is, amikor diszkót harmonikázott. A „bravúros" hangszerkezelés Szirtes Tamásból csak dicsérő szavakat csalogatott elő, ahogy zsűri-tagtársaiból is. Eredménye 33 pont.

 

Krizbai Terézia 15 éves, a Maglódi Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója. És vak. És szerelmes. Erről mindenki meggyőződhetett, amikor múlt szombaton a szerelmének, a szintén vak Tominak születésnapjára írt dalát énekelte el. Kiderült, hogy a fiatal tehetség nem csak Demjén Ferenc-dalokat énekel kiválóan, de valódi zenei tehetség. Magáról fontosnak tartja elmondani, hogy vidám és pozitív egyéniség, akinek a legszebb pillanat az volt az életében, amikor a Csillag Születik zsűrije előtt, a produkcióját követően a nézők állva tapsoltak neki.



Teca a mai elődöntőre a Piramis Szállj fel magasra! című dalával készült, az éneket saját maga kísért zongorán. Fáy költői idézettel próbálta elmondani, hogy ez az előadás most nem tetszett neki annyira, mint amennyire szerette volna szeretni. Szonja azt az érzékét emelte ki Tecának, hogy minden szó mögött gondolatot közvetít, ami szerinte hiányzik a mai zenei életből. Ezzel Teca 32 pontot szerzett, amivel jelenleg a második helyen áll.

[2011.05.07.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még