2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Takács Nikolas megelőzte Vastag Csabát!
Vastag Csaba: "Én elég egyszerűen csináltam" 
Vastag Csaba édesanyját is jó útra térítette
Ezt nem hittük volna! Vastag Csaba ezt is bevállalta
Szenzáció! Nicolas Cage mellett dolgozhat a magyar sztár
Kapcsolatok
Hujber Ferenc
Vastag Csaba
Mészáros Árpád Zsolt
Kapcsolódó események
Blind Myself
[2011. augusztus 24.
szerda 19:30]

Gengszterportrék I. – Hujber Ferenc: „Szükségem van az újabb kihívásokra…”

Gengszterek Éjszakája címmel rendzik meg augusztus 07-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Mészáros Árpád Zsolt (MÁZS), Vastag Csaba és Hujber Ferenc közös, nagyszabású koncert show-ja. A három gengszter közül elsőként Hujber Ferencet kérdeztük a zenéhez fűződő kapcsolatáról.  

- Az elmúlt másfél évben, rengeteget dolgoztál, musicalben szerepeltél (Spamaplot), filmet forgattál (MagicBoys), prózai bemutatód volt (Ifjúság édes madara), reggelenként műsort vezettél. Azt gondolná az ember, hogy szükséged van egy kis pihenésre, nyugalomra. Mégis az idei tavaszt egy Tőled nem megszokott dologgal kezdted, énekesként mutatkoztál be MÁZS születésnapi koncertjén. Mióta van jelen az éneklés az életedben?
- Igazából az éneklés már egy régebbi szerelem az életemben, nem az elmúlt hónapokban kezdtem vele foglalkozni, csak a befektetett munka mostanra térül meg. Bár a pályám elején legendásan én voltam az a színész, aki ha zenés darab közelébe került, akkor biztos, hogy vagy prózai szerepet kapott vagy egész egyszerűen meg se szólalt az adott produkcióban. Három ilyen szerep is volt az életemben: Meglökő a „Padlás”-ban, aki ugyebár néma. Buldeo a „Dzsungel könyvében”, aki szintén csak beszél valamint a „Szent István körút 14.” című musicalben sem énekeltem egyetlen hangot sem.

- Akkor mondhatni, hogy mindig Te voltál a szép és nem éneklő fiú…
- Hogy mennyire szép, azt nem tudom, de az biztos, hogy nem énekeltem… Majd aztán az évek során egyre erősebb motivációt éreztem arra, hogy igenis megmutassam ezt az oldalamat. Elhívtak a Madách Színházba a Spamalot című musical meghallgatására, ahol szintén egy prózai szerepet szántak nekem, nagyon kevés énekelnivalóval, amire az Aladdin című musicalből készültem egy dallal… és akkor ott valami megváltozott… Így végül megkaptam Herbert szerepét, ami egy nagyon komoly énekesi szerep. Ezt a mai napig hárman játsszuk Serbán Attilával és Ádok Zolival váltva. Már jó ideje játszottam a Spamalotot, mire elérkezettnek éreztem az időt, hogy elmenjek énektanárhoz, akihez a mai napig járok rendszeresen.

- Ennek köszönhetően jött Mészáros Árpád Zsolttól a felkérés a Gengszterek Éjszakájára?
- Ez egy hosszú történet. A lényeg, hogy mi Árpival nagyon jó barátságban vagyunk már több mint 10 éve. Ezt kevesen tudják rólunk, mert a kapcsolatunk abszolút magánéleti volt. Mi soha nem dolgoztunk együtt, nem jártunk fellépni. Tavaly júniusban közösen készültünk a Nemzeti Vágtára és azóta beszélgettünk arról, hogy jó lenne végre egyszer ketten is csinálni valamit, én énekelni akartam, ő pedig filmezni. Aztán januárban egyszer csak szólt a telefonom, Árpi hívott, hogy szeretné, ha Vastag Csabival mi lennénk a két vendége a szülinapi koncertjén, és ebből lett a gengszter-show azaz a Gengszterek (Koncert-) Éjszakája.


 

- Rögtön igent mondtál?
- Igen, bár először az villant át az agyamon, hogy „Atyaúristen, egy élőzenekaros koncert nem kis feladat lesz…” De ez már maximálisan motivált arra, hogy továbbra is járjak az énektanáromhoz, hogy ne valljak kudarcot.

- Féltél?
- Amíg nem tudtam, mi az énekelnivaló, addig egy kicsit tartottam tőle, hogy mi van, ha olyan számokat kapok, amik nem testhezállóak. Aztán amikor Árpiékat megismertem abból a szempontból is, hogy ez mennyire egy csapat-munka, akkor már tudtam, hogy csak is olyan dalokat énekelek, amikben biztosan jó leszek.

- Honnan jött a Gengszterek Éjszakája ötlet?
- Szerintem ez evidens, ha Árpira, Vastag Csabira és rám nézel. Az ötletet magát már készen kaptuk egy koncepcióval együtt Árpitól illetve az ő „háttérországától”, és aztán mindenki hozzátette a magáét. Egy nagyon tudatosan felépített produkciót sikerült így összeraknunk (a plakáttól a műsor kivitelezéséig), ennek köszönhetően hívják szerencsére többfelé is. Nagyon nehezen egyeztethetők vagyunk mi hárman, de ami már fix, hogy augusztus 7-én megyünk a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra.

- Más lesz a koncert vagy maradtok ugyanolyan rosszfiúk, akik voltatok Nyíregyházán?
- Nézd, be kell, hogy valljam, én nem szeretem a beskatulyázásokat. Amikor azt mondom, hogy a gengszter-ötlet evidens, ha ránk nézel, az alatt én azt értem, hogy ez a karakterünk, amit a közönség megszokott tőlünk. Gondolok itt arra, hogy a pályánk elején mindhárman negatív szereplők voltunk a Barátok közt című sorozatban. Azóta a színpadon és filmen is rengeteg mai divatos szlenggel élve „rosszfiút” játszunk. A rosszfiús - gengszter koncepció is egy jelző, ez egy szerep. A koncert maga egy nagyon tudatosan kitalált és dramaturgiailag felépített élőzenekaros show. Ahol vállalva azt, hogy gengsztereket játszunk egy estére (amit nem úgy kell elképzelni, hogy lövöldözünk egymásra vagy sötét sikátorokban leszámolást tartunk), próbálunk alapvető értékeket is közvetíteni a közönség felé. Ha már ennyi erőt és energiát belefektetünk egy produkcióba, akkor azt tegyük konzekvensen.

- Mi az üzenete a koncertnek?
- Alapvetően azt akarjuk kommunikálni, hogy nincsenek színtiszta fekete és fehér emberek, azaz nem létezik olyan, hogy jó és rossz. Mindenkiben vannak pozitív és negatív tulajdonságok. Épp amit az előbb mondtam, nem létezik rosszfiú, fenegyerek vagy mintaapa. Tudomásul kell venni, hogy életünk során bizonyos események és szituációk élethelyzeteket eredményeznek, amikre mi jól vagy rosszul reagálunk. A nyíregyházi koncert elején rögtön elmondtuk, hogy mi hárman most egy börtönben ülünk, ahová csak azért kerültünk, mert túlságosan szerettünk egy célt, aminek rabjává váltunk és ezért életfogytiglan ítéltek minket. A dalokon keresztül megmutatjuk, hogy lehet, hogy mi rabruhában állunk a színpadon vagy „rosszfiús” számokat énekelünk, de van szívünk, és nagyon tudjuk tisztelni a női nemet. Bár a plakáton hárman vagyunk, a háttérben egy nő dolgozik velünk, aki pontosan tudja azt (hiszen érzi női ösztönből), hogy mitől lesz egy férfi karakterileg nem durva, hanem „gengszteresen szerethető”. A margitszigeti koncertre készülünk újdonságokkal, újítunk a műsoron, mert nem szeretnénk két egyforma show-t csinálni. Pont azért, mert ha a közönség eljön Nyíregyháza után a Margitszigetre vagy egy harmadik városba, akkor mindig mást kapjon. Újat és lendületeset.

- Egy valamire való gengszternek a testére is oda kell figyelnie. Mit teszel a jó kondid megőrzéséért?
- Sokat sportoltam életemben, de már egy ideje nagyon hiányzott a rendszeres mozgás, most a CrossFit módszerrel edzek. Valamint nyár elején ismét elkezdek lovas edzésekre járni, mert Pintér Tibor felkérésére játszom a „Honfoglalás” című történelmi musicalben, aminek június végén lesz az előbemutatója „még földön” tehát ló nélkül és augusztus 19-20-án pedig a lovas díszbemutatója.

- Végezetül összegezzünk: Színpadon játszol, szinkronizálsz, énekelni tanulsz, testépítesz, koncertezel, új bemutatóra készülsz, ha jól tudom, tanítasz, és mellette neveled Noel fiadat is. Honnan van ennyi energiád?
- A sok feladat és azokon keresztül a siker olyan szinten doppingol, hogy egész egyszerűen az energiáim megsokszorozódnak. Szükségem van az újabb kihívásokra ahhoz, hogy az életem minden területén boldognak és kiegyensúlyozottnak érezzem magamat.

-zene.hu-

[2011.05.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még