2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Élő műsorban vetköztek a Csillag Születikben - videóval
Kapcsolatok
Appril Project
Belső János Csaba (MC Tyco)
Virtuoso Együttes
Csillag születik
Nagy-Kuthy Zoltán és Kuthy Mercedes
Kossuth Gergő
Indygo zenekar
Krizbai Terézia (Teca)
Gomes Martins Klaudia
Timi Chen
Erős Dávid
Ab Ovo Crew

A Csillag Születik továbbjutói: Appril Project, Krizbai Terézia, Timi Chen, Gomes Martins Klaudia

Mr. Joe, az Everdance, László Attila és Szabó Ádám – ők négyen már biztosak lehetnek abban, hogy a Csillag Születik döntőjében mérettethetik meg magukat. És természetesen ha szombat, akkor újra válogatás, ma este lezárul a középdöntők sora, és kiderül, hogyan áll össze a Csillag Születik harmadik szériájának döntős csapata. Ismét tizenketten lépnek színpadra, de most is csak négyen csatlakozhatnak a legjobbakhoz. 

Múlt szombaton első komolyabb megmérettetésükhöz érkeztek a Csillag Születik továbbjutói, de csak négyen juthattak tovább. Mr. Joe nevéhez – és hangjához - méltóan Joe Cocker Unchain My Heart című világslágerével készült. Mint kiderült: sikerrel. Így volt ezzel László Attila is, aki ismét egy Máté Péter dalt választott, de megérte. Szabó Ádám harmonika-tudása is lenyűgözött mindenkit, ahogy az Everdance táncos produkciója is volt annyira jó, hogy folytathassák a versenyt.

A mai középdöntő első fellépőjeként állt a szőrös szívű zsűri, azaz Oroszlán Szonja színművésznő, Fáy Miklós kritikus, Hernádi Judit színművésznő és Szirtes Tamás színházigazgató/rendező elé a mentalistaként tevékenykedő Molnár Szabolcs. A fiatalember első szereplésekor is mély nyomot hagyott az ítészek lelkében, most arra vállalkozott, hogy mindezt megismételje, vagy akár túlszárnyalja – gondolatolvasással. Azt gondolom most ez annyira nem sikerült neki, bár mosolyogva kíváncsiskodtak Szonjáék, de nem volt túl meggyőző az érdeklődés. 23 pontot kapott Szabolcs – talán tudta is…

Az Appril Projekt két hónapja alakult azért, hogy az RTL Klub tehetségkutatójában csapatként mutathassák meg, mit tudnak. Táncuk dinamikus volt, profi és színes, mint az első bemutatkozásuk alkalmával. A nézők egy része állva tapsolt nekik – azt gondolom megérdemelten. „Szétrobbantok, de egy kicsit zűrzavaros volt” Oroszlán Szonja szerint, Fáy azt mondta: öregnek érzi magát ettől az előadástól. Hogy ez jó-e avagy nem, azt majd a voksok eldöntik. 29 pont a jutalmuk.


Belső Csaba
társadalomkritikájával győzte meg a kritikusokat, hogy van helye a versenyben. Műfaja a rap, és stílusával korosztályát, vagyis a fiatalokat szeretné meggyőzni annak az útnak a követéséről, amit ő a helyesnek tart. Ahogy hallgattam a fiatal srácot az jutott eszembe, kicsit olyan, mintha a ’90-es évek magyar „sztárjának”, Pain-nek a nyomdokait követné Csaba. Fáy Miklósnak nem tetszett az előadás, Hernádi pedig az örömöt hiányolta a mondanivalóból. Szirtes úgy fogalmazta meg, mintha „egy kitalált vers lenne”, nem találta hitelesnek a szöveget. 22 pont a végeredmény - nézd vissza csaba előadását ITT.

Nagy-Kuthy Zoltán és Kuthy Mercédesz bemutatkozásuk alkalmával mindenkit elbűvölt romantikával teli, szenvedélyes és fizikailag biztosan megterhelő erőemelésekkel teli táncukkal. A házaspár ma este tempósabb, de mindenképpen „elvarázsoló” számot hoztak. Táncuk mint egy divatbemutató bővelkedett színekben és ruhákban, bár a táncos elemek most kicsit háttérbe szorultak. Ezt Szonja is hiányolta. Szirtes Tamás szerint „szellem volt és virtuózitás” az előadásban, amit ő nagyon szeret. Hernádi azt mondta, bájos volt a produkció, és nem tudja elfelejteni a múltkori romantikus táncukat sem. 29 pontot kaptak - a produkciójuk ITT nézhető vissza.

Kossuth Gergő – aki igen, valóban távoli leszármazottja Kossuth Lajosnak - mindenkit meglepett első fellépésével, hiszen zsenge kora ellenére operettet énekelt. Gergő anno azt ígérte Juditnak, hogy táncra fog perdülni, és ezt be is tartotta. Oroszlán Szonja a „kevesebb több” elvét tanácsolta követni a fiúnak tánc közben, Fáyt meg egyszerűen meghökkentette, hogy egy „normális fiatalember ilyesmivel foglalkozik”. Összesen 22 pontot kapott, de a nem túl hízelgő eredményen a nézők még javíthatnak. 

A Virtuoso együttes három tagjából ketten testvérek, és 14 éves koruk óra barát a három fiatalember. Pop-rock-latin-jazz műfajba sorolják virtuóz előadásukat, melyben világslágereket gyúrnak saját szájuk ízére. Mint ahogy most Michael Jackson Black or white-jával tették. Kicsit erőltetettnek tűnt nekem, ahogy Jacko pop himnuszából country-ra hajazó, majd rockosba átcsapó improvizációjukat adták elő hegedűn.

A beszámoló a következő oldalon folytatódik.

[2011.04.30.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még