2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Majsai Gábor: "Megtiszteltetés a Tom Jones jelző..."
Majsai Gábor hamarosan újra swingel!
Itt a friss, ropogós, pörgős Majsai klip
Itt van Majsai Gábor újdonsága! Megérkezett a Swing és a boogie
Majsai beugró volt a saját klipjében
A zene a minden... - meghallgattuk Majsai Gábor lemezét
Újra Wastaps köszöntheti az újjáalakult zenekart
Képgalériák
Majsai és a Fehérvár Big Band a Margitszigeten
Kapcsolódó Kiadványok
Majsai Gábor: Swing és a boogie
Kapcsolatok
Majsai Gábor
Kapcsolódó események
Majsai Gábor és a Fehérvár Big Band koncertje
[2011. szeptember 3.
szombat 22:00]

A derűcseppek nagymestere

Majsai Gábor egész estés koncertjével zárult a nyár legnépszerűbb jazz-koncertsorozata a Margitszigeten.

Az idén 100 éves, és ez alkalomból díszkivilágításba öltözött Margitszigeti Víztorony különleges szombat esti jazzkoncert-sorozattal ünnepelte születésnapját, szeptember 3-án a swing került középpontba: Majsai Gábor és a Fehérvár Big Band, nagy dobás volt.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad kerengője autentikus retro díszletté alakult, és tetszetős nyáresti szórakozóhelyként ölelte körbe az előadót. ( A helyi adottságok ugyan olyan helyzetet teremtettek, hogy Majsai, – ha nem profiként áll a közönség elé, akkor – kénytelen lett volna a fal felé fordulva énekelni, folyamatosan szemezve egy technikussal.)

Majsai ismét hamisítatlanul együttlüktetett a zenéjével, zenekarával és közönségével. Lehet, hogy nincs is tudatában, de van a hangjának egy olyan markáns tartománya, amely derűt és pozitív rezgéseket továbbít. Ismét olyan életerővel, elegáns és igényes hangzáscsomaggal ajándékozott meg bennünket, amit hallgattunk volna reggelig. Jó volt. Közülünk való volt. Újra és újra megszólítva mindenkit. A nő szeretve, a férfi megbecsülve érzi magát általa. A nagymama sóhajt a régi jó zenét hallva, a nagypapa pedig új erőre kap. A fiatalok is tanulhatnak. Énekelni, előadni és a zene oltárán alázatra lelni. Ezért szeretjük Majsait. Üzenetei, dalai akár egy folyamatosan rezgő hullám, hosszú évek alatt a részünkké vált. S ez a majsaisan jámbor tehetséges vibrálás az ilyen közönség által rezeg át az éteren…

Majsai első profi együttese a Wastaps volt, funky és soul zenét játszottak, majd csatlakozott az Európa Goup-hoz, Cserháti Zsuzsához. Velük játszott először külföldön, végigturnézta Európát. Később magyar, majd német zenekarokkal, utóbb pedig szólóban dolgozott Skandináviától, Spanyolországig. 1989-ben Závodi János Cream emlékzenekarának tagja, majd Muck Ferenccel és másokkal megalakították aBesenyő Blues Band-et, amellyel 1992-ben eMeRTon díjat kaptak, majd 1993-ban megnyerték az első pop-rock fesztivált. Egy kiadó felkérésére Tom Jones dalait énekelte lemezre, néhány saját dallal együtt. Ez lett a BaráTom Jones, az első szólólemeze. 2006-ban jelent meg önálló lemeze Póker címmel. 2007 második felében jelent meg következő albuma, amelyen klasszikus amerikai jazz nótákat énekel nagyzenekari hangszereléssel, új magyar szövegekkel. Ennek apropóján alakította meg a Majsai Swing Starst. A lemez aranylemez lett, és Fonogram-jelölést kapott az év legjobb jazz albuma kategóriában. 2010 novemberében megjelent új albuma, a Swing és a Boogie swing alapokra épít, és a boogie-woogie felé is kacsingat.

Most is bebizonyosodott, hogy Majsai számára a zenélés nem hobbi, nem egyszerűen vidám kedvtelés, hanem hivatás. Ő még hisz a minőségi, igényes zenélésben, és mindig keresi az ehhez az elváráshoz illő zenei partnereket. Hát most megtalálta! A Fehérvár Bigband azon túl, hogy nagyon illik az énekes letisztult stílusához, komoly szakmai értékekkel járult hozzá a koncert sikeréhez. Majsai Gábor most is önmaga volt. Úgy kommunikált a számok közt, mintha ott ülnénk vele szemben bort iszogatva egy baráti társaságban. És valóban, akik tegnap este ott voltak a koncerten, mind úgy érezték, Majsai barátai. Számai tiszták, élők, sallangmentesek, és jó a szövegük. Olyanok, akár egy vers, pillanatnyi hangulatot árasztva, egyfajta különleges életérzést közvetítve. A jól ismert klasszikus sem hiányozott: Tom Jones. De könnyedebb, boogie-woogie fűszerekkel is ízesített nekünk. A Swing és boogie c. nagyon sodrós és popularitása ellenére tartalmas számmal felpörgetett minket, majd ott hagyott egy cseppnyi mennyországban. Ez a szám, – a Cseppnyi mennyország – pedig olyan húrokat pendített, amellyel véglegesen összehangolódott velünk, hisz mindannyian tudjuk, apró boldogságokból áll az élet. Majsai is cseppenként adagolta nekünk önmagát… És, hatott. Modern hangszerelésben… Mögötte a fúvósokkal, egy fantasztikus zenekarral. Az izzó hangulatot, és a felfokozott örömérzést, időnként belemártotta a merengő múltidézésbe, új lendületet és mai tartalmat adva réginek. Majsai mindig jobb az eredetinél.

Majsai és a Fehérvár Big Band a Margitszigeten


Tarnócai Éva - blogbox.hu engedélyével

[2011.09.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még