2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Pedrofonnak szerdával indul a hét
A Rock and Roll család segít a bajban!
Baby Gabival és teljes gőzzel szól a Rock and Roll
Túljutott a kritikus időszakon a magyar zenekar - szép jövő elé néz a Pedrofon
Pápa is behódol a Rock and Rollnak
Képgalériák
Fenyő Miklós és Pedró
Kapcsolódó Kiadványok
Fenyő Miklós: Kell egy álom
Kapcsolatok
Kosztolicz "Pedro" Péter
Pedrofon
Fenyő Miklós
Kapcsolódó események
Fenyő Miklós - Fenyő Ünnep
[2010. december 27.
hétfő 20:00]

Nagy volt a meglepetés a Fenyő koncerten

Hazánkban hosszú évek óta a karácsony és szilveszter közötti időszak egyik legnagyobb koncertje a Fenyő Miklós nevéhez kötődő Fenyő Ünnep. A legutóbbin a rock and roll rajongói egy érdekes és megható közjáték tanúi lehettek: Pedró, a szaxofonos a koncerten köszöntötte fel édesapját.

Pedró, azaz Kosztolicz Péter, a Pedrofon rock and roll zenekar frontembere, kiváló szaxofonos, akinek egész életét átjárja az imádott zenei stílusa szeretete. Számos formációban és koncerten bizonyított már: nem véletlenül kedvelik és ismerik el a hazai rock and roll zenészek legnagyobbjai is.

Fenyő Miklóssal régóta ismerik és tisztelik egymást, közös zenélések és beszélgetések során alakult ki a jó kapcsolat. Pedrónak ennek tudatában is ugrott be az ötlet, hogy valahogy megszervezze, hogy édesapja 70. születésnapja igazán emlékezetes legyen. S ha már egy napra esik a Fenyő Ünneppel a jeles családi évforduló, Miki segítségét kéri tervének megvalósításához. Arra gondolt, hogy a koncert közben, a kivetítőn egy felirattal kíván boldog születésnapot a papának, Kosztolicz Istvánnak. A magyar rock and roll állócsillagának semmi kifogása nem volt az ötlet ellen, készségesen igent mondott Pedrónak.

A tökéletes terv!

Azonban némi változás is történt, ugyanis egy ízben a Pedrofon Baby Gabival közösen koncertezett, ahol Miki is tiszteletét tette, mégpedig az első sorban hallgatta végig a műsort. A visszatapsolásnál megkérte a zenekart, hogy a Jó öreg rock and roll című dalukat nyomják el, amelyet már korábban hallott. A dal magyar szövegét egyébként a zenekarvezető szerezte. A magyar rock and roll örökzöld sztárja a koncert után megkérte Pedrót, hadd énekelje el saját bulijában a nótát.

Itt, a műsor utáni baráti beszélgetés során született meg a terv: a Fenyő-Ünnep alkalmával Miki elénekli a fent említett nótát, Pedró édesapjának ajánlva, míg a kisebbik Kosztolicz szaxofonszólóval is kedveskedhet a születésnaposnak.

A próbák során kiderült, az, hogy minden részlet stimmeljen, komoly szervezést igényel. Mr. Rock and roll mindenben Pedró segítéségre volt, többek között névre szóló tiszteletjegyet adott át a Kosztolicz szülőknek. Ufó, Fenyő zenekarának a gitárosa is készségesen segített a szaxofonszóló megvalósulásában. Így szép sorban minden akadály elhárult, s a koncerten a Kosztolicz család is jól szórakozott.

S akkor Fenyő elkezdte bemutatni a zenészeit és táncosait…

Majd kitért arra, hogy van egy szaxofonos barátja, Pedró, aki a szakma kiválósága, s az ő apukája éppen ma 70 éves, név szerint Kosztolicz István. Aki ráadásul nem csupán a kedvelt szaxofonos papája, hanem neki is nagyon jó barátja. Megemlítette: egykor tervei voltak arra vonatkozóan, hogy egy Jampi Faterock nevű zenekart életre hívjon, amelyben a rock and roll zenészek édesapjai lettek volna a muzsikusok, természetesen István is. S bár ez nem sikerült, ám a Jó öreg rock and roll most nekik, de elsősorban Pedró édesapjának szól, hiszen a szövegét a fia írta. Hatalmas sikere volt a dalnak és a születésnapi meglepetésnek.

Az ajándék tehát nagyon jól sikerült, Pedró könnyet csalt nem csak édesapja, hanem édesanyja szemébe is ezen az estén, mert az biztos: ennyire emlékezetes és személyes születésnapi ajándékban soha nem volt még részük. Ahogy az is biztos: nem álmodták, fiúk sikere és a meglepetés is valóságos volt. 
 

Képek a koncertről

– Havassy Anna Katalin – 

[2011.01.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még