2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A 100 legkeresettebb zenész 2007-ben 3. - Tankcsapda csupán 50.
Szombaton eldől ki az ország "csillaga" - Szerinted ki nyer?
Hárman kaptak lemezszerződést - Csillag születik percről-percre, képekben
Hatórai musical csemege a Szinetár-Bereczki párossal  - gyere velünk a fülbemászó dallamok világába
A hét slágere: Milliók kedvence az Összefogás dala
Bereczki Zoltán a popzenén keresztül repít el minket a színház kulisszái mögé
Nem hittünk a fülünknek! Ezért érdemes magyar dalt hallgatni 4.
Híres musical - hírös város
Nem hittünk a fülünknek! Ezért érdemes magyar dalt hallgatni 34.
Lakatos Yvette kiesett, Kállay-Saunders megmenekült - folytatódott a Megasztár 5.
Vastag Tamás kiesett, Takács Nikolas hengerelt és továbblépett
Íme az X-faktor legjobb produkciója!  Bereczki Zoltán komoly extrát nyújtott
Képgalériák
Bereczki Zoltán koncert1
Kapcsolódó Kiadványok
Bereczki Zoltán: Álomkép
Kapcsolatok
Bereczki Zoltán
Tóth Gabi

A levegőt is megjárta Bereczki Zoli - képes beszámoló a lemezbemutató koncertről

Bereczki Zoltán megtartotta első nagyszabású popkoncertjét, az Álomkép c. lemez bemutatóját, amelyre a 2010-es év utolsó előtti napján került sor a Syma Rendezvényközpontban. A koncertről, vágyairól és terveiről mesélt a buli után.

"Tízen nem-tudom-hány évesen a PeCsában egy Edda koncerten arról álmodoztam, hogy egyszer az Arénában fogok fellépni. Telt ház előtt. És ez megtörtént. Ugyanígy egyszer megálmodtam, hogy a Symában lesz egy koncertem. És megtörtént.”

A lemezbemutatót a Szállj velem című dal nyitotta, és ahogy az X-Faktor egyik adásában láthattuk, Bereczki nem csak átvitt értelemben, de szó szerint is repkedésre invitálja a nagyérdeműt, amit ez alkalommal tökélyre fejlesztett, a nóta alatt végig a fellegekben járt, a nézők feje felett. A kezdeti lendület pedig mit sem hagyott alább. Sorra következtek az új album dalai, pazar tánckoreográfiától és grandiózus színpadi látványtól övezve.

"Komoly apparátus mozgott a színpadon. Ez nyilván nem csak jól néz ki, hanem veszélyes is. Ráadásul meg is kellett állnunk egyszer. Ilyen a technika. Rengeteg döntést kell ott és akkor meghozni. Hihetetlenül élveztem, de természetesen ilyenkor mindennek több figyelmi rétege van. Ráadásul ilyenkor az ember nem egy fajta dolgot érez. Ezer és egy dolog kavargott bennem, örömöt éreztem, hogy talán sikerült valamit adni, van egy szerkesztő énem, aki keresi, mit lehet javítani, mit lehet úgy csinálni, hogy legközelebb még jobb legyen. Tehát nagyon sok minden kavarog ilyenkor az emberben.”

Az énekes a régi albumáról is előhozott dalokat, a publikum nagy örömére. Az Ördöglány című nótát egészen pikánsan vezette át Michael Jackson The way you make me feel-jébe. Bereczki nem csak saját dalaival, de kedvenc szerzeményeivel is megörvendeztette a nagyérdeműt. Elsőnek Justin Tamberlake Cry me a river-je csendült, és Phil Collins In the air tonight-ján keresztül a Kool & the Gang dalaiig mindenféle zenei csemege kínálta magát, amelyekből a vokál és a zenekar kiemelten kivette a részét.

„Ez most egy ilyen show volt. Egy igazi popzenei koncertet akartam, amely egészen más típusú élményeket ad, mint a Musical Duett vagy a színházi társulatunk fellépései. Kevesebb a beszéd, a körítés, a mesélés, mert én egy popkoncerttől inkább a zenélést várom. Ráadásul, ha többet beszélek, kevesebbet tudtam volna énekelni. Én elsősorban a dalokon keresztül tudok mesélni, a saját sztorimat a Hello-n, a Josh Groban dal átdolgozásán, a Hangokba zárva nótán, a Man in the mirror-on, a lemez dalain keresztül tudom átadni. Ez egy emelkedettebb dolog, mint beszélni. A zene egyetemes nyelv, amit az elöl bulizó tinilányok és a sorokban ülő idősebbek egyaránt élveznek. Inkább ebben próbáltam tehát szélsőségesebb lenni: volt lassúzás, tombolás és régebbi nóták.”

Az este egyik vendége Tóth Gabi volt, aki elénekelte az ütős Elég volt című slágerét, majd Bereczkivel a Holnap másé már című dalt. A legnagyobb meglepetés a dalszerzőtársak felbukkanása volt. Az énekes Sebastian Armanddal és Johnny K. Palmerrel közösen adta elő szerzeményeiket, így a Feel alive-ot és az Álomképet, a lemez címadó dalát.

„Mikor a buli után átadták nekem ma este az aranylemezemet, abban a pillanatban eszembe jutott, mennyi-mennyi sok ember és az én közös munkám ez. Sosem úgy van, hogy az ember áll középen, és az egészet Ő csinálta. Nyilván az én melóm nélkül nem működne, én állítom össze a műsort, csomó minden az én ötletem, de ha nincsenek körülöttem ezek az emberek... Szabó Zé producer, a feleségem, a családom nem állnak mögöttem, nem sikerülne.”

Egy ilyen fergeteges pop show után hogyan tovább?

„Voltak olyan évek, mikor semmi másra nem vágytam, csak hogy a Fészek Klubban vagy a Belvárosi Színházban bensőséges, családias hangulatú klub összejöveteleket tartsak. Simán elképzelhető, hogy lesz még ilyen, de most abban az életszakaszban vagyok, nem csak a karrierem, hanem a vágyaim szempontjából is, hogy ilyen nagy koncerteket szeretnék. Ezt a showt szeretném elvinni az ország különböző helyeire, egyszerűsített formában. Sokan azért nem tudtak eljönni, mert nem volt jó az időpont nekik vagy a távolság volt az ok, és ez egy lehetőség volna, hogy még többekhez eljusson.
Most egyrészt nagyszerűen érzem magam, másrészt fáradtan, harmadrészt arra gondolok: hány olyan ember van a világon, aki az én örömömtől töltődik fel és rajtam keresztül éli meg a saját álmait. Ez egy fantasztikus dolog.”

– Szabó Remus – 

Még több fotóért csatlakozz a Szeretem Bereczki Zoltánt facebook-csoporthoz, ahol azonnal megtalálod azt a linket, ahol a fotók elérhetőek.

 

[2011.01.01.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még