2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Varga Ferenc (Varga Feri)
Balássy Betty
Varga Feri & Balássy Betty
Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar (Budafoki Dohnányi Zenekar)
Dandó Zoltán (Zolika)

Varga Feri és Balássy Betty újdonsága évekig készült

Az év férfihangja, Varga Feri és a többszörös jazz győztes, Balássy Betty remek színvonalú karácsonyi albummal jelentkezett. A páros több éves munkája vált ezzel kézzelfoghatóvá. 

Varga Feri & Balássy Betty legújabb, november 12-én megjelent albumán gyönyörű karácsonyi dalok hallhatóak, amelyek között találunk feldolgozásokat és már jól ismert saját szerzeményeket is, ünnepi hangszerelésben.

- A rajongóink már megszokhatták, hogy mindig valami újat hozunk a szakmába, és most is igyekeztünk erre törekedni. Való igaz, hogy könnyebb lett volna, ha csupán feldolgozásokat rakunk fel, de mi nem értük be ennyivel és saját karácsonyi dalokat készítettünk. Nagyon büszkék vagyunk rá, illetve arra hogy megcsinálhattunk egy ilyen lemezt - kezdte válaszát Feri.

- Évekkel ezelőtt elkezdtünk ezen dolgozni, és már tavaly szerettük volna kiadni, csak mivel akkor eleve két kiadvánnyal rukkoltunk elő, ezért úgy gondoltuk, hogy még egy karácsonyi korong az már nagyon sok lenne, így vártunk a kiadással egy évet. A meglévő anyaghoz hozzátettünk két dalt és az idén megjelentettük. A saját szerzemények mellett három klasszikust, a Mennyből az angyalt, a Silent night-ot, és a Winter waterland-et áthangszereltük és így tettük be a dalcsokorba - folytatta az énekes.

A jó minőségre garancia az, hogy Feriék a hazai zenei élet kiválóságaival dolgoztak. Hallhatjuk az anyagban a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar játékát, közreműködött a Budapesti Akadémiai Kórustársaság Balassa Ildikó vezetésével, a Magyar Állami Operaház Gyerekkara is szerepel.

A dalszerzők névsora is  "veretes", hiszen Rakonczai Viktor, Gém Zoltán, Jánosi, Dandó Zoltán neve jól cseng a szakmában, és a Nagy Zoltán-Kálmán Tamás zeneszerző páros is jó munkát végzett - az utóbbiak Randevú című dalukat készítette, a hangszereléseknek a nagy része a Bördös Lajos nevéhez fűződik, és a Hollerung Gábort Liszt-díjas karmester is hozzátette a magáét a produkcióhoz.

Nagyon mély emberi problémákat feszegetnek

Feri a legszebb ünnep kapcsán elmondta, a karácsony eleve a szeretet ünnepe és jó lenne, ha egyszer már rend lenne a lelkekben. Nyílván ez egy hosszú folyamatnak lehet a vége, jelen pillanatban még csak a kezdete.

- Üzenem az embereknek, hogy szeressék egymást, ez nagyon-nagyon fontos és nem csak karácsonykor. Viszont ilyenkor egy kicsit érzékenyebbek erre az emberek és azért gondoltuk, hogy ezt most kell közölni. A dalainkban - 1-2 kivételével - nagyon súlyos és nagyon mély emberi problémákat feszegetünk. Szerencsére nagyon jó szövegíróink vannak, és azt gondolom, hogy az ő tollukból nagyon hiteles is ez.

Az énekes osztja azt a véleményt, hogy adni, kapni jó, amely kapcsán ő fontosnak tartja a személyre szabott meglepetések készítését.

- Minden karácsonykor készítünk egymásnak személyes ajándékot, tavaly egy dalt írtam Bettinek és énekeltem fel titokban, ő kis verssel kedveskedett nekem, azt gondolom, hogy ezek a legkedvesebb ajándékok. Bemenni egy bevásárló központba, az viszonylag  egyszerű és mi is szoktunk ilyeneket csinálni, csak vannak mellé olyan dolgok, amik igazán személyessé teszik éppen azt a táskát, vagy cipőt vagy akármit. - zárta szavait Feri, aki örömmel újságolta, hogy a december 22-ei Budapesti Olasz Kultúrintézetben megrendezendő karácsonyi, és januári MŰPA koncertjük egyaránt telt házas lesz, hiszen minden jegy elkelt.
 

- zene.hu -

[2010.12.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még