2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Akik Madonna dalát ültették át metálba - Nevergreen interjú
Ha Pünkösd, akkor metalfesztivál Csillebércen!
Ilyen még nem volt a RockinforM életében
Kapcsolatok
Nevergreen

Nevergreen: Mi természetesen nem adjuk fel

A Nevergreen nemsokára a korai anyagokat és bónuszokat, extrákat tartalmazó Imperium box-szal kedveskedik a rajongóknak! A január 7-ei lemezbemutatón lehet először beszerezni az anyagot. Matláry Miklós billentyűs adott hírt az eseményről.

- Lassan 1 év telik el az Új Birodalom megjelenése óta. Milyen visszajelzések jöttek a közönség és a sajtó részéről?
- A magyar metal helyzetéhez képest elért Nevergreen eredményektől függetlenül a Nevergreenben sokkal nagyobb potenciál van, az egyik legnagyobb a magyar metal zenekarok közül, ehhez képest viszont nem vagyunk elégedettek az elért eredményekkel, mert ez az egyik legjobb magyar metal zenekar külföldi mértékkel mérve is. Magyarországon a közönség általában azokat a zenekarokat hallgatja, akikről a média szól, a média meg azokról szól, akik már nagyon népszerűek, hogy eladhassa magát, így a kör bezárul. A Nevergreennek a zene minősége es eredetisége után az első 4 - 5 legnépszerűbb magyar metal zenekar között lenne a helye, főleg az ÚJ Birodalom CD után, ami az egyik legjobb magyar metal CD, ami valaha kijött, zeneileg es a megszólalásában is, mégis csak kb. a legnépszerűbb 10 között vagyunk ebben a műfajban. Ebben szerepet játszik több tényező, a média, az általa kinevelt közönség sajátságos ízlése, a gazdasági válságból következő inerció, ami a metal műfajban is csak a legnépszerűbb zenekarokat hajtja a népszerűség útján, stb. Mi természetesen nem adjuk fel, amíg ez a zenekar nem éri el azt a pozíciót ebben az országban, amit minősége után megérdemel. W.S. Churchill után "Never surrender".

- Hogy alakultak a koncertek, a nyári fesztiválok, mint pl. a Zentai Nyári Játékok?
- Minden nyári fesztiválon, melyen részt vettünk teltház vagy majdnem teltház volt, a Sziget volt ez alatt, de ott már sajnos magyar közönség alig van, a magyar közönségnek az a jegyár már sajnos nehezen kifizethető. Az egyik legjobb fesztivál a Hungary Open Air 2010  volt, így "én globál", nekünk is nagyon bejött, majdnem teltház előtt, a Lamb of Godon nem sokkal voltak többen este, mint rajtunk kora délután. 2011-ben is lesz Metalfest Hungary, ajánlom mindenkinek hogy jöjjön el, mert ilyen line-upot ennyi pénzért nem fog látni sehol máshol Magyarországon. A Zentai fesztivál Vajdaság/Délvidék legnagyobb magyar fesztiválja, nekünk tradicionálisan jó közönségünk van ott, segédszervezőként én is részt veszek ennek a fesztiválnak a szervezésében. A jövő évit már tervezzük, érdemes Magyarországról is eljönni rá, napi kb. 8000 ember van ott, es sok magyar ismert zenekar. A múlt nyáron majdnem minden nagyobb magyar fesztiválon ott voltunk, a jövő nyáron ott leszünk azokon is, amelyeken eddig nem. Van igény Magyarországon az ilyen súlyos, extrém hangzású, sötétebb metal zenére, nem forszíroznám annyira a Gothic metal kifejezést, mert a Nevergreen sokkal több ennél, eklektikusabb, es az utolsó CD, az Új Birodalom egy kifejezetten "modern" közepes vagy gyors tempójú lemez, persze itt is megvan a pár elmaradhatatlan súlyos lassabb téma - pl. A Holtak nemzete.

A legújabb anyagotok egy válogatás, ami 4 régebbi lemezt (köztük az Új Sötét Kort) és extrákat tartalmaz. Ideje volt már egy ilyen áttekintő anyagnak, nem igaz?
- Abszolút. A Nevergreen egy éve adta ki az Új birodalom CD-t, mely - mint mondtam - szerény véleményem szerint minden idők egyik legjobb magyar metal lemeze. Persze voltak negatív kritikák is, de ez normális, és mindenkinek megvan a demokratikus joga, hogy elmondja a véleményét, csak sokan ilyenkor elfelejtik, hogy ezzel magukat is minősítik. Volt pl. olyan kritika is erre a lemezre, hogy ismétli magát - ennek a megjegyzésnek a realitással nincs köszönőviszonya sem. Persze a Nevergreent mindig meg lehet ismerni, mint a Rammsteint is, de ettől egyedi egy zene. Néhányan a szövegeket kritizálták, ami egy abszurdum. Ezek túlságosan is metafizikus, "művészi", sokszor intellektuális szövegek, amilyenek a magyar zenekaroknál ritkán hallhatóak a metal műfajban. Valaki a neten orkok hordáiról írt, ami egy Nevergreen szövegben soha nem jelent meg, olvassatok el az Új sötét kor szívedben vagy az Új birodalom szövegeket, megtalálhatóak a neten, ezek magukért beszélnek. Elég sokat nevettem az ilyen kritikákon, evidens, hogy írójuk el sem olvasta a szöveget, es csak ahhoz hasonlíthatta egyes kiragadott szavak alapján, amit csekély műveltségével ismer - A gyűrűk urához, stb. Nagyon szép mese az, de mese és mi nem azon nőttünk fel. Én személy szerint E.A. Poe, Blake irodalmát jobban preferáltam. Mivel az Új birodalom csak egy éve jött ki, nem gondolom, hogy ez a zene már "kifutott" volna. Az utóbbi 4 évben 2 kitűnő CD-t adtunk ki, az Erős mint a halált es az Új birodalmat.  Természetesen megvan már az új CD anyaga is, de nem vagyunk hajlandóak évente 1 kitűnő CD-t kiadni, ami a jelen Magyarországi körülmények miatt nem jut el a közönséghez. A jelenlegi magyar marketing viszonyok között 2 évente 1 új stúdiólemez kiadását tartjuk optimálisnak, így a kovetkezo stúdió CD egy év mulva esedékes, és a Nevergreen Imperium Sötét szív klip végén, ami nemsokára látható lesz a youtube-on, és igen bombasztikus, van is utalás a címére. Az első 2 klasszikus Nevergreen CD-t mar regen terveztük kiadni, mert nagy igény van rá, mivel évtizedig nem lehetett kapni.

Kiadónknak a Hammer Records-nak hála, hogy megszerezte az Universal kiadótól a kiadás jogát. Közben az Amok es az Új sötét kor is klasszikussá érett, igy a Nevergeen közönségét egy 4 CD-s digital remaster újrakiadással tudjuk meglepni, Imperium címmel. Ez egy nagyon művészi, szép díszdobozban kerül a boltokba, minden CD 80 perc zenével, full reloaded, vagyis a 4 első CD mellett rengeteg bonus track szerepel, kiadatlan stúdió, élő, demó felvételek, az éj szeme CD híres szegedi komplett demója, mely egyesek szerint jobban szól, mint a stúdió CD, az Éj szeme szerbül, stb. Természetesen mind digital remaster, melyet a Zentai Chainroom stúdióban csináltak, ahol az Új birodalom lett felvéve. A remaster nagyot dobott az első 4 CD hangzásán. Természetesen csodát nem kell várni, de határozottan ércesebben, erőteljesebben szól. Ez egyben egy történelmi visszatekintés is a Nevergreen munkásságára, az utóbbi másfél évtizedre. Erre a kiadásra régóta igény van a régi Nevergreen közönség soraiban, és azóta több új generáció nőtt fel, akik ezeket a Nevergreen ősslágereket még nem hallották - hozzájuk is el szeretnénk juttatni a Nevergreen történelmet, az olyan dalokat, mint az Amok, Sötét Szív, Húszerezr év hiába, A harang értünk szól.

- Kövessétek a Nevergeen honlapot - www.nevergreen.hu - és főleg a hivatalos Nevergeen facebook oldalt, ott naprakész infók vannak az Imperium Box megjelenéséről meg a Nevergeenről. A facebookon van az Imperium lemezbemutató esemény is, linkekkel, klipekkel, régiekkel és újakkal, lehet rá csatlakozni, meghívni az ismerősöket, megosztani, ha valaki úgy gondolja hogy ez a metal zene ezt megérdemli. Az Imperium lemezbemutató 2011. január 7-én lesz a Club 202-ben (ex-Wigwam), 2 vendégzenekarral, a Tűzmadárral  és a Kerecsensólyommal, kapunyitás 20 h. A Hammerworld decemberi - januári számában találhattok ajándék jegyet a lemezbemutatóra, az Imperium Box a lemezbemutatón lesz eloszol megvehető, aki a helyszínen megveszi, ezzel ingyen belépőt is kap a koncertre. A boltokba a lemezbemutató után kerül, januárban. Ezt a zenét azért játszuk, mert szeretjük es nem bírunk nélküle létezni, és a közönség miatt, nem haszonból.

- Hogy választottátok ki a januári koncert előzenekarait?
- A Tűzmadár zenekarral már régóta baráti a kapcsolat, ez értelemszerű volt, a Kerecsensólyomot  beajánlották a barátaink, es szimpatikusnak találtuk a csapatot. Nem gondolom, hogy feltétlenül olyan zenekarok kell, hogy szerepeljenek egy koncerten, melyek hasonló stílust képviselnek. Így az esemény még érdekesebb is lehet, a prog metal es a folk metal hallgatóságához is eljuthat a Nevergreen GOTHIC Power Doomja és fordítva, a Nevergreen hallgatóságához a másik 2 irányzat.

- Mekkora repertoárral készültök a bulira?
- A repertoár akkora lesz, amekkorát az idő megenged: valamivel többre számítunk, mint 2 óra, de 2 óra minimum meglesz. Nagyon nehéz volt kiválogatni a 4 CD-ről a legjobb számokat, hiszen a még nagyon is aktuális Új birodalom kötelező dalait is játszani kell, mint a Most és mindörökké, Fehér orosz, Az elveszett világ gothic-ride metal, a Frozen, A szerelmed vágya vér, viszont a hangsúly az első 4 CD-n kell hogy legyen, mivel ez Imperium  lemezbemutató, így persze lesz Sötét szív, Húszezer év hiába, Gótikus erotika, A harang értünk szól, Furor Christiani, Mindörökké, Új sötét kor a szívedben stb.  és pár dal az Ősnemzésről az Erős, mint a halálról. Mindenki készüljön egy ultra metal hangzásra, és 2 óra metal lavinára a fülekbe és az agyakba valamint a tudatalattiba. Nuclear metal Imperium  Mindenkit szeretettel várunk. Non omnis moriar.

– TZ  –

[2010.12.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még