2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hegyalja Fesztivál 2005 - soknapi élménybeszámoló
Hegyalja Fesztivál 1. nap - csütörtök
Hegyalja Fesztivál 2.nap, péntek
Kapcsolatok
Mezőtúr, Városi Strandfürdő

Világsztárokat ígérnek az idei Wan2 és a Hegyalja Fesztiválra

Az idén is a zenei sokszínűség jellemzi az  immár hagyományos kelet-magyarországi fesztiválokat. A nyári mezőtúri Wan2 és a tokaj-rakamazi Hegyalja fesztiválok előkészületei már javában zajlanak.

A mezőtúri, sorrendben tizennegyedik fesztivál június 28-ától július 2-áig tart. Az évtizedes hagyományoknak megfelelően a főszereplő továbbra is a rockzene, de természetesen más műfajok kedvelői is találnak kedvükre való kedvenceket a három színpad, illetve a kísérőesemények programjában.

A Wan2 Fesztivált, illetve 1993 óta évről évre megrendezett jogelődjeit a hazai élmezőny mellett olyan világsztárok fellépései jellemzik, mint egyebek közt a Sepultura, a Soulfly, az Anthrax, az Apocalyptica, a Toy Dollz, a Freestylers. A szervezők ígérik: 2006-ban sem kell kisebb nevekkel beérniük a rockrajongóknak.

A július 12-e és 16-a között megrendezendő Hegyalja Fesztivál évekkel ezelőtt kivívta "a vidék legnagyobb fesztiválja" rangot mind a szakma, mind a közönség körében. Az idén várhatóan a tavalyi 51 ezres nézőszámot is túllépi Felső-Tisza-parti rendezvény, ahol fellépett már egyebek közt a Clawfinger, a Kosheen, a Transglobal Underground, az E-Z Rollers és más neves előadók, és természetesen a hazai kedvencek közül is évről-évre megfordulnak itt a legfontosabbak.

Az idei fellépők kiléte még nem ismert, de a menedzsment ígéretes tárgyalásokat folytat.

A zenei és kulturális programokon túl mindkét fesztivál vonzereje a kitűnő környezet: Mezőtúron a Városi Strand ad helyet a rendezvénynek, ahol a tulajdonos önkormányzat komoly beruházásokat végez, egyebek közt bővül a medencék mérete; Hegyalját pedig nem kell bemutatni, hiszen a világörökség részéről van szó, ahol a Kölcsey-t is megihlető kiváló nektár terem - tehát a fesztivál vendégei részére egy kellemes nyaralás feltételei is adottak.

A tehetséggondozást továbbra is missziójának tekinti mindkét fesztivál, ennek jegyében február közepétől március végéig várják zenekarok, dj-k jelentkezését, mint ahogy a civil szervezetek jelenlétét is pályázati úton biztosítják.

2006-ban a tavaly jól bevált "kombinált bérlet" ismét kapható lesz, azaz aki mindkét fesztiválon részt kíván venni, jelentős kedvezménnyel válthatja meg belépőjét.

[2006.02.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még