2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Álmomban ABBA-t láttam… - a győri szuperkoncertről
A visszaszámlálás elkezdődött!
Az ABBA csoda kitárta kapuit! - a helyszínről jelentjük
Képgalériák
AbbaWorld képekben
AbbaWorld megnyitó, Győr
Kapcsolatok
ABBA
Kapcsolódó események
AbbaWorld Karaoke Döntő
[2011. március 5.
szombat 17:00]
ABBAWORLD, multimédiás interaktív kiállítás
[2010. december 4. 00:00 - 2011.00.0. ]

Tudj meg mindent az ABBAWorld-ről! Jön a Karaoke Döntő!

Az ABBAWORLD az egyetlen hivatalos kiállítás, amelyet az ABBA tagjai is támogatnak. A kiállítás egy lenyűgöző zenei és nosztalgiautazás, amely újra felpezsdíti, táncba viszi a világot interaktív és audiovizuális kiállításelemeivel.

Szombaton eldől, ki nyeri meg a Karaoke Döntőt! Szurkolj Te is a helyszínen, ahol a háziasszony szerepét Csepregi Éva tölti be!

A legendás hangzás világába 16 állomású körutazáson keresztül vezet az út!

1. A bejáratnál egy hatalmas ABBAWORLD falnál fényképezkedhet a rajongó, ami rákerül a „Barátok falára”, és örök nyomot hagy az ABBAWORLD történetében.

2. A korai éveket nosztalgikus emlékeken ismerhető meg, milyen volt Agnetha, Björn, Benny és Anni-Frid az ABBA a sikertörténet, illetve a zenekar megalakulása előtt.

3. Egy ABBAWORLD kisfilm bemutatja, mi is az az ABBAWORLD, hogy is kapcsolódik a látogató az ABBA- történelemhez.

4. A Waterloo terem hangulata az átütő sikert prezentálja. A látogatót megérinti az Eurovíziós Dalfesztivál dicsőséges győzelmének bizsergető érzése. Az együttes a Waterloo című zeneszámmal beírta magát a zenetörténelembe, megismerték az egész világot és világ is megismerte őket, óriási sikert arattak. A négy fellépő ruhán kívül egyéb eredeti emléktárgyak is megcsodálhatók. A rajongó tesztelheti az ABBA- tudását az ABBA Quiezen. Megismerhetik Stickan Andersont, az ABBAWORLD managerét is.

5. Igazi szentélybe nyerhetnek bepillantást a rajongók. Kinyílik a híres írókuckó ajtaja. A Viggső terem azt a különleges atmoszférát érzékelteti, amiben a hatodik érzékkel írt dalok megszülettek. Itt készültek a slágerek. A Mamma Mia, a The Winner takes it all, a Super Truper és a többiek.

6. A Polar Stúdió az a valódi hangmérnök iroda, ami a dalokat a sikerig repítette. Ez a terem az eredeti elemek felhasználásával lett kialakítva. Itt maga a látogató is újrakeverheti a slágereket. Inspiráló szellem lengi át a termet.

 7. Az ABBA sikere több aranylemezben is formát öltött. Ebben teremben a lemezeken kívül a kultuszművekké ért albumok is megtekinthetők, valamint 50 díj és elismerés, és nyolc eredeti fellépő ruha, amik még mindig régi pompájukban csillannak meg a látogató előtt. Négy exkluzív interjúba is belenézhet a rajongó.

8. A következő terem sem szakad el persze az albumoktól, sőt! Innen a rajongó egy személyes tárgyat is haza vihet, hiszen egy ABBA lemezborítóra varázsoljuk rá a saját fotóját egy különleges technikának köszönhetően. Alig hisz majd a rajongó a szemének, hogy szerepel egy ABBA lemezborítón.

9. Minden értékes mű megszületésekor a kulisszatitkokat homály fedi, a néző és a hallgató előtt láthatatlan marad. De nem az ABBAWORLD-on! Ebben a teremben bepillanthat a rajongó a színfalak mögé, ott találja magát a backstage-en. Láthatóvá válik, hogy készült az ABBA film, miként készültek és tervezték a jelmezeket, milyen volt a popikonok öltözője, hogy vették fel a videókat.

10. Egy újabb örömteli pillanat marad meg örökre. Egy valódi ABBA klip vendégszereplője lehet a látogató a blue blox technikának köszönhetően. A vidám zeneszámok majd hamisíthatatlan buli táncot hoznak ki a rajongóból.

11. És végre a rajongó is dalra fakadhat! A karaoke szobában a legjobb ABBA- slágerekre énekelhet a rajongó. Persze a karaoke jellegéből adódóan pontozza a berendezés az elért eredményt.

12. A turnék vad világával is megismerkedhet a rajongó. Az ABBA tagok izgalmas popéletének része volt a turné, ahol mindig volt valami különleges, vagy épp váratlan esemény. A turnék alatt gyűltek a személyes emlékek, amiket eddig Björnék féltve őriztek, de most a rajongók elé tárják. A csapat tagjai személyes választották, válogatták ki a kiállításra az emléktárgyakat. Fényképek, bejegyzések, dátumok, turnéidőpontok…

Olvasd el a megnyitóról szóló írásunk is!

13. A háromdimenziós holografikus technika borzongató élményben részesíti a rajongót. Játszva térrel és idővel egy pillanat alatt visszarepül a látogató a retró korszakba, egy színpadra léphet rajongása tárgyával, az ABBA együttessel. Egyedülálló alkalom, hogy ötödik tagként maga mellett láthassa a sztárokat.

14. It’s partytime! Most kiderülhet ki a parketta ördöge. A látogató a Dancing Queenre bulizhat egy táncszőnyegen, a berendezés pontozza a koreográfiát.

15. A nosztalgiautazás utolsó állomásán az ABBA utáni élet tárul a rajongó elé, hogy élnek a csapattagok az ABBA után, mi lett a sok dicsőséges sikerből. Miként dolgozta fel és színezte újra a világ az ABBA- varázst. A Mamma Mia! minden idők legsikeresebb musicale és mozifilmje lett.

16. Az ABBAWORLD Shopból mindenféle helyes, kedves relikviát vihet haza a rajongó.

Hogy marad az ABBAWORLD örök emlék? A belépőjeggyel! Lapozz a következő oldalra!

[2011.03.04.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
palackOrr 2011.02.28. 16:05 • [10]
Vilmos esküvője.. Említettek már ott Paul McCartney-tól Elton John-ig mindenkit, de egy ABBA összeállás tényleg nagyot ütne :) De akkor a helyükben már valami Svéd ünnepen lőném ezt el, hamár valaha is hajlandók összeállni, bár tény hogy a britek rajongása repítette őket a világhírnévbe
Rizibizi 2011.02.28. 13:19 • [9]
Jó lenne ha össze állnának...
De maradjunk a biztosnál, az ABBA World-nél.
Kár hogy a 30%-os kuponról lecsúsztam, de ettől függetlenül szerintem elnézek, főleg hogy a ABBA wolrd-ös belépővel ETO területén további kedvezményes dolgokat lehet igénybe venni, vagy ha azt kihagynám akkor irány a szép város és szétnézek rendesen Győrben.
Előzmény: lisaumbrell • 2011.02.23. 16:58 • [8] • Előzménykövetés 
lisaumbrell 2011.02.23. 16:58 • [8]
Valahol azt olvastam, hogy Vilmos herceg esküvőjére fognak összeállni, de hivatalos források még ezt sem erősítették meg egyenlőre. Mindenfélét cikkeznek...
Előzmény: palackOrr • 2011.02.23. 15:55 • [7] • Előzménykövetés 
palackOrr 2011.02.23. 15:55 • [7]
De az csak a musical, azért az nem ugyanaz mint a koncert. Állítólag egy dalra össze fognak majd állni valamikor. Arra nagyon kiváncsi leszek
Előzmény: lisaumbrell • 2011.02.23. 15:11 • [6] • Előzménykövetés 
lisaumbrell 2011.02.23. 15:11 • [6]
Volt egyébként Mamma Mia koncert az arénában. Megleszünk 8-an is :) Csak 10 főre már járt volna a csoportos kedvezmény... jó szórakozást nektek is ;)
Előzmény: palackOrr • 2011.02.23. 13:26 • [5] • Előzménykövetés 

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még