2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ötven éves a népszerű zenei magazin
Zenerégész: január 12-én ünneplik születésnapjukat
Nap videója: egy igazi megasláger 1991-ből
Ötven éves a Roxette énekesnője - érdekességek a svéd bandáról
A Fidesz 1990-ben erre szavazott! - videóval
Kapcsolatok
Roxette
Kapcsolódó események
Roxette az Arénában
[2011. június 1.
szerda 20:00]

A Roxette Budapesten kezdi a júniust

Az elmúlt 20 év legsikeresebb európai bandája visszatér! A Roxette pár napja jelentette be 2011-es világkörüli turnéját, amelynek Budapest is a része. Tavasszal kezdtek Oroszországban és 4 kontinenst turnéztak végig az év folyamán. Hazánkban 2011. június 1-én lépnek fel a Budapest Sportarénában.
 

A Roxette – Marie Fredriksson és Per Gessle – Svédországból indult a 80-as évek végén. Popzene volt a játékuk, céljuk pedig a világ meghódítása.

33 slágerlistás kislemezzel és több mint 75 millió eladott albummal a hátuk mögött nyugodtan kijelenthetjük, a céljukat elérték. És még nincs vége!

Marie Fredriksson súlyos betegségéből, az agydaganata utáni gyógyulást várva, a csapat az elmúlt időszakban a visszatérést készítette elő, amely 2011-ben egy új album formájában és egy világkörüli turnéval veszi kezdetét. 

A Roxette a nemzetközi porondon 1989-ben tűnt fel The Look című dalukkal, amit a következő évben az It Must Have Been Love világsiker és a multiplatina státuszt elért Joyride album követett, az első világkörüli turnéval együtt. Az utána következő 10 évben pedig folyamatosan slágerlistán voltak a világ valamelyik pontján.

A Roxette 1996 - 1997-ben egy picit megpihen, amíg Per és korábbi bandája, a Gyllene Tider svéd zenetörténelmet ír visszatérésével, a legnagyobb svéd jegyeladást produkáló turnéval és válogatásalbumával.

A Roxette 98-ben ismét munkába áll, novemberben megjelentetik hatodik albumukat, Have A Nice Day címmel. A visszatérés jól sikerül, az album friss és lendületes, a Wish I Could Fly kislemez európai slágerré válik, amit az Anyone, a Stars és a Salvation követ. Per és Marie az év nagyobbik részében világkörüli promóciós turnén vesz részt. Új évezred, új év, új dalok. A Roxette elkezdi rögzíteni Room Service című albumát Stockholmban.

Az új album 2001-benjelenik meg , A The Centre Of The Heart, a Real Sugar valamint a Milk And Toast And Honey kislemezek rádiós slágerré válnak nem csak Európában, hanem Dél-Amerikában is. A Roxette óriási sikerű európai turnéra indul.

A Roxette éppen a turné további részére és egy új válogatás megjelentetésére készül, amikor Marie összeesik otthon. Kórházba szállítják és diagnosztizálják az agydaganatot. Sikeres műtétet hajtanak nála végre, és pár héttel később már elég erősnek találja magát ahhoz, hogy a maradék vokál részt felénekelje a The PopHits válogatáshoz. Marie betegsége miatt a Roxette gyakorlatilag leáll. Per sikeres szólóalbumot ad ki, és régi csapatával, a Gyllene Tiderrel dolgozik. 2006-ban, a Roxette indulásának 20 éves évfordulóra egy 4 CDs és 2 DVDs szett jelenik meg The RoxBox címmel, amely a legnagyobb slágerek mellett kiadatlan felvételeket, demókat, koncertfelvételeket és videókat tartalmaz.

2009 tavaszán Per európai turnéra indul, ahol saját szóló számait és a legnagyobb Roxette sikereket adja elő. A rajongók legnagyobb örömére Marie Amszterdamban két szám erejéig színpadra lép Per koncertjén.

Nem sokkal ezután a rajongók álma valóra válik, a Roxette bejelenti, hogy folytatják és Night Of The Proms turnéval 42 koncertet adnak Európában. Az óriási siker arra sarkallja a csapatot, hogy elkezdjenek dolgozni egy új albumon.

Svédországba hazatérvén folytatták az új CD felvételét és ezzel egy időben megkezdték a 2011-es világkörüli turnét, amely állomásai között sokak örömére Budapest is megtalálható! 

- zene.hu -

[2011.05.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még