2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Még nagyobb, még látványosabb: a Hyperspace előre menekül a válságból
Mi az az Undergroundface? Eláruljuk!
A Balaton Sound legerősebb napja - vasárnapi ajánló
Rajzold újra a Plus 8 logóját!
Time Machine Special: Elektronikus Zenei Fesztivál Székesfehérváron
Ütős buli a Timemachine első állomásán!
Paul Kalkbrenner
Zamárdi Calling - Jövőre is!
DPU nyitóhétvége, első nap: Danny Howells
Kapcsolatok
DJ Budai
Richie Hawtin
Paul Ritch
Paul Kalkbrenner
Felix Kröcher

Parádé nélkül is Bónusz fesztivál

Bónusz fesztivál. Ez a név sokáig össze volt fonódva a Budapest Parádéval, de miután 2007-ben volt az utolsó Parádé, így a Bónusz elvesztette a felvonulás hivatalos after parti szerepét és helyette egy teljesen új koncepció kezdett el köré épülni. Ez már tavaly is megfigyelhető volt (eltűnt a Paradé jelző a rendezvény nevéből) idén viszont már a szokásos augusztus utolsó szombatjai dátum is eltolódott október közepére, pontosan 16-ára.

Hogy mivel is járt ez? Új helyszín amelyet a Hungexpo bizonyított ami korábban már több nagyobb rendezvénynek is helyet adott, mint pl. Mayday. Továbbá a idén 4 helyszínen folyt egyszerre a buli: egy techno , egy house, egy trance és egy csak magyar dj-ket felvonultató szabadtéri helyszínen. Így mindenki megtalálhatta a saját maga kedvencét.

A techno aréna kapta a legnagyobb helyszínt a G pavilon személyében. A dj-k listájára sem lehetett panasz, hiszen a deadcode dj-k mellett, olyan világsztárok tekerték a potmétereket, mint a francia tech-house mágus Paul Ritch, a filmsztárrá avanzsált Paul Kalkbrenner, az angol techno producer The Advent, a hard techno dj-ből techno dj-vé "visszalépő" Felix Kröcher és persze az est legnagyobb alakja a kanadai/berlini minimal techno nagyágyú Richie Hawtin.

Rich belekezdett...

Az este zenei íve tehát adva volt, amelyet Paul Ritch kezdett el, a rá jellemző tech-house-val rendesen megmozgatva a közönség lábait és persze kezeit. Őt Kalkbrenner követte, akire (természetesen) teljesen megtelt a csarnok. Őtőle nem maradhattak el a régi zenéi mellől a Berlin Calling slágerei sem, mint pl az Aaron vagy épp a sokáig rádiós listákat döntögető Sky and Sand.

Az est csúcspontja azonban csak ez után jött. Richie Hawtin, akinek a neve több mint fogalom, hiszen a '90-s években a Plastikman név alatt kreált zenéi hatalmas befolyással volt az akkori zeneiségre és sokan tartják többek között ez miatt is őt a világ legjobb dj-nek. Szettje végig feszes minimal techno zenékből épült fel amit persze még tovább emelt saját vizuál felelőse, Ali Demirel.

Őt Cisco Ferreira, avagy The Advent követte igazi "kalapálós" technoval. Ő már sokadjára járt hazánkban, azonban live-ját nem lehet megunni a pörgős mivoltja miatt. Akinek még volt ereje utána is a boogiehoz azt Felix Kröcher táncoltatta meg egy felemás szettel. Mixének első fele vérbeli techno, még második fele inkább progisabb techesebb beütésű dolog volt. Egyik legemlékezetesebb pillanat a szettjében a zárás volt, mégpedig a Dj Rolando féle technohimnusszal, a Jaguarral.

Régi táskájában kutatott Dj. Budai

Az 1-s számú arénát pedig "szokásos" módon Imá bá, azaz Dj Budai zárta. Természetesen most deepes énját a háttérbe szorította és előkereste régi lemezes táskáját, ahonnét előszedett egy két igazán csemegének minősülő techno muzsikát.

Az F pavilonban helyet kapó house arénáról és a kapó trance-ről C-ben helyet sajnos keveset tudok csak írni, mivel mindkettőben csak átfutó jeleggel voltam. Azonban az a kis részlet amit Mark Knight-ból, Guy Gerberből és az Above & Beyond trióból, azaz duóból hallottam (hiszen csak ketten voltak itt) mind említésre méltó volt.

Bosszúság is akadt

Azonban megint voltak olyan hibák, amiket kis odafigyeléssel korrigálni lehetett volna. Az egyik a bejutás ami Magyarországra oly jellemző mód megint katasztrofális volt. Én magam körülbelül 2 órahosszát álltam sorban (egyet a fémdetektoros kapuig, a másik órát pedig a VIP/Sajtós sorban), amit többek között én is elfogadhatatlannak tartok.

Az előre beígért fény és látványelemekből sokmindent nem kaptunk, ráadásul a hanggal is voltak problémák. Összességében azonban aki ott volt, nem bánta meg, mert zeneileg nagyon magas színvonalat képviselt a rendezvény. Ráadásul a tömeg is teljes mértékben képes volt átvenni a dj-k által diktált tempót.

Mit is lehetne írni zárszóként: Jövőre ugyanitt, ugyanekkor :)

–  Fekete Lajos –

[2010.10.18.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
sajtang 2010.11.03. 13:40 • [1]
Akinek kevés lett volna a Mark Knight a bónuszon, pótolhatja a winterfesten az elmaradásait. Fb-on megtaláljátok az eventet keresés>..:::Njoyservice Winterfest:::..>majd keresés
csatlakozzatok ;)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még