2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Fotók Ozzy Osbourne budapesti koncertjéről
Ropogós csokivilág - Egy Kiss Erzsi Zene lemezbemutatóján jártunk
Klasszikus zene és progresszív rock: After Crying a Hajón
Royal Flush Fesztiválturné / turnénapló
Ryan Davis live a Corvintetőn
Vége a 2010-es Zöld Pardon fesztiválszezonnak
Képgalériák
Fiatal zenekarok a Kék Yukban
Kapcsolatok
Morze
Csakazértis
Stopyt
Alias

Fiatal zenekarokat néztünk meg a Kék Yukban

Meghívást kaptunk a Kék Yukba, ahol több fiatal (és számomra még ismeretlen) zenekart is meghallgathattunk.

A helyet elsőre kicsit nehéz volt megtalálni, többen is bolyongtunk, míg sikerült meglelni a bejáratát, de végül sikerült.

A berendezés számomra kissé eklektikus volt, hiszen a nagy kanapék és egyéb ülő alkalmatosságok - melyek egyébként  kényelmesek voltak - mellé látványra nemigen illenek oda az uv fényben világító fehér műnövények; a színpad mérete elégséges volt, ahogy a led-es világítástechnika is. A büfé áraira sem lehetett panasz.

A szervezéssel már nem voltam ennyire elégedett, mivel mi úgy mentünk oda, hogy 21 órakor kezd majd a Morze, aztán volt egy kósza hír, hogy mindez éjfél körülre tolódik, és végül fél kettő magasságában kezdtek el játszani - így a csúszás is elég sok volt az este folyamán.

Végül aztán elsőként az Alias nevezetű banda kezdte meg az este koncertjeinek sorát. A csapat egyik különlegessége, hogy női gitárossal dolgoznak, zenéjük tetszett - de ezen az estén mégsem volt tökéletes; sajnos az énekesük hangja, vagy inkább énektudása nem igazán nyerte el a tetszésemet, a koncert utáni beszélgetésből kiderült, hogy Őket is zavarhatta, hogy a sok csúszás ellenére ebben az időben még valóban kevesen voltunk és nehéz úgy 100%-ot teljesíteni, ha szinte üres a nézőtér. Tehát ezen benyomásaim betudhatók a körülményeknek is, hiszen most láttam és hallottam Őket először színpadon.

Egyébként az interneten nemsokára letölthető lesz új lemezük, azt hiszem október 15-től. Az internetes oldalukat megnézve tetszetős, hogy grafikák formájában jelennek meg a tagok képei, negatívum, hogy sem zenéjük nem hallható, és infók nincsenek fent a zenekarról.

Alias

Az este második fellépője a STOPYT csapata volt, akiken már látszott, hogy sokkal profibban és régebben zenélnek, ekkorra pedig már a terem is megtelt közönséggel. Zenéjük igazi extrém, hörgős, bólogatós metál, varacskos disznó stílusban.

Első négyszámos albumuk 2006-ban jelent meg, valamint a Metal Hammer 2007 novemberi válogatás lemezére is felkerültek, továbbá a Depresszió 2007-es őszi-téli turnéjának előzenekaraként is szerepet kaptak. Első igazi nagylemezük 2009-ben jelent meg „Best Before End” címmel.

Tehát mint mondtam, nekem bejött ez a stílus és a banda is. Külön öröm volt - ami a fényképeken is látható -, hogy az énekesük szinte az egész koncerten végig guggolt két hordón - ami elválasztotta a színpadot a küzdőtértől -, és folyamatos kontaktusban volt a közönséggel, sőt egy-két számnál még a mikrofont is átnyújtotta az ott állónak egy-egy közös hörgés erejéig.

Stopyt

Az este harmadik és egyben fő fellépője a Csakazértis elnevezésű banda volt. A zenekar 2001 októberében alakult, így idén már 9-dik születésnapjukat ünnepelhették. Zenei stílusukat tekintve (rap&roll), ami ötvözi a keményebb metál, a klasszikus rock, és néhol a rap elemeit is.

Részt vettek már több tehetségkutató versenyen, valamint két országos turnén is jártak a Junkies vendégzenekaraként. Első lemezük, a „Szigorú, de igazságtalan” 2005-ben jelent meg. A koncertjükön nagyon jó hangulat volt és valóban kitűnően ötvözik a különböző stílusok adta lehetőségeket.

Csakazértis

Az este zárásaként a Morze zenekar lépett színpadra. A csapat 2009 őszén alakult, de a tagok évekkel korábban már sokat játszottak egy színpadon, fesztiválokon, de más-más formációkban is, és így találtak egymásra a tagok. 2009 tele és 2010 eleje folyamatos próbákkal és felkészüléssel telt a csapat számára, majd idén februárban debütáltak a Dürer kert színpadán az Emergenza tehetségkutató koncertsorozat keretei között.

A koncert után felgyorsultak az események, márciusra elkészítették első 5 dalt tartalmazó kislemezüket „Árral szemben” címmel. A zenei anyagot, egy videóklip is követte „Élj” címmel, ami szélesebb körben is ismerté tette a zekekart. A következő fellépés egy teltházas buli volt, szintén itt a Kék yuk-ban, több együttes társaságában. Koncerteztek még a Diesel klubban és az A38-on is. Zenéjük magyarul éneklő rock and roll (trió), funky és downrock betétekkel.

Idén több klip is készült, például a „Cirkusz” c. számhoz, valamint az A38-on adott koncerten készült felvételek is láthatóak weboldalukon: a www:myspace.com/morzezenekar. Érdemes megnézni! Egyébként ezen az estén Ők voltak azok, akik láthatóan teljesen szívből és szeretetből zenéltek.

Morze

Sajnos a zenekart is utolérte az est rossz szervezése, hiszen mint írtam, Ők kb. fél kettő-kettő körül léptek színpadra és sajnos a közönség sorai is megritkultak ekkora - amiről persze nem tehettek -, így ez egy picit visszaköszönt a koncerten is.

Mivel Ők voltak a legfiatalabb banda az est fellépői közül, így egy hosszabb cikket és fotókat is szeretnék róluk készíteni és jobban megismerni a tagokat. A számaik és szövegeik is nagyon tetszettek, pl. a Cirkusz c. számé.

A csapat egyik tagjának a hétvégén volt a születésnapja, így talán a legnagyobb ajándék egy zenész számára, ha a szülinapján felléphet és zenélhet. Saját hitvallásuk szerint: „Elsősorban koncertbandaként fogunk elhíresülni, hiszen mindhárman az élő zene szerelmesei vagyunk. A világsztárságnál többre tartunk egy jó koncertet, ahonnan mindenki felejthetetlen élményekkel megy haza”.

Ez a kijelentésük nagyon szimpatikus és ezt az A38-as koncerten már láthattam is tőlük.

Sok sikert, és remélem még nagyon sok koncerten találkozhatunk velük az elkövetkező években és még sok új dalt is készítenek számunkra.

-BK-

[2010.10.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még