2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Nyári Károly
Kapcsolódó események
Nyári Károly: Love Story - Koncert Show
[2010. szeptember 22.
szerda 20:00]

A legtöbbet játszott filmzenék 1. - a remekmű 1993 óta tuti nyerő

Nyári Károly eddig " csupán" fellépésein lepte meg a közönségét filmekben felcsendülő zenével, most azonban a kiváló zongorista vállalta, hogy hétvégéről-hétvégére ajánl lapunk olvasóinak egy-egy filmes csemegét. Jó szórakozást kívnunk.

A 2010. szeptember 22-én megrendezésre kerülő koncert eddigi pályafutásom legfontosabb állomása. Attól kezdve, hogy kisgyermekként megtettem az első lépéseket a zongora és a világot jelentő deszkák felé, mindig vágytam rá, hogy egyszer elénekeljem a magyar könnyűzene legnagyobb legendáinak halhatatlan slágereit.

Neves előadók, művészek, hangszerelők adják művészetüket ehhez a koncerthez, hogy ezek a legendás slágerek, mintegy nemzeti kincsként „magyar standard” számokként megszólalhassanak.

A zenei összeállításból nem hiányozhatnak majd a magyar filmzenék sem,melyek megszólaltatásához a zenei élet legkiválóbb előadóit vendégművészként hívtam meg erre az estére.

1993. a magyar filmzene szempontjából is igen fontos évnek számít.

Dés és Bereményi nagyot alkotott

A Sose halunk meg! egy 1993-ban bemutatott színes, magyar játékfilm Koltai Róbert rendezésében, mely a modern magyar filmgyártás egyik legnépszerűbb és legsikeresebb alkotása.

A film főcímdala, a Nagy utazás – Dés László és Bereményi Géza dala, Presser Gábor előadásában – a legtöbbet játszott magyar fimzenévé vált.

A Nagy utazás nem csak a közönség,hanem a szakma elismerését is kivívta. Elnyerte a Filmkritikusok, a Mahasz Aranyzsiráf és az Artisjus-Huszka Jenő díj-Az év zeneszerzője kategóriában adható díját is.

Dés Lászlóval a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatóriumban ismerkedtem meg. A jazz-ben szerzett tudását a popzenében is kamatoztatja, igényesebbé téve a könnyedebb műfajt.

Fő hangszere a szoprán szaxofon, érzékeny "szubjektív hangja", improvizációs dallamvezetése összetéveszthetetlenné teszi játékát. Dés László azon kevesek egyike, akiket a szakma, a kritikusok és a közönség is egyaránt magasra értékel. És egyáltalán nem ok nélkül.

A szeptemberi nagykoncert végleges zenei anyaga még nem alakult ki teljesen, egy azonban egészen biztos, a Nagy utazás dallamai felcsendülnek a MÜPA koncettermében,remélem a közönség nagy örömére. 

[2010.08.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még