2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Aki eljön hozzánk, ne hagyja otthon a fürdőruháját!" - interjú az EFOTT egyik fő szervezőjével
Képek a 2010-es Balaton Soundról
Az ország legnagyobb hallgatói bulija: EFOTT 2010-ben is
Születésnapi Ladánybene 27-megabuli az EFOTT-on
"A fesztiválszervezők kezében nagyon nagy a felelősség!” - interjú Berger Dalmával
Negyedszerre is sikeres lett a Balaton Sound: 88 ezren Zamárdiban
"Tudják, hogy a fesztivál az egyik legnagyobb kincsük" - Az újvidéki EXIT-en jártunk
Videók és képek a 2010-es Exit Fesztiválról
A Part Fesztivál szervezői kártalanítást ígérnek - megszólal az egyik programszervező
Az EFOTT-on debütál a 30Y Pécsi Tudományegyetemről írt dala
Képek a 2010-es Rockmaratonról
Képgalériák
EFOTT 2010 - 1. nap
Kapcsolatok
EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója)
Kapcsolódó események
EFOTT 2010
[2010. július 13. - 18. ]

Együtténeklés a forróságban az EFOTT első napján

Az EFOTT fesztivál második napja (hivatalosan az első) is sok izzadással, nagy melegben telt. Az üres sátorhelyek szinte teljesen elfogytak, az aznap érkezőknek már kemény feladat volt egyáltalán helyet - árnyékosat meg főleg - találni.

Az esti koncertek már hoztak némi enyhülést, legalábbis az időjárás szempontjából. A zenekarok ugyanis erőbedobással, lendülettel nem spórolva igyekeztek a lehető legjobbat kihozni magukból.

Az átlagos koncertidőpontnak megszokott fél nyolcas kezdéskor általában körülbelül „félháznyi” közönség lelkesedett a színpadoknál. A Pepsi nagyszínpadon a Bikini - fesztiválhoz méltóan legnagyobb slágereivel - mindenféle korosztályt meg tudott szólítani. Elhangzott például a „Közeli helyeken” (kisebb csúszkálással), az igencsak aktuális „Részegen ki visz majd haza” című örökzöldjük, zárásként pedig a „Mielőtt végleg elmegyek”. Jó hangulatú, együtténeklős koncert volt.

Ezzel párhuzamosan a Suhancos-HÖOK Táncdalsátorban a Paddy & the Rats húzta a talpalávalót – szó szerint. Igazi „kemény” kocsmai mulatós, méghozzá ír-skót alapokon. A három gitár és dob mellett az autentikus hangzást biztosította még a hegedű és a tangóharmonika is. A megérdemelt visszatapsolásra egy jól felpörgetett „Cotton Eye Joe”-val köszöntek el. Ennél a sátornál szépséghibaként róható fel, hogy a Rádió 1-es bulihangok odaszűrődése zavaróan hatott.

Az este egyik legjobban várt koncertje volt a Depresszió bulija a DJuice színpadán. Némi késéssel, de annál nagyobb lendülettel csaptak a húrok közé, s a kezdetben elég rosszul érthető ének is kitisztult a második-harmadik számra. Headbang-rekord felállítással és vezényelt pogóval hergelték még jobban a nagyérdeműt, majd arra is sikerült rávenniük őket, hogy guggolásból vezényszóra ugorjanak fel, kezdjenek tombolni. Persze a kötelező körök itt is megvoltak (pl. „Nem akarok elszakadni”, „Nincs jobb kor”) a jó egyórás buli alatt.

A nap nagykoncertjének Ákos fellépése bizonyult. Nemcsak azért, mert a nagyszínpadon kapott helyet profi showműsorral (kivetítéssel, fényekkel, füsttel, hibátlan hangzással), hanem mert valóban a legnagyobb tömeget vonzotta. Ákosnak már van mit válogatnia egy-egy repertoárjába, s azt is megengedheti magának, hogy még egy fesztiválon se feltétlenül csak a legnagyobb számait játssza. Ettől függetlenül saját magát önmérsékletre intve, a közönség igényének megfelelően jórészt a nagy kedvenceket adták elő (pl. „Minden ami szép volt”, „Ismerj fel”, „Ikon”, „Majom a ketrecben”, „Ilyenek voltunk”).

Eközben a Suhancos sátorban az AB/CD hozta hitelesen a keményebb zene szeretőinek az AC/DC legnagyobb slágereit. Némi meglepetésre elég kevesen voltak, pedig a fiúk - szokásukhoz híven - mindent megtettek a hitelesség érdekében. Kinézetre és hangzásra is kimondottan színvonalas tribute bandáról van szó, mégis, valahogy a kemény magon (törzsközönségükön?) kívül kevés volt az „egyszerű” érdeklődő. Rutinos, láthatóan „szerelemből” zenélő banda, akik a közönséggel is könnyen kommunikálnak.

A stílusbeli sokszínűség minden fesztivál sajátja. Az gyakran nem elkerülhető, hogy esetleg hangfoszlányok átszűrődjenek, most viszont gyakorlatilag hegymászással közelíthetők meg a különböző helyszínek, így többnyire azok nem zavarják egymást.

EFOTT - 1. nap (Borbás Mátyás képei)

-Fejes Anna-

[2010.07.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még