2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Zanzibár klipforgatás
Kapcsolatok
Zanzibar

Új napra ébredtünk!

Készülőben a Zanzibar új videoklipje

2006. január 7-én felkerestük a megadott helyszínt, az újpesti bőrgyár épületét. Kívülről semmi nem utalt arra, hogy az egyik teremben épp kedvenc együttesünk, a Zanzibar legújabb videoklipjének forgatása zajlik. A vasajtót félrehúzva azonban a „magyar kliphoolywoodba” csöppentünk: a műterem plafonig tele kellékekkel…és emberekkel. Szinte lépni nem lehet a sok sürgő forgó munkatárstól, világosítótól, a rendezőtől, operatőrtől, sminkestől…na és persze maguktól a zenekar tagjaitól, akik….valljuk be, ez esetben nem kevés helyet foglalnak el. De erre még majd később visszatérünk.

Az épített díszlet szürke kőfolyosót ábrázol, az ablakon át besüt a „holdfény”. Az előtérben Gabszi pózol épp gitárral a kezében, hosszú bőrkabátban, amin kerek fényelemek világítanak. Kis időbe telik, amíg annyira összeszedjük a bátorságunkat, hogy meg merünk szólítani valakit: mint utóbb kiderült, éppen a fővilágosítót. Kérdésünkre, hogy miről szól a klip, válaszolni nem tudott, de nagyon kedvesen útbaigazított minket és megmutatta a rendezőt, Indiánt.

Ez után derült csak ki számunkra, hogy Indián nem csupán rendező és a videoklip ötletének atyja, hanem tetoválóművész, színész és klipforgatási körökben méltán elismert név a maga 130 leforgatott klipjével. Egyszerű halandó ember nem is gondolná, hogy egy 3 perc 30 másodperces klip leforgatása több mint 12 órájába kerül egy profi csapatnak úgy, hogy majd’ egy tucat ember dolgozik ugyanazért a célért.

A történet egy többszintes kolostorban játszódik, ahol az egyes szinteket az együttes egy-egy tagja uralja. Érkezésünkkor éppen a középső szint helyszínébe csöppentünk. A hangsúly a fény-árnyék játékon és a trükkös megvilágításokon, valamint a futurisztikus és az együttestől eddig nem megszokott stílusú jelmezeken van. Ebből a szempontból talán Gabszi az egyik legvisszafogottabb. A nem kis helyet foglalásra visszatérve: Sidihez ezen a délutánon még a legmegátalkodottabb rajongók sem bújtak volna oda szívesen, bőrkabátjából ugyanis 2 és fél kilónyi 80-as szög állt ki. Éppen ezért senki nem mert hozzá túlságosan közel férkőzni, territóriumát megsérteni. Rita éjfekete öltözéke nagy kontrasztban volt hófehérre sminkelt arcával, haja pedig raszta tincsekben állt ezerfelé. De volt itt még késekkel kirakott fejdísz, és derékig befalazva sem lehet mindennapi a gitározás. A hangszerelés is eltér az eddigiektől: dobhangot nem hallhatunk, Doni, a dobos metronómként adja meg a zene ritmusát.

Nem csak kellékekben hívtak az ötletgazdák extravagáns segítséget: a technika és a számítógépes animáció is melléjük szegődik a klip végső elkészülése során. Érdekes volt látni azt is, hogy egy-egy 10 másodperces felvételért órákat is dolgoznak a stáb tagjai.  Jó volt felmenni a pihenésre szánt galériára és onnan nézni az egy célért szorgos hangyaként dolgozó tömeget.

Megpróbáltunk egy kis hangulatot hozni a klip forgatásáról fényképek formájában is. Reméljük, sikerül vele felkelteni mindenki érdeklődését, míg zenecsatornánk először le nem adja, és nem láthatjátok a saját szemetekkel.

Cili és Balázs

[2006.01.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még