2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Isten éltesse Shakirát! Szerinted, hány éves ma?
Shakira elárulta legnagyobb vágyát - kis időre visszavonul?
Ez lesz a focibarátok új kedvence? Hallgasd meg a 2010-es Labdarúgó-világbajnokság hivatalos indulóját
Lopással vádolják a világsztárt
Kapcsolatok
Shakira
Wyclef Jean
John Legend
Matisyahu
Jazmine Sullivan
Pitbull (Mr. 305, Armando Christian Pérez)
R. Kelly (Robert Sylvester Kelly)
Dario G

Hamarosan érkezik a 2010-es foci-VB hivatalos albuma

A Waka Waka (This Time For Africa) című Shakira-dal a "Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album" kiadványon is hallható lesz, amely május 31-én jelenik meg. Az albumon olyan nemzetközi előadókkal is találkozhatunk még, mint R. Kelly, Wyclef Jean, Jazmine Sullivan, Matisyahu, John Legend, Pitbull, Dario G, akik mind tehetséges afrikai zenészekkel közösen adnak elő egy-egy dalt.  

A FIFA és a Sony Music Entertainment bejelentette, hogy a "Waka Waka (This Time For Africa)" című dal, amelynek írója és társproducere a világsztár Shakira, a hamarosan kezdődő Dél-Afrikában megrendezésre kerülő 2010-es FIFA Labdarúgó-világbajnokság hivatalos dalává választották. A számot közösen fogja előadni Shakira a Dél-afrikai Freshlygrounddal a FIFA Labdarúgó-világbajnokság záróceremóniáján július 11-én a johannesburgi labdarúgó stadionban. A dal eladásából származó bevételeket a FIFA a 2010-es Labdarúgó-világbajnokság hivatalos kampányának támogatására fordítja, amely a "20 Centers for 2010" nevet viseli.

A szám az afro-kolumbiai hangszerelést és ritmusokat a harsány Soca ütemmel és Dél-afrikai gitárszolókkal ötvözi. A refrént egy kameruni harcindulóból kölcsönözték, amit a Golden Voices nevű formáció tett népszerűvé. "A hivatalos indulót mindig nagyon várják a rajongók, ugyanúgy, mint a kabala állat és a logó leleplezését is. Ezek mind elengedhetetlen részei a világ legizgalmasabb sport eseményének. Ez a szám az afrikai ritmus és identitás megtestesülése és meghatározza ennek az egyedülálló eseménynek az ütemét. Nagyon várom már, hogy hallhassam a számot a bajnokság ideje alatt, és láthassam Shakira és Freshlyground előadását a záróünnepségen." – mondta Joseph S. Blatter, a FIFA elnöke.

"Megtisztelve érzem magam, hogy a "Waka Waka (This Time For Africa)" c. számomat választották ki, hogy a 2010-es FIFA Labdarúgó-világbajnokság izgalmának és szellemének a hírnöke legyen." – nyilatkozta Shakira. "A FIFA Labdarúgó-világbajnokság csodálatos módon mindenkit magával ragadó izgalmat teremt; minden országot, fajt, vallást összeköt egyetlen egy szenvedély körül. Egy olyan esemény, amely képes egyesíteni és egysébe rendezni (a rajongókat), és erről szól a szám is."

Shakira így folytatta: "Az afrikai zene nagyon inspiráló, és elkerülhetetlen, hogy a világ pop kultúrájában is fontos szerepet játsszon a jövőben. Büszke vagyok arra, hogy Dél-Afrika egyik legelismertebb együttesével, a Freshlygrounddal dolgozhattam együtt." A szám társproducere John Hill volt, aki Shakiraval már korábban is többször együtt működött.

"Izgalommal töltött el minket, hogy Shakiraval dolgozhattunk a "Waka Waka (This Time For Africa)" c. dalon, különösen azért, mert úgy érezzük, hogy a szám tényleg megfogja az afrikai világbajnokság szellemiségét és energiáját." - mondta el Zolani Mahola a Freshlygroundból. "Biztosak vagyunk benne, hogy a szám a világ minden pontján ösztönzi majd az embereket arra, hogy ünnepeljék a nemzetek efajta összejövetelét, ott, ahol az egész elkezdődött. Itt Afrikában!"

A szám hivatalosan 2010. április 28-ától lesz elérhető és a "Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album" c. kiadványon is hallható lesz, amely május 31-én a Sony Music Entertainment gondozásában jelenik meg. A szám spanyol nyelvű változata, a "Waka Waka (Esto es Africa)" néhány kijelölt régióban lesz csak elérhető. Az album bevételei a FIFA "20 Centers for 2010" nevű kezdeményezését fogja támogatni, amelynek célja a pozitív társadalmi változások elérése a labdarúgáson keresztül húsz "Football for Hope" ["Labdarúgás a reményért"] központ létrehozásával, amelyek a népegészségüggyel, az oktatással, az afrikai labdarúgással és egyéb afrikai jótékony célú szervezetekkel foglalkozna.

Egy másik oktatásra fókuszáló kampány, amelynek társalapítója Jordánia királynője, Rania Al Abdullah és társvezetője a FIFA elnöke, Joseph S. Blatter, a 1GOAL nevet viseli. A 1GOAL nagykövetének nemrég kinevezett Shakira is azt igyekszik biztosítani, hogy a FIFA Világbajnokság maradandó örökséget hagyva maga után érvényesítse minden gyermek jogát arra vonatkozóan, hogy megfelelő színvonalú oktatásban vehessen részt. A labdarúgó közösség legnagyobb nevei által is támogatott és a FIFA irányítása alatt lévő 1GOAL mellett fog kampányolni Shakira a világ vezetőinél is, hogy azok megfelelő finanszírozást biztosítsanak 72 millió gyermek iskoláztatásához.

"A "20 Center for 2010" és 1GOAL kapcsán a FIFA és partnerei is elkötelezték magukat amellett, hogy maradandóan biztosítsák az oktatást mindenki számára. Ez egy olyan ügy, ami már régóta közel állt a szívemhez." – mondta el Shakira.

A záróünnepségen kívül Shakira a FIFA Labdarúgó-világbajnokság kezdetén, június 10-én is fellép az Orlando Stadionban Soweto/Johannesburgban a Dél-afrikai Köztársaságban. A "Waka Waka (This Time for Africa)" videóklipje május közepétől lesz elérhető sztenderd felbontásban és 3D-ben is.

A Listen Up! című albumon Shakirán kívül olyan nemzetközi előadókkal találkozhatunk még, mint R. Kelly, Wyclef Jean, Jazmine Sullivan, Matisyahu, John Legend, Pitbull, Dario G, akik mind tehetséges afrikai zenészekkel közösen adnak elő egy-egy dalt.

Olvass tovább: Lopással vádolják a világsztárt

[2010.05.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még