2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Pár nap és jön a Metallica
Újra lángba borult az Aréna: a Rammstein Budapesten
Alakul a Rockmaraton 2010 programja
Párkapcsolati bonyodalmak a HIM lemezén
Szegény Ember Nowa Rokkja a Dürerben - fotókkal
Motörhead, Roots Manuva és Tátrai Band a Hegyalján
Rudán Joe: "Ez az én baromságom" - Megvált énekesétől a Pokolgép
A Meshuggah is jön Tokajba
Kicsit szétverték a budapesti Hajót - a két Boba büntetett
Kapcsolódó Kiadványok
Ozzy Osbourne: Black Rain
Ozzy Osbourne: Scream
Kapcsolatok
Ozzy Osbourne
Kapcsolódó események
Ozzy Osbourne
[2010. október 4.
hétfő 19:00]

Hétfő este az Arénába jön az Ászok Ásza - Ozzy Osbourne Magyarországon lép fel  

Ok ez egy olyan buli, amely 10 év alatt már kétszer majdnem volt Magyarországon, de aztán mégse, mert Ozzy lábát törte, vagy éppenséggel valami más gubanc keletkezet, de a lényeg, hogy ezúttal jöhet vulkáni hamu vagy bármilyen természeti csapás, Ozzy 18 hónapos világkörüli turnén van.
 

A világ minden nagy arénáját és stadionját bejárja, mivel SCREAM c. új nagylemeze szenzációsra sikeredett és a címadó dal slágerlistákon elfoglalt vezető helye és világsikere megfelelő alapot ad egy szép hosszú turnéhoz. Aki október 4-én az Arénában koncertre éhesen gyülekezik, Ozzy Osbourne-t kapja jutalmul a színpadra egy olyan műsorral, amin a szólólemezek- és a Black Sabbath-lemezek dalait is előadja az egészet pedig egy kegyetlen, szürreális, meglepő show-val köríti.

Mint a Black Sabbath zenekar frontembere a 1970-ben jelentkezett először albummal, majd 10 lemezt készített a Black Sabbath-tal - ez világviszonylatban 50 millió példányos lemezeladást jelentett a csapatnak - de ’79-ben elhagyta a Black Sabbath-ot és szólókarrierbe kezdett.
A Blizzard of Ozz (1980) című lemez volt első szóló albuma, ami sikeresen 4-szeres platina lemez lett.

Szólókarrierje során hozzávetőleg 50 millió CD-t adott el, rajongók milliói előtt lépett fel, no persze ott volt az 1985-ös Live Aide-en is, meg a moszkvai Béke Fesztiválon is….

Grammy-díjat 1993-ban kapott először a „legjobb metál előadó” kategóriában I Don't Want To Change the World című számáért.
Feleségével Sharon-nal, aki – mint köztudott - egyben a menedzsere is, 1996-ben hívták életre az OZZfest-et, az első kifejezetten hard rock fesztivált, ahol fiatal zenekarok is lehetőséget kaphattak. Évente közel másfél millió rajongója volt az OZZfest-nek és a bevétel részét Ozzy különféle jótékonysági alapítványok részére utalta át. Az OZZfest története az új évezredben is folytatódott és közben Ozzy Osbourne egy újabb Grammy-díjjal (Legjobb metál elődás) gazdagodott, ezúttal az Iron Man című számért.

A 2001-es OZZfest-en ismét a Black Sabbath-tal játszott. Harminckét lekötött bulijuk volt és jóval több, mint egymillió ember nézte meg a koncerteket.
Penelope Spheeris filmrendező egy teljes dokumentumfilmet szentelt az OZZfest-nek We Sold Our Souls For Rock 'n' Roll (eladtuk lelkünket a rock and roll-nak) címmel, de láthattuk Ozzy-t Adam Sandler filmjében vagy az Austin Powers Goldmember-ben is.

Egymillió azért elfogyott

A 20 Epic Records-nál eltöltött év alatt 13 lemezt jelentetett meg, kapott csillagot a halhatatlanok között, de amivel aztán tényleg halhatatlan is lett, az a The Osbournes című családi show-ja, amit az MTV tűzött műsorára és az MTV történetének legnézettebb műsora lett. Ozzy változatos életét mi sem illusztrálja frappánsabban, mint a 2002-es év, amikor egyszer Bush elnökkel vacsorázott, máskor meg a Paranoid című Black Sabbath klasszikust adta elő a Buckingham Palotában az Erzsébet királyné uralkodásának 50. évfordulójára rendezet ünnepségen.

Az új évezredben gyakorlatilag folyamatosan csinál valamit, tévézik, 1 milliós eladási példányszámot produkál a Kelly Osbourne-nal közösen előadott korábbi Black Sabbath-slágerből a Changes-ből, és 2007-ben végre 6 év várakozás után meglepte rajongóit a várva várt vadonatúj stúdióalbummal, a Black Rain-nel.

Ez persze mind semmi, ahhoz képest hogy idén júliusban turnéra indult, aminek október 4-i állomása Budapest!



- zene.hu -
 

[2010.10.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még