2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Brasch Bence és a bűvös 157-es
Tinilányok gyűrűjében fotóztuk le Brasch Bencét - képekben
Kapcsolatok
Brasch Bence

Érdemes Brasch Bence dalait betenni a lejátszóba - lemezkritika

Gondolom senki előtt nem titok az, hogy Magyarország két legnagyobb televíziója futószalagon gyártja a celebeket. A repertoárban vannak humoristák, táncosok, énekesek, és még ki tudja milyen nagy tehetségnek titulált személyek. Ez alapjában véve nem is lenne gond, de gyakran nem az igazán magas kvalitású emberek kapják meg a megérdemelt rivaldafényt, hanem azok, akiket a médiamunkások aprólékos munkával összeraknak.

 A Megasztár és a Csillag születik – és akkor még az X-faktorról nem beszéltünk – című műsorok a nép szórakoztatásán kívül arra szolgálnak, hogy az anyacsatorna a reklámokból és az emeltdíjas SMS-ekből halálra kaszálja magát. Ez így első olvasatra negatívan hangozhat, pedig szó sincs erről, az itthoni igényeket ez elégítik ki, s gyakran valóban olyan nagyreményű fiatalok ,,nevelődnek fel” egy-egy széria végeztével, akik önerőből valószínűleg soha nem jutnának el az országos ismertségig.

Köztük van Brasch Bence is, akit az egész ország egy csapásra megszeretett. Ennek a miértje sok tényezőre vezethető vissza, de a nyíltsága, a stílusa a legtöbb nézőben rokonszenvet keltett. Az idősebb generációt a legnehezebb megnyerni, de neki mégis sikerült. Az ok igen egyszerű: magyarul kell énekelni. Bármennyire világnyelv az angol, sokak a nagy, itthoni slágereket szeretik, mert azt esetleg a képernyő előtt ülve tudják dúdolgatni, netalán énekelni.

Gyorsan cselekedtek és jól tették

Így nem is volt kérdés, hogy Bence rálép a média rögös és gyakran kegyetlenül aljas útjára. Mivel a tehetségkutatók után a fellépők nagy része eltűnik a süllyesztőbe, gyorsan kellett cselekedni, mert a népszerűség az idő elteltével egyenes arányban csökken, amennyiben inaktív a kiscsillag. Éppen ezért nem telt el sok idő és hatalmas szalagcímek jelentették: 390 forint Brasch Bence új albuma. Ezt természetesen egy jól kitalált médiahack – ha egyáltalán lehet annak nevezni – volt jófejség köntösbe öltöztetve.

A lemez ugyanis csak egy maxi, melyen öt szám található. Egy, ami valóban új szerzeményt és négy, mely feldolgozásként kapott szerepet a korongon. Az albumcím nem más, mint: Szükségem van rád, mely nem az indítódal. Bence első száma a Szívem nem hátrál, de sem a zenét, sem pedig a szöveget nem ő szerezte, így főként ebben különbözik a hazai elsőszámú tinibálványtól, SP-től, aki mint köztudott a saját érzéseit ülteti bele produktumaiba. A szöveget AFC Tomi írta, s bár megosztja a hazai közvéleményt kétségtelenül profin képes a rímeket és a mondandót összedolgozni. A zene Szabó Zé érdeme, neve pedig garancia a hazai szakmában.

A további négy sláger hangzásán kicsit változtatott Éliás Jr., aki Bence énektanára volt a Csillag Születik alatt. Ez egy roppantul meredek húzás, hiszen már az emberek agyába vésődött dallamok megváltoztatása unszimpátiához vezethet, – emlékezzünk csak, a Megasztárból Torres Dani úgy esett ki, hogy áthangszerelte a kultuszszámmá vált Mennyország Touristot – mely meg is történt és a kritikusabb (ellen)rajongók hevesen irkálták Twitteren: ,, Nem teccetős”.

JÁTÉK!
Ez volt egykor a sláger rovatunkban hétről-hétre nagy retroslágereket vesszünk elő. Írj meg 5 dal címét - a jatek@zene.hu címmel RETRO tárggyal - , amiket eddig bemutatunk a rovatban. A rovat összes részért klikk IDE!

A játék  április 30-ig tart és 3 nyertes tuti slágereket tartalmazó
BanDJ: BanDJ Retro Collection - Egy este a Morrison’s-ban… kiadványt nyernek.
A korongon olyan számok csendülnek fel, mint a 67-es út, a Páratlan páros, Vele minden jó vagy éppen a Szükségem van rád. Személy szerint elég kritikus hangulatban konvertáltam át a CD-t iPodra, így belehallgatás előtt előre féltem, hogy milyen negatív és lehúzós kritika fog születni. Érdekes módon nem ez történt, sőt kifejezetten pozitív irányba csapott át gondolkodásom.

A szívem nem hátrál című számot tökéletes módon az első helyre pozícionálták, megadja a maxi alaphangulatát. Fülbemászó dallam, remek szöveg jellemzi.

Kis kitérő: Brasch Bence és a bűvös 157-es

A többi track is kifejezetten jó lett, nekem mégis legjobban a 67-es út tetszett. Bence hangja tökéletesen illett ehhez a számhoz és képes visszaadni a dalhoz tartozó erőteljes érzelmeket.

Ha egy szóval kéne jellemezni a maxit, akkor korrekt, precízen fel lett építve és kifejezetten jó muzsikák kerültek fel rá. Természetesen van még hova fejlődnie Bencének, de musicalből átorientálódni popos irányba nem olyan egyszerű, mint azt oly sokan gondolják.

Remélem, egyszer elérkezik azon időszak is, amikor saját maga írja dalszövegeit. Mindenképpen érdemes betenni a lejátszóba a korongot.

Értékelés: 80% 

Olvass tovább: Tinilányok gyűrűjében fotóztuk le Brasch Bencét - képekben

- Helme - 

[2010.04.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még