2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Gável Testvérek: Nyolc
Kapcsolatok
Gável Testvérek

A Gável testvéreknek most már nyolc

November közepén került elő a Gável Testvérek zenekarának műhelyéből legújabb nagylemezük, amely a „Nyolc” címet viseli. A cím több dologra is utal.

A Gável Testvérek több mint nyolc éve folytatják tevékenységüket. Az alapító testvérpárnak (Gável András és Gável Gellért) a jelenlegi zenei formáció már nem az első a történetében. A zenekar fiatal és tehetséges zenészei azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy megénekeljék hitüket, a lélek legbelső rezdüléseit, kapcsolatukat Istennel. Nem rejtik véka alá, hogy életükben az első hely Jézus Krisztusé. Erről szólnak az egyes számok a dallamos rock zenei stílusában. Szinte minden héten, olykor sűrűbben is, fellépnek az ország legkülönbözőbb pontjain vagy határainkon túl.

Ősszel és tavasszal Budapesten országos szintű koncertet rendeznek, amelyre több ezren érkeznek mindenfelől. Rendszeresen fellépnek a Petőfi Csarnok színpadán, nem egy alkalommal a Papp László Sportaréna adott otthont programjuknak. Jónéhány albumuk jelent már meg, címeik alapján és a kronologikus sorrendben: Menedékem az Isten, Szeretet-himnusz, Jövőd tengerén, Valaki rám néz, Végtelen (élő), Nyolc. A Nyolc című, legújabb nagylemez november közepén került a boltok polcaira. Ezen kívül a zenekarról megjelent egy koncert DVD is szintén Végtelen címmel, amelyet éppen a Sportarénában rögzítettek kiváló minőségben.

A nyolcas szám jegyében 

November közepén került elő a Gável Testvérek zenekarának műhelyéből legújabb nagylemezük, amely a „Nyolc” címet viseli. A cím több dologra is utal. Jelzi a több mint nyolcévi működésüket, utalni kíván az evangéliumi nyolc boldogság üzenetére, amely megzenésítve hallható az albumon. Végül a lemez több mint 45 perces időtartama éppen nyolc dalt rejt magában. A nagyrészt rockos hangvételű lemez stílusába érzékenyen simul bele a klasszikus hangvételű szerelmes vallomás fiú-lány duettje, valamint az olasz canzonék hangulatát kölcsönző Zakeus című dal. Többen szókimondónak tartják a lemezt, amely nem a zeneiség amatőrbe hajlóságával válik kereszténnyé, hanem azzal az intellektuális tartalommal, amelyet a dalok szövege hordoz magában. Tény, hogy nem szégyell véleményt megfogalmazni a lélektelen és önmagáért való szex, az alkohol, a drog, a pénzimádat és az önzés, az eutanázia és az abortusz káros hatásaival szemben, mindezt úgy, hogy önmaga nem válik bigottá, hanem megőrzi naprakész és érthető nyelvezetét.

A tartalmi üzenetet harmonikusan támasztja alá a zenei megformáltság, a jól hangszerelt dalok emberközelivé teszik a Biblia több ezer éves üzenetét. A zeneszámokon keresztül találkozhatunk az emmauszi tanítványokkal, Zakeussal, a vakkal, akit Jézus meggyógyított, a kételkedő Tamással, a Krisztus mellett, a kereszten függő latorral. Egy pillanatig sem állítanánk, hogy a számok keresztényi üzenete „rózsaszínessé” tennék az összképet, inkább a reálisan optimista jelzővel illethetnénk. Keresztény üzenetet hordozó, hasonló stílusú zenei album nemigen jelent meg még Magyarországon, amely hangzásában is megfelel minden elvárásnak. Mindenkinek ajánljuk, aki szereti a jó és lendületes rock zenét! 

[2005.12.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még