2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Díjátadás és gálaest a Budapesti Operettszínházban - közöljük a részleteket
Képekben! A Bajadér az Operettben - nem csak az isteneknek énekel
Mága Zoltán: "Életem vágya teljesült, sírtam a meghatódottságtól"
Rangos díjakat adtak át a Magyar Operett Napján
A Polyák-Homonnay házaspár csemegét ígér
Sopronban elevenedik meg a fiatalok drámája
Ez az életem, ez az álmom! - interjú Rózsával, akiről még sokat hallunk
Képgalériák
Ez operett! sajtóbemutató
Kapcsolódó Kiadványok
Peller Károly: Ez operett
Kapcsolatok
Peller Károly
Legnépszerűbb csengőhangok

 Peller Károly a Tháliába mutatja be az Ez operett! anyagot

A legnépszerűbb operett-slágereket tartalmazza Peller Károly, a Budapesti Operettszínház tagjának, a bécsi Volksoper vendégművészének első CD-je. 15 sikerszám hangzik fel a lemezen, melyek felét kolléganőivel, Kalocsai Zsuzsával, Oszvald Marikával, Fischl Mónikával, Kékkovács Marával, Szendy Szilvivel, Bódi Barbarával és Peller Annával szólaltatja meg a lemezen.

Az operett nagyon is élő műfaj, sőt, egyre népszerűbb határainkon belül és külföldön egyaránt. Hogy mi a siker titka?

Egyrészt a téma, hiszen a művek mindegyike az őrült szerelemről szól, másrészt maguk a dalok, a dallamok, melyek, ha bárhol a világon megszólalnak – gyakorlatilag mindent visznek. Jól példázza a sikert, hogy a legnagyobb operett-slágerek (Cintányéros cudar világ, Délibábos Hortobágyon, Shimmy, A bugaci határon, Éjjel az omnibusz tetején) – után a Budapesti Operettszínházban megáll az előadás, a tapsrend alatt pedig állva követelik a nézők újra a legnépszerűbb dallamokat.

Peller Károly, a műfaj egyik legismertebb fiatal képviselője most ezeket, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Szirmai Albert, Zerkovitz Béla, Kacsóh Pongrác, Huszka Jenő szerzeményeit gyűjtötte össze Ez Operett!! című albumába, melynek több különlegessége is van. Egyrészt az énekes-színész kilép megszokott szerepköréből, s bonvivánok által énekelt sikerszámokat (Hej, cigány…, Emlékszel még?) is megszólaltat, másrészt több olyan dalt is előad (Egy rózsaszál szebben beszél…, Darumadár fenn az égen…, Gerbeaud-dal), melyek eddig nem szerepeltek repertoárján.

Természetesen a lemezről nem hiányoznak a táncos-komikus állandó sikerszámai sem (A szép kis cirkusztáncosnők…, A banda élén, míg megyek…, Jaj, lányok nélkül élni…, Te, rongyos élet…, Kislány, vigyázz!, Szép város Kolozsvár, Húzzad csak kivilágos virradatig…). S mivel páros műfajról van szó, Peller Károly a számok felét legkedvesebb partnereivel, a Budapesti Operettszínház vezető primadonnáival és szubrettjeivel adja elő: hallható az albumon Oszvald Marika, Kalocsai Zsuzsa, Fischl Mónika, Szendy Szilvi, Kékkovács Mara, Bódi Barbara és a névrokon Peller Anna.

Képek a sajtóbemutatóról - galéria

A műfaj jelenlegi legkiválóbb képviselői, valódi sztárjai szerepelnek hát a CD-n, ami gyakorlatilag hiányt pótol. Évek óta nem jelent meg hasonló lemez, mely ezeket az örök slágereket tartalmazza.

Persze lehet az operettet nem szeretni, de az is tény, hogy a 15-ös dallista számai egyrészt elandalítják, másrészt jókedvre derítik legtöbbünket. Egyértelmű, azok vannak többen, akik jól ismerik e sikerszámokat, s Peller Károllyal együtt éneklik majd otthon, hisz’ a dallamok, s a szövegek többsége ismerős mindenki számára. Persze kivételek akadnak, például a Shimmy, mely örökzöld új szövegét Müller Péter Sziámi írta – jól példázza ezt is, hogy az operett új életre kelt az utóbbi években.

Legjobbkor jelent meg hát e CD, s nem csak otthon lesz érdemes hallgatni a dalokat, hanem élőben is, a lemezbemutató koncerten, 2009. december 9-én a Thália Színházban, ahol az is kiderül, e cintányéros, délibábos, te rongyos életet– Kolozsváron, a bugaci határon, vagy éjjel az omnibusz tetején egy dolog biztos felvidítja, s ez az operett!

[2009.12.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még