2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szecsődi Károly távozott a Megasztárból - a búcsú pillanatai
Cáfol a magyar énekes! "Nem igaz, hogy meleg vagyok"
Kapcsolatok
Szecsődi Károly

Pálfordulás a megasztárosnál: híres festő lesz az énekes?

Szecsődi Károly a Megasztárnak köszönheti népszerűségét és ismertségét. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy nagy karriert fusson be. Úgy tűnik a kitartás és az elszántság is jó barátai. A sráccal egy Whitney Houston estet beharangoózó sajtótájékoztatón találkoztunk. Lássuk, miként vélekedik a pályáról és önmagáról.

– Mi a véleményed Whitney Houston munkásságáról? Hogyan fogadtad, mikor megkerestek, hogy fellépj egy ilyen esten?
– Nekem Whitney Houston szinte már kisbaba korom óta a kedvencem. Kilenc hónapos voltam, mikor ment a tv-ben a Több, Mint Testőr és odamásztam a tv elé és tátott szájjal néztem. A mai napig végigköveti az életemet Whitney Houston. Őt nézem, ha jó, ha rossz kedvem van. Borzasztóan örültem, hogy felléphetek a róla szóló esten, ahová egy új dalt vállaltam be, az új lemezéről. Ez egy nagyon kellemes, pörgős, vidám nóta.

– Egy énekes mit figyel ha egy nemzetközileg elismert énekes dalait hallgatja? Kikapcsolódik, vagy szakmailag megfigyeli hogy esetleg mit lehetne neki is jobban csinálni?
– Ez nem teljesen tudatos. Mikor hallgatom és nézem őt, mindig azért teszem, hogy jókedvem legyen. Az embernek a hátán feláll a szőr, olyan jól énekel. De nyilván lehet tanulni is tőle. Megfigyelni a levegővételt, a hajlítást, a hang megtámasztást, szóval sok mindent lehet tanulni tőle.

– Mostanában jelent meg a maxid. Mit lehet erről tudni?
– Szerintem egy nagyon barátságos, szép és visszafogott dal lett, videoklip is készült hozzá. Az emberek azt szokhatták meg, hogy mindig a vad stílust képviseltem, kifestett szem, extra haj. Most próbáltunk arra törekedni, hogy igazi Szecsődi Karcsis legyen. Szép, szerelmes lírai melodikus rn’b dal lett. A címe Te voltál minden.



– S a lemezed mikor jelenik meg?

– Rengeteg demo készen van már. Nagyon lassan mennek sajnos a dolgok, mert a legjobbra törekszünk és emellett mindenkinek nagyon kevés ideje van, sok dolga van. Szerintem jövő év elejére elkészül.

– Hol tart most a zenei pályád?
– Nekem mindig az volt a fontos, hogy az énekesek, és maga a szakma elismerjen. Nem szeretnék senkit sem minősíteni, de sok magyar előadó van úgy, hogy sok mindent elért, de különleges zenei tehetséggel és rendkívüli jó hanggal nem rendelkezik. Én nem így szeretnék elhíresülni, hogy egy nem jó hangú valaki vagyok. Úgy gondolom, amit vártam a műsortól, azt megkaptam, bekerültem a top 10-be. Azt hiszem, ez egy életre szóló élmény, a tehetség pedig utat tör magának. Majd meglátjuk, mi lesz.

– A műsor kapcsán különböző lehetőségekhez jutottál. Mit érzel, mennyire használtad ki az ott kapott lehetőségeket?
– Kaptam egy remek lehetőséget, amivel kiutazhattam volna külföldre elkészíteni az albumomat. Az ösztöneimre hallgatva fájó szívvel ugyan, de visszautasítottam. Az én zeném az rn’b, soul melódiák, ott pedig pop-rockos, punk rockos stílust csináltak volna nekem és ezt ezért visszamondtam. A lehetőségek felét megragadtam, a másik felét pedig nem, mert úgy éreztem, nem illenek hozzám azok a dolgok.

– Van, mikor az ember ragaszkodik az elképzeléseihez, ám az nem mindig célravezető. Nem lehet, hogy lejjebb kellene adni az igényekből és úgy még keresettebbé válhatna az ember?
Én inkább azt nézem, hogy élvezzem azt, amit csinálok, mert a zene az éltető elemem. És ha még több pénz is, nem vállalom el azt, ami nekem nem szerezne örömöt. Azt hiszem, kelendő kezd lenni az általam kedvelt műfaj és meg fogom állni a helyem ebben a stílusban is. Most meg tudok ebből élni. Később lehet, hogy el fogok gondolkodni egyéb megoldásokon is.

– Mennyire változott meg a baráti köröd, mióta ismertté váltál?
Voltak néhányan, akik a tévé miatt azt hitték, hogy nem lesznek fontosak nekem, de ezért úgy gondolom, ők nem ismertek eléggé, és nem tudták azt, hogy sosem fogom elhanyagolni a családomat és a barátaimat.

– Mivel foglalkozol a zene mellett?
– Suliba járok, a maradék időt a családomra és a kiskutyámra fordítom.

– Hogy lehet úgy a tanulásra figyelni, hogy téged közben a zene érdekel. Hogy lehet két dologra figyelni? Fontos neked egyáltalán a tanulás?
– Nyilván fontos, mert muszáj. Iskola nélkül nem szabad létezni. Tudom, hogy kötelező dolog és tudom, hogy tanulás nélkül az éneklés nem megy. Néha vannak olyan időszakok, hogy nagyon későn érek haza és nehezen figyelek oda, de akkor erőt veszek magamon és akkor sikerül.

– Mi lesz Szecsődi Karcsi, ha nagyfiú lesz? Vannak terveid a jövőre nézve?
– Mának élő típus vagyok, nem szeretek tervezni, mert sokszor ért csalódás emiatt. Nem mindig miattam, de az elképzelés sokszor megváltozott. Mindenféleképpen az éneklés az, amiből meg szeretnék élni és szeretném, ha végigkísérné az életemet. Emellett nagyon szeretek festeni, a grafikai dolgok is érdekelnek, több mindenhez is értek. Remélem, nem kerül sor arra, hogy ezekkel kelljen foglalkoznom.

– Mennyire fontos neked a társaság? Esetleg fontosabb a magány, mikor festesz, vagy a zenével foglalkozol?
Van olyan időszakom, mikor egyedül, de olyan is van, hogy társaságban érzem jól magam. Hangulatingadozó időszakomat élek. Olyan is előfordul, hogy egy hétig nem énekelek, olyankor festek.

– S milyen jellegű képeket festesz?
– Elkezdek egy tájképszerű dolgot általában, a végére pedig teljesen más lesz belőle. Múltkor elkezdtem egy fát ábrázoló tájképet festeni, a végén pedig egy érdekes dívát ábrázolt a kép.

- Bizsopress -

[2010.01.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még