2024. április 17. | szerda | Rudolf nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Budapesti Operettszínház
Operettissimo
Kapcsolódó cikkek
Három Zene.hu olvasó dedikált Csárdáskirálynő CD-t nyert
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Csárdáskirálynő
Kapcsolatok
Földes Tamás
Peller Károly
Fischl Mónika
Vadász Dániel
Kékkovács Mara
Kapcsolódó események
Csárdáskirálynő - A Csárdáskirálynő cd dedikálása
[2005. december 9.
péntek 19:00]

Negyven év után újra hanglemezen a Csárdáskirálynő

„A Csárdáskirálynő a legizgalmasabb operettek egyike. Egekbe csapó érzelmek, gyönyörű dallamok, vérpezsdítő ritmusok. Nem véletlen, hogy ez a látványos, könnyben-nevetésben gazdag előadás a Budapesti Operettszínház igazi „védjegye” Európában és a világon egyaránt.”  - mondta Kerényi Miklós Gábor, direktor

A világ leghíresebb magyar operettjét több mint 300 millió ember látta eddig a világon, és a siker töretlen! A Budapesti Operettszínház ezekkel a dallamokkal szórakoztatta a közönséget Németországban, Olaszországban, Japánban, Hollandiában, az Egyesült Államokban és még számos rangos helyen a világon, amelyet az Ázsiai turné során is bemutattak a zenészek.

40 év után Budapesti Operettszínház varázslatos előadásának zenei anyagából audio cd jelent meg Németországban, a Tomtom kiadó gondozásában. December elején a polcokra kerül az Operettszínház művészeinek közreműködésével készült Csárdáskirálynő-cd magyar verziója is.
A címszereplő Fischl Mónika Mörbischben, a világ legnagyobb szabadtéri operett színpadán is játszotta már legkedvesebb szerepét, Szilviát. A nagyszerű primadonna keresett művész egész Európában, de minden évben vendég Tokióban és az Egyesült Államokban is. A Magyar Állami Operaházban Donizett: Don Pasquale operájában énekelte Norina szerepét.

A bonviván Vadász Dániel Bécsben a Wiener Kammeroperben és számos külföldi színházban játszik rendszeresen operettekben, és emellett a Magyar Állami Operaházban, szegedi és miskolci operaprodukciókban is rendszeresen fellépő tenorista. Legkedvesebb operai szerepe Csajkovszkij: Anyegin című operájában Lenszkij, míg az operettek közül leginkább Kálmán Imre: Marica grófnő című operettjében Tasziló áll közel hozzá.

Kékkovács Mara a híres „Operett angyalai” nevű formáció tagja, aki a legnagyobb musical női főszerepek mellett szubrett fachban is otthonosan mozog. Jelenleg a Szépség és a szörnyeteg, a West side story és a Hair női főszerepeiben láthatja a közönség.

A XXI. Század Bónija Peller Károly, aki az Operettszínházon kívül még a Jóban rosszban tévésorozat Molnár Csaba ápolójaként is feltűnik. Most Rátonyi Róbert feledhetetlen szerepébe bújik mai, fiatalos lendülettel, óriási sikert aratva a világ bármely pontján.

Földes Tamás, az Emerton díjas, számos musical főszerepét játszó színész, Feri bácsiként mutatkozik be a CD-n. Az elmúlt tíz éveb több ízben játszott külföldön. Németországban (Marica grófnő, Evita), Svájcban (Evita), Londonban (Dorian Gray), Olaszországban (Mária evangéliuma, Csárdáskirálynő) és Japánban (Marica grófnő).
Jelenleg az összes sikerdarabban szerepel és a tervek szerint karácsonyra önálló albummal jelentkezik.

Ez a felvétel az Operettissimo nevű sorozat első tagja, amelyet a közeljövőben követni fog a többi magyar nagyoperett felvétele is.
A Cd-t elõvételben 3.950 forintos áron 2005. november 30-tól csak a Szervezési Osztályon lehet megvásárolni! (1065. Budapest, Nagymezõ u. 19.) A mûvészek a 2005. december 9. péntek esti A Csárdáskirálynõ elõadás után dedikálják majd az albumot. Mindenkit szeretettel várunk!

[2005.11.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.16.]
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még