2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Lemez helyett könyvet adott ki Torres Dani
Torres Danit érdektelenség fogadta Szombathelyen
Kapcsolódó Kiadványok
Torres Dani és a Veni Styx: Versus
Kapcsolatok
Torres Dani és a Veni Styx
Torres Dániel

Torres Dani gondolatai a "Versus" című lemezérõl

A közelmúltban megjelent Torres Dani és a Veni Styx "Versus" című albuma. A dalcsokorról az egyik főszereplőt, Torres Danit kértük meg mutassa be a dalokat.

"Ez az a zenei anyag, mellyel teljes mértékben azonosulni tudok. Ez vagyok én! Olyan emberekkel zenélhetek együtt, akik a barátaim és a zenei ízlésünk nagyon közell áll egymáshoz. Az elkészült anyag teljesen csapatmunka eredménye. Persze voltak kisebb nézetkülönbségek zenei téren, ám mindig meghallgattuk a másik véleményét is, és közösen döntöttünk a végleges verziókról.

Az albumon 6 dalt írtam én, négyet Süveg Matyi, kettõt Németh Balázs, illetve egy dal van, melyet Balival együtt csináltunk. Helyett kapott még két feldolgozás dal is, a 'Fumemos Un Cigarillo' és a 'Mr Bobby' (Manu Chao).

Aki megveszi ezt a lemezt és figyelmesen végighallgatja, sok olyan dolgot megismerhet belõlem, melyek az elmúlt hónapok folyamán nem kerültek napvilágra. Az érzéseim, a gondolataim, a világról alkototott véleményem mind-mind bele lett 'gyúrva' ebbe a korongba.

Hogy milyenek a dalok? Nehéz lesz, de megpróbálom egy-egy mondatban bemutatni õket..."

1. EuroPunk
Ez az elsõ videoklipes dalunk. Matyi a lemezfelvételek idején írta. Nagyon érzékletesen fejezi ki az az éles kontrasztot, mely az elmúlt hónapok tévés szereplése és a saját albumunk készítése között húzódik.

2. 8 ütem
Érdekes hangulatú dal, melynek az "érdekességét" az adja, hogy a gitár 3/4-ben szól, a dob pedig 4/4-ben. Sokak szerint a legalterebb szám a lemezen.

3. Fumemos Un Cigarillo
Ezt a dalt édesapám játszotta nekem gyerekkoromban, és így szinte ezzel együtt nõttem fel. Nagyon megszerettem, és szeretném, ha mások is megismernék és megszeretnék.

4. Bonts vitorlát!
Ez egy nagyon kellemes, lágy rock'n'roll-dal. Kicsit elvarázsolt hangulatú, Cranberrieses beütésû. Különlegesség benne a capoeirás zenei betét.

5. Overdriven
Dühös és gonosz, piszkos dal. Egy régi személyes élményemmel kapcsolatos, sarkított formában. Legyen elég annyi, hogy egy német cserediáklány ihlette...

6. Az élet nem játék
A háborúról szól a dal, a szenvedésrõl és a fájdalomról. Két nézõpontból közelíti meg a témát.

7. Szeretném...
Bali reggae-dala. Van egy kis meglepetés a végén: a dal átfordul drum'n'bass-be.

8. Feelin' High
Sokan ismerhetik már ezt a dalt, hiszen a nyári Megasztár-turné alatt is sokszor játszottam. Kellemes és kemény dal is egyben, egy kis keleties hangzással. A lemezen végre teljes zenekaros hangzással hallható.

9. Mr. Bobby
Tisztelgés Bob Marley és a Manu Chao elõtt. Õk a kedvenceim. Ez a dal tulajdonképpen egy fohász, és emlékeztet arra, hogy idõnként gondolkodjunk el az életünkön.

10. Ne kérdezd, miért
Ez az egyik 'szerelmes' dalom, ám kemény szövege és hangzása van. Személy szerint az egyik kedvencem!

11. Devuelveme mi Nena (Eszti dala)
Ezt a dalt akkor írtam, amikor a kedvesem távol volt tõlem, és a hiánya szinte megõrjített. Egy fohász Istenhez, hogy mihamarabb újra a közelemben lehessen.

12. Köszöntem, bocsánat
Szintén egy keményebb dal, mi a lemezkészítés során a 'Zúzós' munkacímmel illettük. Külön érdekesség, hogy ebben a dalban Matyi és Bali is énekelnek. Ez a dal Matyi szerzeménye, aki különösen szereti az 'elvont' szövegeket. Úgyhogy tessék jól odafigyelni! Arról szól, hogy nem ítélkezzünk könnyen emberek felett, akikrõl azt hisszük, hogy jól ismerjük õket, csupán azért, mert 'egy dobozon át szólnak hozzánk'.

13. Fekete Puma
Egyáltalán van ilyen??? A dalt még valamikor '97 táján írtam. Nem kertelek: a National Geographic egyik természetfilmje ihlette...

14. Innom adj!
Szintén '97-'98 környékén keletkezett dal, melyet Balival közösen 'követtünk el'. Egy ismerõsünk álma ez a történetet, melyet versbe foglalt, ami annyira tetszett nekünk, hogy megzenésítettük.

[2005.11.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még